Breaking

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Στην Κορινθία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς

Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση δήλωσε κατά την επίσκεψή στα γραφεία της Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς υπογραμμίζοντας ότι έχει προκηρυχθεί η μελέτη και για τα δίκτυα, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι να υπάρχει ένα λειτουργικό έργο για τους αγρότες και η πράξη αυτή, όπως επισήμανε, «αποτελεί απόδειξη ότι το έργο του Ασωπού θα ολοκληρωθεί».

Σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων για τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι αναμένονται τα πορίσματα από τις αυτοψίες των γεωπόνων για να προχωρήσει άμεσα η πληρωμή, σε όσες από τις καταστροφές εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Από τον Ιανουάριο του 2021 έχουν καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ περί τα 500 εκατ. ευρώ προσθέτοντας ότι το ΥΠΑΑΤ θα στηρίξει και τη φετινή χρονιά τους σταφιδοπαραγωγούς.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Δήμας ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά για την άμεση αντίδραση του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη προς τους αγρότες, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποζημίωση όλων των αγροτών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς εξήρε την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας μετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα και ο αντιπεριφεριάρχης Λακωνίας, Νίκων Τζινιέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου