Breaking

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Δείτε γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε γέμιση στη γαλοπούλα. Οι ειδικοί δίνουν την δική τους εξήγηση

image-8-for-heston-blumenthal-gallery-587158586-615x350

Η γεμιστή γαλοπούλα είναι το πιάτο των ημερών, πόσο κακό μπορεί να κάνει η γέμιση στην υγεία σου και στην γαλοπούλα, όμως είναι κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζεις!

Οι ειδικοί και μας τονίζουν πως όχι μόνο δεν πρέπει να τσακωνόμαστε για τη γέμιση αλλά είναι προτιμότερο και για την υγεία και για τη γεύση της γαλοπούλας να μην προσθέτουμε γέμιση στο πτηνό.

Η αλήθεια είναι πως η γεμιστή γαλοπούλα αποτελεί παράδοση δεκαετιών αλλά δεν είμαστε πλέον σίγουροι πως την χρειαζόμαστε.

Να γιατί:

Η σαλμονέλα παραμονεύει: Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και η γέμιση δεν έχει μαγειρευτεί από πριν, η σαλμονέλα είναι επικίνδυνη να περάσει παντού.

Ταυτόχρονα, η γέμιση από μόνη της αποτελεί την αιτία που η γαλοπούλα είναι τόσο ξερή και χωρίς να έχει κρατήσει τα υγρά της.

Η γέμιση καταλήγει κολλώδης και μπορεί, ανάλογα με το σημείο που είναι μέσα στη γαλοπούλα, να μην έχει ψηθεί και μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

 Νομίζεις πως κερδίζεις χρόνο με το να ψήνεις μαζί τη γαλοπούλα και τη γέμιση αλλά τελικά, το γεμισμένο πτηνό είναι πιο δύσκολο να ψηθεί και αργεί να γίνει.

Χάνεις όλα εκείνα τα αρώματα που θα έπαιρνες από τη γαλοπούλα αν την γέμιζες με υλικά που δεν θα τα βάλεις για να τα καταναλώσεις, όπως λεμόνι ή τζίντζερ ή μήλα ή σελινόριζα ή ακόμα κι εκείνο το κόλπο με το κουτάκι μπύρας που κάνουν και στο απλό γεμιστό κοτόπουλο στον φούρνο, που δίνει την έξτρα γεύση και τραγανή πέτσα.

Tι μπορείς να κάνεις με τη γέμιση αν δεν μπει στη γαλοπούλα;

Και τελικά, τι μπορείς να κάνεις με τη γέμιση, για εκείνους που θέλουν τη μυρωδιά και τη γεύση στη γέμιση που μαγειρεύτηκε μέσα στη γαλοπούλα.

Αρχικά, φρόντισε για λόγους υγείας, αν τελικά καταλήξεις στη λύση της γέμισης, να έχεις από πριν βράσει ή τσιγαρίσει σχεδόν τελείως τα υλικά σου, όπως τα συκωτάκια ή το ρύζι.

Έπειτα, μην γεμίζεις τη γαλοπούλα από το προηγούμενο βράδυ αλλά την ώρα που θα την ψήσεις και μην παραγεμίζεις τη γαλοπούλα γιατί δεν την βοηθάς ούτε στη γεύση αλλά και ούτε στην υφή.

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμό γαλοπούλας για να φτιάξεις τη γέμιση σε διαφορετικό ταψί και να πάρεις ακριβώς την ίδια γεύση με την γέμιση που προήλθε μέσα από τη γαλοπούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου