Breaking

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

«Βαριά σύννεφα» στην ΕΕ για το Μαξίμου: Δήλωση Σ.Σεζουρνέ κατά ελληνικής κυβέρνησης-Δικαιοσύνης – Άρχισαν να… αποφεύγουν τον Κ.Μητσοτάκη

 

Οι υποκλοπές πληγώνουν όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την χώρα

Σφίγγει ο κλοιός στην ΕΕ για την κυβέρνηση με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών των επικοινωνιών εκατοντάδων και ίσως χιλιάδων Ελλήνων πολιτών:  Ο επικεφαλής της πολύ ισχυρής, πολιτικά κεντρώας, ομάδας RenewEurope, (103 ευρωβουλευτές) του Ευρωκοινοβουλίου, Γάλλος Στέφαν Σεζουρνέ, με αιχμηρή ανάρτησή του στο Twitter καλεί «την ελληνική δικαιοσύνη και τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διερευνήσουν πλήρως το σκάνδαλο».

Ειδική αναφορά κάνει στο μέλος της ομάδας, τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο: «Η υποκλοπή του ευρωβουλευτή μας Γιώργου Κύρτσου είναι βαθιά ανησυχητική. Η ελληνική δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να το διερευνήσουν πλήρως. Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση των δικαιωμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

Το ζήτημα είναι ότι στην ΕΕ, τόσο στο Στρασβ9ύργο, έδρα του Ευρωκοινοβουλίου όσο και στις Βρυξέλλες, έδρα της Επιτροπής, το κλίμα απέχει πολύ από το να είναι «καλό» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση αυτή.

Αλλά και καθόλου τιμητικό για την ελληνική δικαιοσύνη η οποία τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο με τριτοκοσμικές χώρες που απλά δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη…

Και οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να αποφεύγουν τις απ’ευθείας συναντήσεις και φωτογραφίες μαζί του: Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τ.Μελόνι, τον είδε για λίγα λεπτά μετά από δύο αναβολές γιατί «έκαιγε« το θέμα των κορβετών που τελικά πήραν αναβολή, ο Ε.Μακρόν έχει καιρό να συναντηθεί και να φωτογραφηθεί μαζί του και ο Ρ.Σούνακ, αν και εκτός ΕΕ η Βρετανία, δεν συναντήθηκε, ούτε βέβαια φωτογραφήθηκε μαζί του.

Και αν εδώ στην Ελλάδα προσπαθεί η κυβερνητική προπαγάνδα να καλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με την επωδό «Όλοι τα ίδια κάνουν και έκαναν» (είναι γεγονός ότι «αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια», αλλά εντάθηκε επί Γ.Ρουμπάτη και ΣΥΡΙΖΑ) πώς να μαζευτεί το ότι η κακουργηματική συμπεριφορά των κυβερνώντων απέκτησε μαζικό χαρακτήρα επί της νυν κυβέρνησης; 

Στην, πληγωμένη από το Qatargate και πάντα διεφθαρμένη, ΕΕ, θέλουν να δείξουν ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι» και ότι «οι χρηματισμένοι και οι υποκλοπείς» είναι «εξαιρέσεις που θα τιμωρηθούν». Και αυτά δεν είναι καλά νέα για το Μαξίμου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου