Breaking

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης τα ήξερε όλα περί δώρων από το Κατάρ!

Share

Το Predator που είχαν “κολλήσει” στην Εύα Καϊλή και ο εκβιασμός για την μεταστροφή της υπέρ της κυβέρνησης σε μια νύχτα. Μετά την ίδια και τον σύντροφο της συνελήφθη και ο πατέρας της με μια τσάντα λεφτά. Τα αδικαιολόγητα 600.000 ευρώ που βρέθηκαν σε σπίτια.

edolio5 team

Σε καθεστώς προσωρινής κράτησης (garde a vue) βρίσκεται η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, όπως άλλωστε και ο πατέρας και ο σύντροφος της, και δύο ακόμη στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή καθώς και οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωσης, διαφθοράς και της προσπάθειας νομιμοποίησης μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν 15 επιχειρήσεις της δικαστικής αστυνομίας όπου ελέγχθησαν οικήματα καθώς και προσωπικά αντικείμενα των κατηγορουμένων. Σε αυτές τις επιχειρήσεις σύμφωνα με τις εφημερίδες Le Soir Και L’ Echo εντοπίστηκαν πάνω από 600.000 ευρώ μετρητά ενώ κατασχέθηκε ηλεκτρονικό υλικό από υπολογιστές και κινητά. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κανένας από τους πέντε διαπιστευμένους συνεργάτες της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση από τις αρχές.

Αν και αναμενόταν να δοθούν εξηγήσεις από ανώτερη δικαστική πηγή αργά το απόγευμα του Σαββάτου εν τούτοις η ομοσπονδιακή δικαστική αρχή των Βρυξελλών, η οποία έχει επιληφθεί της υποθέσεως ανακοίνωσε πως αύριο το μεσημέρι θα εκδοθεί επίσημο δελτίο τύπου με τις σχετικές πληροφορίες για την υπόθεση αλλά και πως δεν πρόκειται να δοθεί συνέντευξη. Έως τότε τίποτα δεν αλλάζει στο καθεστώς κράτησης της Εύας Καϊλή και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη η Εύα Καϊλή στερείται της ελευθερίας της μέχρι να καταθέσει ως ύποπτη για τις πράξεις που τις καταλογίζονται ενώ για να συλληφθεί και επισήμως θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντός 48 ωρών, αλλιώς θα αφεθεί ελεύθερη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επ’ αυτοφώρω σύλληψη, σημαίνει ότι η Εύα Καϊλή δεν καλύπτεται από τη βουλευτική της ασυλία.

Αυτά ως προς το δικαστικό μέρος της υπόθεσης διότι οι πολιτικές επιπτώσεις από το σκάνδαλο «Qatar Gate» που συγκλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σοβαρές διαστάσεις.Η γαλλική Le Monde επισημαίνει πως η υπόθεση Καϊλή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και πως οι δραστηριότητες του λόμπι του Κατάρ στις Βρυξέλλες πρέπει να έχουν «ακουμπήσει» και άλλους παράγοντες της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσημα οι πολιτικές και διοικητικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή η προεδρία, η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί επισήμως. Οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσαν απλώς όπως πάντα ότι θα συνεργαστούν με τις δικαστικές αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν άνεση χρόνου δεδομένου ότι η κ. Καϊλή πέρα από ευρωβουλευτής είναι και αντιπρόεδρος του σώματος της Ευρωβουλής. Θα πρέπει δηλαδή τα επόμενα εικοσιτετράωρα να ξεκαθαρίσει με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση το στάτους της Εύας Καϊλή.

Στην Ελλάδα τώρα τα πράγματα πήραν άμεσα μεγάλες διαστάσεις αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης διέγραψε την Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας πως η διαγραφή πραγματοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους, άφησε να εννοηθεί πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής λειτουργούσε εδώ και μήνες ως «Δούρειος Ίππος» της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Η δήλωση του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ωστόσο δεν παρέλειψε να επιτεθεί και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας επίσης την άμεση αντίδραση της Κουμουνδούρου από όπου ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε τα εξής: «Βρέθηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι της κ. Καϊλή και ο κ. Ανδρουλάκης κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “εγώ δεν καλύπτω κανέναν”. Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει μπας και ανακαλύψει το Δούρειο Ίππο;». Να σημειώσουμε πάντως ότι όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ η Εύα Καϊλή ήταν υπό παρακολούθηση του κοινού κέντρου Predator – ΕΥΠ. Συνεπώς αυτοί που είχαν δώσει την εντολή (Μέγαρο Μαξίμου) γνώριζαν τις συνομιλίες της και τις συναλλαγές της με το Κατάρ. Ίσως έτσι εξηγείται και η ουσιαστική μεταστροφή της από τον πολιτικό χώρο που άνηκε (ΠΑΣΟΚ) σε μια ακόμα ευρωβουλευτή που λειτουργούσε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας..

edolio5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου