Breaking

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Αδιανόητες για επιστήμονα δηλώσεις από Κ.Συνολάκη: «Οι άνθρωποι τρώνε πολύ στις γιορτές και αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα»!

 

Διαβάστε τι είπε ένας «προβεβλημένος» από την κυβέρνηση - Ο ίδιος που δήλωνε ότι θα «εκκένωνε το Μάτι σε 30 λεπτά»

Ενδείξεις αποσταθεροποίησης του κλίματος, φαίνεται να αποτελούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ, όπου καταγράφονται τεράστιες διαφορές θερμοκρασίαςσύμφωνα όσα ανέφερε σε ρ/σ ο καθηγητής και ακαδημαϊκός, Κ.Συνολάκης, διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών ο οποίος επίσης ζήτησε οι Έλληνες να μην τρώνε πολύ στις γιορτές γιατί αυξάνεται το… CO2. 

Να σημειώσουμε ότι είναι ο ίδιος που έλεγε το 2018 ότι το Μάτι την ημέρα της καταστροφικής, φονικής πυρκαγιάς, θα μπορούσε να είχε εκκενωθεί σε 30 λεπτά, ενώ όταν βγήκε ο Κ.Μητσοτάκης πρωθυπουργός και ως προβεβλημένος συνεργάτης του πλέον,  “ανακάλυψε” ότι η τραγωδία στο Μάτι ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά με το γεγονός ότι η ρωσική επέμβασης στην Ουκρανία, άλλαξε τα ευρωπαϊκά σχέδια για απολιγνιτοποίηση και μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, την ώρα που η κλιματική κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο κ. Συνολάκης, επισήμανε πως πράγματι οι πόλεμοι είναι από τα γεγονότα που ακριβώς μπορεί να κάνουν πολύ χειρότερη την κατάσταση και αποτελούν παράγοντα που δεν μπαίνουν στα μοντέλα.

«Στον πόλεμο στην Ουκρανία, σαν άνθρωποι στην καθημερινότητά μας δεν έχουμε έλεγχο, αλλά έχουμε έλεγχο στην καθημερινότητά μας όσον αφορά στη σπατάλη που κάνουμε και στον καταναλωτισμό μας και κυρίως στη μεγάλη σπατάλη η οποία γίνεται σε τρόφιμα.

Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις που δείχνουν ότι από 10 έως 30% της μείωσης των τιμών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορεί να επιτευχθεί μόνο και μόνο με πραγματική μείωση της σπατάλης που γίνεται στα τρόφιμα και τη μείωση της υπερκατανάλωσης, η οποία γίνεται και ειδικά αυτές σε αυτή την εποχή που είναι που είναι οι γιορτές» επισήμανε ο κ. Συνολάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου