Breaking

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ PREDATOR ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΣΑΓΕΙ

Share

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ:

ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ PREDATOR ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΣΑΓΕΙ (για να απαγορεύσει ο Κοριοκουλης την εισαγωγή του)

Το predator, όπως και τα άλλα αντίστοιχα spyware λογισμικά που κυκλοφορούν στην “πιάτσα” (κάποια ως αθώα για γονικό έλεγχο των κινητών των πιτσιρικάδων) αποτελούνται από δύο μέρη:

🔸 Ένα λογισμικό πολύ υψηλής τεχνολογίας που “φορτώνεται” σε ένα server και

🔸 Λογισμικό που εγκαθίσταται με δόλιο τρόπο στα κινητά όσων είναι να παρακολουθήσουν ή σε επαφές τους.

Για το πρώτο μην φαντάζεστε ότι αυτό γίνεται με τίποτα ντισκετες που πρέπει να λάβουν άδεια εισαγωγής από κάποιο τελωνείο, όπως την δεκαετία του 90. Το κεντρικό αυτό σύστημα φορτώνεται στο cloud σε έναν ή περισσότερους servers οποιασδήποτε χώρας. Πχ στην Ζιμπάμπουε ή στο Τιμπουχτου.

Αναλαμβάνει μετά μία “νόμιμη” εταιρία να το τρέξει, πχ κάποια interlexa, που λειτουργώντας ως εργολάβος παραδίδει τα προϊόντα παρακολούθησης στην ΕΥΠ (στο παράρτημα που άνοιξε επί τούτου στην Αγία Παρασκευή το 20) ή στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στο Περιστέρι, σε αυτό που κάνει κουμάντο εκείνος ο καλός κυριουλης που ήταν επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων στο Ματι και, αφού τον σουταραν τότε, αναβαθμίστηκε από το σημερινό γκουβέρνο.

✔️Άρα μας δουλεύει κανονικά ο Κοριοκουλης όταν λέει ότι θα απαγορεύσει την εισαγωγή ειδών τύπου predator όσο δεν βγάζει εκτός νόμου (και μάλιστα τις προστατεύει για να μείνουν στο απυρόβλητο) τις εταιρίες ημετέρων του, που τα διαχειρίζονται! Χοντρό δούλεμα.

🔸Για το άλλο μέρος, αυτό που εγκαθίσταται στα κινητά και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του σάιτ ερευνητικής δημοσιογραφίας inside story (Tελογλου κλπ) έχει στηθεί ένας μηχανισμός ψεύτικων sites που ΜΟΙΑΖΟΥΝ με γνωστά (πχ το kathimeni, το ειδησεογραφικό του Μ. Ιγνάτιου hellasjournal κλπ). Σε αυτά έχει φορτωθεί το λογισμικό υποκλοπών predator.
Με το που τα επισκέπτεσαι μέσω μιας συσκευής Android ή ΙοS, δηλαδή με σμάρτφον, το predator εγκαθίσταται αυτόματα στο κινητό και αρχίζει να μεταδίδει (χωρίς να εντοπίζεται εύκολα από συμβατικά antivrus) τα πάντα.

✔️Επαφές, συνομιλίες, κινήσεις, φωτογραφίες, video, sites που επισκέφθηκε ο κάτοχος από το κινητό ή το pc του κλπ.

Που;;

✔️Σε ένα κέντρο συλλογής δεδομένων, που φαίνεται ότι αυτό επεξεργάζεται τα ψηφιακά κλεμμένα και τα διαθέτει στην ΕΥΠ.

Μην προσπαθήσετε να τα επισκεφτείτε αυτά τα sites ούτε με pc, αφού ακόμα δεν είναι γνωστό τι ακριβώς κάνουν και σε συσκευές windows, linux κλπ.✔️ Οπότε ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ! Έχουν ήδη εντοπιστεί 50 και ο κατάλογος μεγαλώνει .
Συνήθως προηγείται στο smartphone ένα sms ή email που κάνει “fishing”. Σταλμένο είτε από άγνωστο (δεν ανοίγουμε ποτέ!) ή από μολυσμένη συσκευή γνωστού σας, σας παραπέμπει να επισκεφθείτε άμεσα ή με έμμεσο τρόπο σε ένα τέτοιο site διανομής του predator. Αν κάνετε το λάθος να το επισκεφτείτε, τότε τα παιδιά του Κοντολέοντα και του πουθουΚούλη θα αρχίζουν να ξέρουν τα πάντα για εσάς! Γιατί εσάς;; Γιατί επιμολυνοντας αντίστοιχα τον γνωστό του γνωστού μαθαίνουν τα πάντα γι αυτόν που θέλουν να παρακολουθήσουν!Tόσο καλά όσο και ο Ζουκης.

Αυτά είναι τα κακά νέα.

Τα καλά είναι ότι όλο αυτό το κύκλωμα δημιουργίας domains παγίδων κλπ, έχει αφήσει ψηφιακά ίχνη. Εύκολα εντοπίσημα είτε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και την ΑΠΠΔ αλλά και από λογισμικά που έχουν όλες οι σοβαρές εταιρίες πληροφορικής.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο δεν θα ήθελα να ήμουν σε αυτούς τους ρουφιάνους που εμπλέκονται ως συνεργάτες σε αυτό το κύκλωμα, που σήμερα πρέπει να παρακολουθεί ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες!

Προφανώς χωρίς άδεια Εισαγγελέα. Για να μπορέσουν μέσα “από τον σωρό” να φτάσουν στους κύριους στόχους τους. Οποίον ενοχλεί.
Ο Ηλιού είχε πει “να τους ταράξουμε στην νομιμότητα”, η άλλη στο παρά 5 το “όρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουν…”

Σε κάθε περίπτωση, η Γιαδικιαρογλου και η παρέα της μπορούν να αρχίσουν να ανησυχούν. Όπως και εκείνος ο Κοριοκουλης που τώρα αμολάει μελάνι περί απαγόρευσης εισαγωγών λογισμικού, αφήνοντας την κάθε interlexa να συνεχίζει να δρα ανενόχλητα. Με χρήμα και από το ΕΣΠΑ του Μέγα Πιερακάκη, που χρηματοδοτεί τις θεάρεστες αυτές υπηρεσίες.

Σοβαρά όμως…

http://zeys-elaynon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου