Breaking

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή

Εκδήλωση που είχε να κάνει με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, έγινε στην Κόρινθο, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ” Πάνος Μυλωνάς ”.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, επεσήμανε, ότι, το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, δεν είναι μόνον αστυνομικό, είναι παράλληλα, κοινωνικό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Επίσης, τόνισε, ότι, είναι ανάγκη, να εμπεδωθεί, πως η οδική ασφάλεια, είναι υπόθεση όλων μας και αυτός ήταν ο κύριος στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής δράσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Δήμαρχος Κορινθίων ο Βασίλειος Νανόπουλος και η Διευθύντρια Επικοινωνίας Ολυμπίας Οδού κα Σοφία Στάμου.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

• την Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»,

• τον κΙωάννη Παυλίδη, ψυχολόγο,

• τη Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Αστυνόμο Β’ Αγλαΐα Τσίτου.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός, τόσο των μαθητών, όσο και των επισκεπτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα, το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, βελτιώνοντας την οδική μας συμπεριφορά.

Οι μαθητές και οι επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα, να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτές πρόσκρουσης – ανατροπής και γυαλιά προσομοίωσης μέθης και ναρκωτικών ουσιών, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση, για τα θέματα της οδικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου