Breaking

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Τι συμβαίνει στον Καναδικό στρατό με τις παρενέργειες από τα Eμβόλια;

 

Share

Τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις (CAF), δείχνουν ότι ο στρατός έχει καταγράψει 324 ανεπιθύμητες αντιδράσεις από τον εμβολιασμό COVID-19, με τις 23 να θεωρούνται σοβαρές. Ο συνολικός αριθμός των νοσηλειών στις δυνάμεις λόγω της ίδιας της COVID-19 ανέρχεται σε 16.

Σύμφωνα με τις CAF, συνολικά 192.000 δόσεις εμβολίων COVID-19 έχουν χορηγηθεί σε στρατιωτικούς, με 324 περιπτώσεις αναφερόμενων “ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από ανοσοποίηση” (AEFI).

Από αυτά, οι CAF έκρινε ότι 23 ήταν AEFI ειδικού ενδιαφέροντος (AESI), τα οποία αναφέρθηκαν στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού τον Ιανουάριο του 2021, δήλωσε η εκπρόσωπος των CAF Alicia Gagnon σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

“Επτά ήταν παρόμοιας φύσης με αναφυλαξία- εννέα ήταν ύποπτες περικαρδίτιδες/μυοκαρδίτιδες- τρεις ήταν παράλυση Bell και μία είχε κοινά χαρακτηριστικά με το σύνδρομο Guillain-Barre”, δήλωσε η Gagnon.

“Παραδείγματα άλλων σοβαρών αναφερθέντων ΑΕΕ περιλάμβαναν μία πνευμονική εμβολή, μία εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και μία μυελίτιδα/εγκάρσια μυελίτιδα”.

Οι CAF χαλάρωσαν τον Οκτώβριο την εντολή για το εμβόλιο, αλλά το διατήρησαν για επιχειρησιακούς ρόλους. Ένα υπόμνημα που περιήλθε στην κατοχή της Epoch Times τον Νοέμβριο αναφέρει ότι το Βασιλικό Ναυτικό του Καναδά προτίθεται να επιβάλει την ενισχυτική δόση για τους ναυτικούς που είναι αποσπασμένοι στη θάλασσα.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το 96% των μελών των CAF είχαν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις και περίπου το 67% είχαν λάβει τουλάχιστον τρεις δόσεις, δήλωσε στην Epoch Times η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (DND) Jessica Lamirande.

Ο συνολικός αριθμός των μελών των ενόπλων δυνάμεων που έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο από την ίδια τη νόσο COVID-19 είναι 16, αναφέρουν οι CAF.

“Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, το σύστημα υγείας των CAF έχει παρακολουθήσει ότι 16 μέλη των CAF νοσηλεύτηκαν λόγω της νόσου COVID-19 και κανένα δεν πέθανε από την COVID-19”, λέει η Lamirande.

Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν μέλη τόσο από την τακτική όσο και από την εφεδρική δύναμη, καθώς και προσωπικό που έχει αποσπαστεί.

“Από τις 16 νοσηλείες, μόνο 3 έχουν σημειωθεί από τον Ιούλιο του 2021, το σημείο κατά το οποίο τα περισσότερα μέλη των CAF θα είχαν την ευκαιρία να λάβουν μια πλήρη πρωτογενή σειρά εμβολίων COVID-19”, πρόσθεσε η Lamirande.

Τα 13 περιστατικά νοσηλείας από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021 είναι λιγότερα από τα 23, τον αριθμό των σοβαρών περιστατικών τραυματισμού από το εμβόλιο που αναγνώρισε ο στρατός από τον Ιούλιο του 2021 περίπου έως σήμερα.

Περαιτέρω ανάλυση θα πρέπει να λάβει υπόψη μια σειρά παραγόντων, όπως η αυξημένη μόλυνση και νοσηλεία στον γενικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια των διαφόρων κυμάτων της νόσου, συμπεριλαμβανομένου του Ιουλίου 2021, καθώς και ο ρόλος της φυσικής ανοσίας και η ηλικία και η κατάσταση της υγείας των στρατιωτικών.

Ο εκπρόσωπος του DND, Derek Abma, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την ηλικία των ατόμων που νοσηλεύονται και αν είχαν προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις, για λόγους προστασίας του απορρήτου.

Η ηλικία και οι προϋπάρχουσες παθήσεις είναι οι δύο κύριοι παράγοντες κινδύνου για την COVID-19. Τα δημογραφικά στοιχεία των CAF είναι ως επί το πλείστον νεαρά άτομα και με καλή υγεία.

‘Υπερτερούν αριθμητικά’

Η δικηγόρος Catherine Christensen της Valour Law, μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν τις CAF, δήλωσε στην εφημερίδα The Epoch Times ότι έχει περιορισμένη εικόνα για τους τραυματίες του εμβολίου λόγω του ότι οι CAF “σκόπιμα” εμποδίζουν αυτή την αναφορά ή αποδίδουν άλλες διαγνώσεις στους τραυματισμούς.

“Γνωρίζω ότι οι τραυματίες από το εμβόλιο φαίνεται να υπερτερούν, κατά πολύ, σε αριθμό σοβαρών ασθενειών από COVID στις CAF”, λέει η Christensen.

“Οι τραυματισμοί από το εμβόλιο έχουν αλλάξει τη ζωή όσων έχουν πληγεί”.

Η Christensen λέει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όχι μόνο τραυμάτισε “εκατοντάδες” μέλη, αλλά προκάλεσε επίσης “χάος στις ζωές χιλιάδων”, όταν η σοβαρή ασθένεια λόγω COVID οδήγησε σε νοσηλεία λίγων μόνο μελών.

Οι Υποθέσεις Βετεράνων του Καναδά δεν παρέχουν αποζημίωση για τους τραυματισμούς από το εμβόλιο, παρόλο που οι ενέσεις ήταν υποχρεωτικές, λέει, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε μια αγωγή για το θέμα αυτό.

‘Κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί’

Η εφημερίδα Epoch Times μίλησε με πολλά νυν και πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντα μέλη των CAF, τα οποία λένε ότι υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό ή ότι γνώριζαν το θέμα που συζητείται στις τάξεις τους.

Ένας βετεράνος που λέει ότι ήταν σε άριστη φόρμα διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré, μια διαταραχή όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα νευρικά κύτταρα.

Τα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται λίγο αφότου έλαβε τη δεύτερη δόση mRNA, λέει. Συμβουλεύτηκε αρκετούς γιατρούς προτού ένας στρατιωτικός γιατρός συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να έπασχε από το σύνδρομο Guillain-Barré.

Ο βετεράνος λέει ότι πέρασε εβδομάδες νοσηλευόμενος και εντελώς παράλυτος, αλλά κανένας γιατρός δεν θα έλεγε ότι η κατάστασή του προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Οι Epoch Times είδαν μια επιστολή από τον σημερινό του γιατρό που έλεγε ότι το σύνδρομο πιθανότατα προκλήθηκε από τον εμβολιασμό λόγω της χρονικής σύνδεσης.

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια γνωστή παρενέργεια του εμβολιασμού COVID-19. Η Health Canada στην ιστοσελίδα της το συνδέει με τα εμβόλια COVID-19 με ιικό φορέα αλλά όχι με τα εμβόλια mRNA.

Ο Ross Wightman, ένας από τους πρώτους Καναδούς που έλαβαν αποζημίωση από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ατυχημάτων Εμβολιασμού του Καναδά, υπέστη σύνδρομο Guillain-Barré μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της Oxford-AstraZeneca.

Ένας εν ενεργεία στρατιώτης που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε σε αυτό το δημοσίευμα ότι ανέπτυξε έναν όγκο 5 εκατοστών στον θυρεοειδή αδένα του μέσα σε δύο μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου. Ο όγκος έπρεπε να αφαιρεθεί, μαζί με το μισό θυρεοειδή του.

Στην Epoch Times δόθηκαν φωτογραφίες που τεκμηριώνουν τον όγκο και τα επακόλουθα της χειρουργικής επέμβασης.

Λέει ότι οι στρατιωτικοί γιατροί δεν αναγνώρισαν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να τον έχει προκαλέσει. “Κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί. [Απλά] προτιμούν να το αποφύγουν”.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο εμβολιασμός COVID-19 έχει προκαλέσει σπάνιες περιπτώσεις δυσλειτουργίας ή ασθένειας του θυρεοειδούς.

Μια τέτοια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Endocrinological Investigation τον Μάρτιο του 2022, αναφέρει ότι μεταξύ 83 αναφερόμενων περιπτώσεων, οι περισσότερες περιπτώσεις ανωμαλιών του θυρεοειδούς παρατηρήθηκαν μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια που βασίζονται σε mRNA (68,7%), ακολουθούμενες από εμβόλια ιικών φορέων (15,7%) και αδρανοποιημένα εμβόλια (14,5%).

Καταγράφηκαν οκτώ τύποι δυσλειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της υποξείας θυρεοειδίτιδας και της νόσου του Grave.

Ένας άλλος εν ενεργεία στρατιώτης, ο οποίος επιθυμεί να προστατευθεί η ταυτότητά του, δήλωσε στους Epoch Times ότι η φυσική του κατάσταση ήταν “άριστη” πριν λάβει τις ενέσεις, ωστόσο μετά τις ενέσεις ανέπτυξε μια σειρά από εξουθενωτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων συμπτωμάτων απώλειας κινητικής δύναμης, νευροπάθειας που εξέπεμπε από το σημείο της ένεσης και σημαντικών καρδιαγγειακών επιπλοκών για την υγεία του.

Οι CAF αναγνώρισαν “απρόθυμα” ότι ορισμένα από αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν να αποδοθούν στον εμβολιασμό λόγω της χρονικής σύνδεσης, είπε. Τέθηκε σε προσωρινή ιατρική κατηγορία που τον εμποδίζει να πετάξει λόγω καρδιακών προβλημάτων και να υποβληθεί σε σωματική άσκηση.

Ο στρατιώτης λέει ότι οι CAF δεν αντέδρασαν σωστά στους τραυματισμούς του και δεν τους ανέφεραν επαρκώς στην PHAC. Η Epoch Times είδε τον ιατρικό φάκελο του στρατιώτη.

Ένας συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι όσο ήταν εν ενεργεία γνώριζε για 28 πιλότους ή μέλη πληρώματος που είχαν καθηλωθεί στο έδαφος λόγω ιατρικών καταστάσεων, ενώ ο κανόνας ήταν 4 ανά έτος.

“Καθόμουν στην ενημέρωση, όταν αναφέρθηκε από τις μοίρες, η τεράστια αύξηση των PCAT [μόνιμες ιατρικές κατηγορίες]. Κανείς δεν είπε γιατί”, δήλωσε ο συνταξιούχος πιλότος, η ταυτότητα του οποίου προστατεύεται για να μην επηρεαστεί η τρέχουσα καριέρα του.

Οι μόνιμες ιατρικές καταστάσεις θα σήμαιναν ότι πιθανότατα δεν ήταν αποτέλεσμα της ίδιας της νόσου COVID-19, η οποία τυπικά θα ήταν προσωρινή.

oparlapipas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου