Breaking

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΘΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ “ΨΙΛΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ! ΔΩΡΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ!

Eurokinissi - Vouli - Bouli

«Δωράκι» στους εφοπλιστές από την κυβέρνηση! Μειώνει τον φόρο – Τα μερίσματα θα φορολογούνται 5% (από 10%)!)
 
Η ρύθμιση πέρασε παρότι ήταν στα «ψιλά» γράμματα!

Μια ωραιότατη μείωση φόρου έκρυψε καλά-καλά στα «μικρά γράμματα» του πολυνομοσχεδίου Οικονομικών η κυβέρνηση την οποία έσπευσε να δώσει εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Μάλιστα, η κυβέρνηση την συνέδεσε με άλλες διατάξεις, όπως την εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών ώστε να παραμείνει αφανής, ενώ οι εφοπλιστές στις επαφές που είχαν με τα κόμματα δεν έκαναν καμία αναφορά, γεγονός που προκάλεσε την οργή της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει το «Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας» που προβλέπει αύξηση της οικειοθελούς συνεισφοράς των Ελλήνων εφοπλιστών από τα 40 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό αναδείχθηκε και από την κυβέρνηση και από τους εφοπλιστές.

Το κρυφό της ρύθμισης ήταν ότι ταυτόχρονα τροποποιείται ο συντελεστής οικειοθελούς παροχής για τα εισοδήματα εκ μερισμάτων πλοιοκτητριών εταιρειών που εισάγονται στην Ελλάδα, από́ 10% σε 5%! Δηλαδή, υπάρχει μείωση της φορολογίας για τα μερίσματα κατά 50%!

Ακόμα και τώρα που το νομοσχέδιο είναι έτοιμο για την Ολομέλεια της Βουλής, το κράτος δεν γνωρίζει τι ποσό χαρίζεται στους εφοπλιστές. Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παραδέχεται ότι θα υπάρξει απώλεια εσόδων για τα δημόσια ταμεία, αλλά δεν μπορεί να την υπολογίσει!

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Νέες αιχμές από την Όλγα Κεφαλογιάννη για το σκάνδαλο υποκλοπών
Αναφέρει ότι θα υπάρξει «ετήσια μείωση των εσόδων από την υπαγωγή στον φόρο χωρητικότητας, των φορέων εμπορικής εκμετάλλευσης πλοίων, που παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών με ναυλωμένα πλοία».

Συνολικά, οι φορολογικές ρυθμίσεις για την ναυτιλία είναι:

-Τροποποιείται ο συντελεστής οικειοθελούς παροχής για τα εισοδήματα εκ μερισμάτων πλοιοκτητριών εταιρειών που εισάγονται στην Ελλάδα, από 10% σε 5%.

-Περιλαμβάνονται εφεξής στο ανωτέρω ποσοστό και τα εισοδήματα εκ της υπεραξίας (capital gains) από την πώληση μετοχών των ως άνω πλοιοκτητριών) από την πώληση μετοχών των ως άνω πλοιοκτητριών εταιρειών ή εταιρειών χαρτοφυλακίου των ως άνω πλοιοκτητριών εταιρειών (holding companies) από την πώληση μετοχών των ως άνω πλοιοκτητριών).

-Τροποποιείται ο ορισμός για τα δεσμευόμενα και δικαιούμενα μέλη προς καταβολή της Νέας Οικειοθελούς Παροχής, με ειδική πρόβλεψη για επέκταση της δέσμευσης στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ανεξαρτήτως της προσχώρησής τους ή μη στο Νέο Συνυποσχετικό και την Πρόσθετη Πράξη, υπό την οριζόμενη προϋπόθεση.

-Προβλέπεται η αναπροσαρμογή του ελάχιστου συνολικού ετήσιου προσδιορισθέντος ποσού της Νέας Οικειοθελούς Παροχής εκ μέρους των μελών της Ναυτιλιακής Κοινότητας, από 40 εκατ. σε 60 εκατ. Ετησίως.

-Η Πρόσθετη Πράξη έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου