Breaking

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Δραματικές εξελίξεις στο Μπάκχμουτ: Πλήρως κυκλωμένο σφυροκοπείται ανηλεώς από τους Ρώσους – Έφτιαξαν «δακτύλιο θανάτου»

 

Ο Σ.Σοϊγκού στο Μινσκ της Λευκορωσίας - Κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού υποστρατηγικής κρούσης Su-34 από τις ουκρανικές δυνάμεις

Πλήρως κυκλωμένο από τις ρωσικές δυνάμεις είναι πλέον το Μπάκχμουτ και μαζί με αυτό χιλιάδες Ουκρανοί ένοπλοι και ξένοι μισθοφόροι, οι οποίοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα διαφυγής.

Όπως αναφέρεται η κατάσταση στην πόλη είναι τόσο ρευστή, που όλα μπορεί να αλλάξουν δραματικά μέσα σε λίγες ημέρες ή ακόμη  και ώρες.

Πρόκειται για επιθετική σφήνα που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και ολοκληρώθηκε ουσιαστικά σήμερα.

Αν το Μπάκχμουτ καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις όλα αλλάζουν στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, περιέγραψε με μελανά χρώματα αυτό που συμβαίνει πλέον στο Bakhmut χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνειών.

Φωτογραφίες από το μέτωπο του Bakhmut δείχνουν τους Ρώσους να σκάβουν χαρακώματα γύρω από την πόλη (ήδη ελέγχουν τα ανατολικά προάστια) για να μην γλιτώσει ούτε ένας Ουκρανός και να κόψουν τις οδούς υποχώρησης.

Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα, πραγματοποιούνται 1000-1500 βολές κατά των ουκρανικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ και των περιχώρων του με όλμους, MLRS, πυροβολικό και αεροπορία.

Ταυτόχρονα, οι προσεγγίσεις προς την πόλη έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε έρημο.

Πρώην διοικητής δυνάμεων στρατηγός ΝΑΤΟ Γ.Κλαρκ: «Ο Πούτιν οδήγησε την Ουκρανία σε παγίδα»

Ο πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ σε συνέντευξη του χαρακτήρισε το Μπάκχμουτ «μια τεράστια κρεατομηχανή για το άλεσμα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» οι οποίες «γράφουν» 500 νεκρούς την ημέρα στο ευρύτερο μέτωπο.

«Οι αντίπαλες πλευρές προσπαθούν να συγκεντρώσουν με κάποιο τρόπο τη μαχητική τους ισχύ. Ως εκ τούτου, επικεντρώθηκαν στο Bakhmut. Με τη κατάληψη του οι Ρώσοι θα έχουν πρόσβαση στο Kramatorsk και στο Slavyansk.

Η πόλη χρησιμεύει επίσης ως ένα είδος πεδίου βολής για την εξόντωση των ουκρανικών δυνάμεων. Αυτό επιδιώκουν οι Ρώσοι», πρόσθεσε.

Το Τορέτσκ στα νότια στέκεται ως το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα στους Ρώσους και την Κονσταντινόβκα.

Η Κονσταντινόβκα είναι το μεγάλο έπαθλο, καθώς από εκεί διεξάγεται ο ανεφοδιασμός των Ουκρανών στο Μπάκχμουτ.

Αν καταληφθεί, η μάχη του Μπάκχμπουτ θα έχει προδιαγεγραμμένη εξέλιξη που θα είναι αρνητική για το Κίεβο.

Στο μεταξύ π Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σοιγκού επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά το Μίνσκ της Λευκορωσίας όπου είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο  πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν οι δύο άνδρες συζήτησιν την γενικότερη κατάσταση στην περιοχή, εξελίξεις οι οποίες είναι σε άμεση συνάρτνηση με τα όσα συμβαίνουν στο μετώπη του Ντόντεσκ και του Μπάκχμουτ.

Όπως είπε ο Λουκασένκο στον Σοϊγκού:

«Υποθέτω ότι ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας σας έχει ήδη μιλήσει για την κατάσταση στη Λευκορωσία, για την εκπαίδευση, τον μαχητικό συντονισμό των λευκορωσικών και ρωσικών μονάδων που είναι παρούσες στη Λευκορωσία.

Πρέπει να πω ότι το αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Τόσο οι δικοί μας όσο και οι αξιωματικοί σας εκπαιδεύουν τα παιδιά. Τόσο οι Λευκορώσοι όσο και οι Ρώσοι αξιωματικοί εκπαιδεύονται», είπε με νόημα ο Λουκασένκο.

Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως παραδοχή του γεγονότος ότι Λευκορώσοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές συμμετέχουν στην εκπαίδευση των ρωσικών μονάδων που έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται στα πεδία εκπαίδευσης στη Λευκορωσία, περιοχές τις οποίες χρησιμοποιούν ως βάσεις εξόρμησης προς την ανατολική Ουκρανία.

Πάντως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν μια απώλεια σήμερα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34 καταρρίφθηκε ή έπεσε λόγω μηχανικής βλάβης κοντά στο Μπάκχμουτ, ενώ η τύχη του πληρώματος αγνοείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου