Breaking

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Γαλλία: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος βυθίζει τμήματα του Παρισιού στο σκοτάδι, αποδίδεται σε τεχνικό πρόβλημα

Share

Διάφορες περιοχές του νοτίου τμήματος του Παρισιού βυθίστηκαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ στο σκοτάδι λόγω διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου RTE συνέδεσε με τεχνικό πρόβλημα σε μετασχηματιστή του παρόχου ενέργειας Enedis.

Το περιστατικό σημειώνεται εν μέσω ανησυχιών ότι διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να παραλύσουν την υποδομή στη Γαλλία, καθώς το πρώτο κύμα ψύχους του χειμώνα δοκιμάζει την ανθεκτικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Πολλοί δρόμοι στο τρίτο, τέταρτο και πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού επλήγησαν από τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν γύρω στις 22:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδος) χθες και η παροχή αποκαταστάθηκε γύρω στις 23:00 τοπική ώρα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το τμήμα της RTE για την περιοχή του Παρισιού και την περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς.

“Γύρω στα 125.000 νοικοκυριά επλήγησαν κατά την κορύφωση του περιστατικού”, σημειώνει.

Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει για πιθανές διακοπές ρεύματος στην περίπτωση που προκύψει κενό ανάμεσα στην προμήθεια και τη ζήτηση, κάτι το οποίο όπως είπαν δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες και θα υπάρξει ενημέρωση εκ των προτέρων.

Η κρατική επιχείρηση κοινής ωφέλειας EDF, μητρική της Enedis, προσπαθεί να θέσει ξανά σε λειτουργία πυρηνικούς αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διάβρωσης.

theepochtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου