Breaking

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ομολογία αποτυχίας του «καλαθιού του φτωχού» από τον Α.Γεωργιάδη: «Να πηγαίνετε στις λαϊκές αγορές που είναι φθηνότερες»

 

«Στις λαϊκές αγορές ο πληθωρισμός μετράει... αντίστροφα! - Έχουμε καλύτερες τιμές από πέρσι»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πραγαμτοποίησε ένα νέο επικοινωνιακό show αυτή την φορά από τις λαϊκές αγορές με την βοήθεια φυσικά της ΕΡΤ όπου είπε το εξής αμίμητο:

«Στις λαϊκές αγορές ο πληθωρισμός μετράει αντίστροφα, έχουμε καλύτερες τιμές από πέρσι» και πρόσθεσε «να έρχεται ο κόσμος να ψωνίζει από εδώ και να μην πηγαίνει μόνο στα σουπερμάρκετ».

Με λίγα λόγια ο Α.Γεωργιάδης παραδέχεται ο ίδιος ότι το «καλάθι του φτωχού» ήταν και είναι μία μέγιστη αποτυχία και το τελευταίο καταφύγιο των Ελλήνων είναι οι λαϊκές αγορές.

Άλλωστε την ακρίβεια, την προμοτάρισε η ίδια η κυβέρνηση επιδοτώντας τες επί της ουσίας!

Οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ θα χρησιμοποιήσουν το… food pass για να μπορέσουν να περάσουν τις δικές τους αυξήσεις στα προϊόντα όπως παραδέχεται σε τηλεοπτικό κανάλι επιχειρηματίας του Πειραιά!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε περιήγηση στην λαϊκή αγορά της Πεύκης όπου συνέκρινε τιμές από πάγκο σε πάγκο και «ξετρύπωνε» πατάτες και ντομάτες στο 1 ευρώ το κιλό.

Μάλιστα ο κόσμος όταν τον είδε με τόσες κάμερες να τον ακολουθούν τον ρωτούσε «αν μοιράζετε λεφτά».

«Σήμερα ήρθαμε στη λαϊκή αγορά της Πεύκης. Βρήκαμε ντομάτα στα 2,5 Ευρώ, που είναι ακριβή, βιολογική και το σέβομαι. Αλλά βρήκαμε και ντομάτα με κάτω από 1 Ευρώ», είπε ο υπουργός παρατηρώντας ότι η διακύμανση από 1- 2 ευρώ υπάρχει και σε άλλα λαχανικά. Πρόσθεσε πως στα κρεμμύδια η τιμή κυμάνθηκε από 0, 70 μέχρι 1 Ευρώ.

 «Σε γενικές γραμμές οι τιμές ήταν πολύ καλές. Οι λαϊκές αγορές έχουν εφέτος καλύτερες τιμές από πέρυσι και πάνε ανάποδα έναντι του πληθωρισμού», είπε ο κ. Γεωργιάδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου