Breaking

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Δεν βάζουν μυαλό οι Δανοί: ξανά η εκτροφή βιζόν για γούνες

Δεν βάζουν μυαλό οι Δανοί: ξανά η εκτροφή βιζόν για γούνες

Share

Δυο χρόνια πέρασαν από το κλείσιμο της βιομηχανίας εκτροφής γούνας από βιζόν στη Δανία, καθώς είχαν εντοπιστεί εκατοντάδες κρούσματα SARS-CoV-2 στα μινκ. Υπενθυμίζεται ότι η μετάλλαξη του ιού που καταγράφηκε σε αυτά τα ζώα μπορούσε να μεταδοθεί και στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να θανατωθούν αμέτρητα μινκ σε όλη τη χώρα με χρήση αερίων. Ενώ η ίδια εκτροφή βιζόν απαγορεύτηκε προσωρινά στη χώρα.

Με απόφαση της δανικής κυβέρνησης, αίρεται η παραπάνω απόφαση από 1η Ιανουαρίου του 2023, με τη βιομηχανία εκτροφής βιζόν να ξαναρχίζει άμεσα. Συγκεκριμένα, η Δανία έχει ήδη κλείσει συμφωνία για την εισαγωγή 10.000 βιζόν από Ισλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Πολωνία και Φινλανδία.

Η οργάνωση Humane Society International/Europe με ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την ενδεχόμενη εισαγωγή μολυσμένων ζώων στη χώρα και τον κίνδυνο επανέναρξης της βιομηχανίας γούνας από βιζόν. Παράλληλα, υποδεικνύει τις φάρμες εκτροφής βιζόν ως “ωρολογιακές βόμβες” για τη Δημόσια Υγεία της χώρας, καλώντας τον κόσμο να υπογράψει την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών για μια Ευρώπη Χωρίς Γούνα, την οποία ήδη έχουν υπογράψει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες για την παύση της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Πηγή: Δανία: ξεκινάει πάλι την εκτροφή βιζόν για γούνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου