Breaking

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

“Προσοχή στα συμπτώματα”: Πατέρας 4χρονης προειδοποιεί άλλους γονείς για το φονικό βακτήριο που “σαρώνει” στα παιδιά

BeFunky-collage-87-730x450

«Αθώωσε» τον Πατέρα Αντώνιο με μία πρόταση: Η νέα μαρτυρία τρόφιμου στην Κιβωτό του Κόσμου ανατρέπει τα πάντα
“Γι’αυτό το έκανα”: Αποκαλύφθηκε ο λόγος που σκότωσε τη 19χρονη Χρύσα, έβαλε τέλος στη ζωή της με σκληρό τρόπο
Ακομπλεξάριστη και καθόλου ψωνισμένη: H Ελένη Mενεγάκη βγάζει εισιτήριο μόνη της και σαλπάρει για Άνδρο
Ήταν ο Κώστας Μουζακίτης: ”Πάγωσαν” όλοι με το όνομα του άντρα που σκοτώθηκε στον γκρεμό
Στρεπτόκοκκος Α: «Συναγερμό» σήμαναν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία, καθώς συνολικά έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους από το βακτήριο.

Συγκεκριμένα οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους γονείς να μην αγνοούν τα πιθανά συμπτώματα του στρεπτόκοκκου A. Πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού που δίνει μάχη για τη ζωή του, εξηγεί πώς η κόρη του έφθασε από το χορό και τη διασκέδαση στον αγώνα για τη ζωή της μέσα σε 24 ώρες. «Αν το παιδί σας έχει συμπτώματα μη διστάσετε» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στρεπτόκοκκος Α:

Ο πατέρας της 4χρονης ανέφερε πως η κατάσταση της κόρης του επιδεινώθηκε ραγδαία το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Ήταν ανήσυχη. Φωνάξαμε μερικές νοσοκόμες και έπρεπε να φύγουμε από το δωμάτιο, την έβαλαν για ύπνο και από τότε είναι σε αναπνευστήρα που την κρατάει στη ζωή», πρόσθεσε.

Ο 44χρονος Μπερνς είπε στη Mail: «Ξυπνάω κάθε μέρα τώρα και είναι τόσο τρομερό να ξέρω οτι είναι εκεί μέσα και ότι υποφέρει. Πηγαίνουμε στο νοσοκομείο και λέμε ΄΄έλα, έλα, σε χρειαζόμαστε να ζήσεις, πρέπει να γίνεις καλύτερα΄΄».

Οι γονείς μετέφεραν την κόρη τους στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο, όταν εκείνη άρχισε να παραπονιέται ότι πονούσε στο στήθος της. Το βακτήριο του στρεπτόκοκκου κυκλοφορούσε στο σχολείο της, αλλά η Καμίλα στάλθηκε στο σπίτι από το νοσοκομείο καθώς η κατάστασή της δεν φαινόταν σοβαρή.

Ο στρεπτόκοκκος Α της Καμίλα μετατράπηκε γρήγορα σε σήψη, μία απειλητική για τη ζωή αντίδραση του οργανισμού στη μόλυνση, και παρόλο που η κατάστασή της δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο ήταν τη Δευτέρα – εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναπνευστήρα.

«Χρωστάω τα πάντα σε αυτές τις νοσοκόμες και τους γιατρούς, της έσωσαν τη ζωή, αλλά εξακολουθεί να μένει σε αναπνευστήρα». Παρακαλώντας άλλους γονείς, ο κ. Μπερνς είπε: «Εάν το παιδί σας έχει συμπτώματα, μη διστάσετε, πάρτε το αγοράκι ή το κοριτσάκι σας και πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο».

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος – Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε την αύξηση των κρουσμάτων
Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, ο στρεπτόκοκκος Α μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο σώμα και να προκαλέσει απειλητικά για τη ζωή προβλήματα, όπως η σήψη. Αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι τα lockdown μπορεί να ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων, με τα μικρά παιδιά που κλείστηκαν μέσα επί μακρόν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να έχουν λιγότερη ανοσία έναντι ενός μικροβίου «ρουτίνας».

Το κοινό βακτήριο που μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο όπως η Covid-19, μέσω στενής επαφής όπως το φτέρνισμα, το φιλί και το άγγιγμα, μπορεί να προκαλέσει οστρακιά, αμυγδαλίτιδα και έκζεμα. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει μια ασθένεια που «τρώει» τη σάρκα ή σήψη στις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Τα δεδομένα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δείχνουν ότι τα κρούσματα του πιο σοβαρού είδους λοίμωξης, που ονομάζεται στρεπτόκοκκος διεισδυτικής ομάδας Α (iGAS), είναι εξαιρετικά υψηλά για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Μέχρι στιγμής αυτό το χειμώνα, έχουν καταγραφεί 2,3 κρούσματα για κάθε 100.000 παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών. Συγκριτικά ο μέσος όρος πριν από την πανδημία ήταν 0,5 περιπτώσεις ανά 100.000 παιδιά.

Στρεπτόκοκκος Α: Ποια είναι τα συμπτώματα
Το UKHSA προειδοποίησε τους γονείς να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους εάν το παιδί τους τρώει πολύ λιγότερο από το κανονικό ή εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης, όπως είναι η στεγνή πάνα για περισσότερες από 12 ώρες.

Άλλα σημάδια περιλάμβαναν υψηλή θερμοκρασία 38°C ή υψηλότερη, εάν η πλάτη ή το στήθος τους είναι ιδρωμένα. Οι γονείς πρέπει να καλέσουν βοήθεια αν το παιδί τους δυσκολεύεται να αναπνεύσει, το δέρμα ή τα χείλη του γίνονται μπλε ή εάν δεν μπορεί να ξυπνήσει ή να μείνει ξύπνιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου