Breaking

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί τόσα πολλά μεγάλα ηφαίστεια εκρήγνυνται ξαφνικά σε όλο τον κόσμο;

Share

του Μάικλ Σνάιντερ

Οι «ειδικοί» μας διαβεβαιώνουν όλους ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Αλλά οι «ειδικοί» έχουν κάνει ξανά και ξανά λάθος τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να ανησυχούμε για όλη την ηφαιστειακή δραστηριότητα που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη αυτή τη στιγμή; Σύμφωνα με το Volcano Discovery, 27 διαφορετικά ηφαίστεια εκρήγνυνται αυτή τη στιγμή και πολλά άλλα δείχνουν σημάδια αφύπνισης.

Φυσικά, αυτό έρχεται σε μια περίοδο που βλέπουμε επίσης πολλούς ασυνήθιστους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.
Έχω προειδοποιήσει τακτικά τους αναγνώστες μου για την αστάθεια του πλανήτη μας και φαίνεται ότι η σεισμική δραστηριότητα αρχίζει να αυξάνεται καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2022.

Θα συνεχιστεί λοιπόν αυτή η τάση όταν φτάσουμε στο 2023;

Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, τα δύο μεγαλύτερα ηφαίστεια της Χαβάης εκρήγνυνται ταυτόχρονα για πρώτη φορά από το 1984 …

Δύο από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια της Χαβάης εκρήγνυνται ταυτόχρονα.

Το Mauna Loa στη Χαβάη, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, εξερράγη για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το βράδυ της Κυριακής. Το Kilauea εκρήγνυται επίσης κοντά – και τα δύο στο Μεγάλο Νησί του αρχιπελάγους.

Διπλές εκρήξεις δεν έχουν παρατηρηθεί από το 1984 .

Η Kilauea είναι ενεργή για λίγο, αλλά δεν έχουμε δει το Mauna Loa να εκρήγνυται εδώ και δεκαετίες.
Αλλά αυτό που ανησυχεί τις αρχές δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ξεσπά.

Η βία με την οποία εξερράγη ξάφνιασε τους πάντες. Αναφέρεται ότι πέταξε βραστό καυτή λάβα 45 μέτρα στον αέρα την Τρίτη…

Οι άνθρωποι σταμάτησαν στα αυτοκίνητά τους όλη τη νύχτα για να ρίξουν μια γεύση από τη σκηνή που προκαλεί δέος – ένα φλεγόμενο ποτάμι που διασχίζει τον σκοτεινό ορίζοντα.

Έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο, στάθηκαν σιωπηλοί και ζήτησαν ακόμη και από άλλους να σβήσουν τα φώτα του αυτοκινήτου τους για μια καλύτερη και πιο ευλαβική θέα.

Το Mauna Loa εκρήγνυται εδώ και μέρες, με τη λάβα να εκτοξεύεται έως και 150 πόδια την Τρίτη.

Μπορείτε να φανταστείτε τη λάβα να εκτοξεύει 10 Stockwerke (ορόφους) στον ουρανό;
Αυτό θα ήταν πολύ εκφοβιστικό θέαμα.

Επίσης, η ταχύτητα με την οποία ρέει η λάβα κόβει την ανάσα . Προσωπικά, δεν ξέρω αν έχω δει ποτέ λάβα να κυλά τόσο γρήγορα..

«Παλμοί λάβας ύψους έως και 60 μέτρων έχουν εκτοξευθεί από το Mauna Loa της Χαβάης, λένε οι γεωλόγοι, δημιουργώντας ποτάμια λιωμένου βράχου από το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου».

Και προειδοποιούμαστε ότι η λάβα από το ηφαίστειο θα μπορούσε σύντομα να φτάσει σε έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της Χαβάης …

Το ηφαίστειο Mauna Loa της Χαβάης, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, συνεχίζει να εκρήγνυται και υπάρχουν νέοι φόβοι ότι οι ροές λάβας θα μπορούσαν να καταστρέψουν έναν κεντρικό δρόμο που συνδέει την ανατολική και τη δυτική πλευρά του Big Island της Χαβάης τις επόμενες ημέρες.

Υπάρχει «πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι αν αυτή η ροή λάβας συνεχιστεί, σίγουρα θα φτάσει στο Στενό», είπε ο Ken Hon, ανώτερος επιστήμονας στο Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης, στο CBS News .

Ένα τεράστιο ηφαίστειο έχει επίσης εκραγεί στην Ινδονησία.

Την Κυριακή, το όρος Σεμέρου έστειλε σύννεφα εξαιρετικά καυτής τέφρας ένα χιλιόμετρο στον ουρανό …

Το βουνό Semeru της Ινδονησίας εξερράγη την Κυριακή, εκτοξεύοντας καυτούς λόφους τέφρας ένα μίλι πάνω και κάτω από τη λάβα που ρέει στην πλευρά του, σκοτώνοντας δεκάδες και προκάλεσε την εκκένωση σχεδόν 2.000 ανθρώπων ακριβώς ένα χρόνο μετά την τελευταία μεγάλη έκρηξή του.

Η έκρηξη του ψηλότερου βουνού στο κύριο νησί της Ιάβας της Ινδονησίας, περίπου 800 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα, ώθησε τις αρχές να αναβαθμίσουν την κατάσταση συναγερμού του ηφαιστείου στο υψηλότερο επίπεδο.

Είναι καλό που οι αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν να ζει κοντά στο όρος Σεμέρου, γιατί όποιος βρισκόταν κοντά στον κρατήρα θα είχε αφανιστεί αμέσως..

Το όρος Σεμέρου στην Ινδονησία έχει εκραγεί εκρηκτικά, εκτοξεύοντας ρυάκια πυροκλαστικής πυκνότητας – «χιονοστιβάδες» εξαιρετικά θερμών αερίων και συντριμμιών – σε αρκετές κοιλάδες.

Τα πλησιέστερα χωριά καλύφθηκαν εντελώς με στάχτη και οι κάτοικοι αυτών των χωριών έπρεπε να φύγουν σε αυτοσχέδια καταφύγια …

Αρκετά χωριά καλύφθηκαν με στάχτη που μπλοκάρει τον ήλιο, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα. Αρκετές εκατοντάδες κάτοικοι, με πρόσωπα κηλιδωμένα από ηφαιστειακή σκόνη και βροχή, κατέφυγαν σε καταφύγια ή άλλες ασφαλείς περιοχές.
Χοντρές στήλες τέφρας εκτοξεύτηκαν πάνω από 1.500 μέτρα (σχεδόν 5.000 πόδια) στον ουρανό, ενώ καυτά αέρια και λάβα έρεαν στις πλαγιές του όρους Semeru προς έναν κοντινό ποταμό.

Άρα, θα δούμε πιο εξαιρετικά ανησυχητική σεισμική δραστηριότητα τις επόμενες εβδομάδες;
Σίγουρα θα παρακολουθώ τις εξελίξεις από κοντά.

Ο γιγάντιος βράχος στον οποίο ζούμε όλοι δείχνει περισσότερα σημάδια αστάθειας και έχω κάθε προσδοκία ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να επιταχύνεται το 2023.

Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες καιρικές συνθήκες γίνονται όλο και πιο τρελές.

Η χιονοκάλυψη στο βόρειο ημισφαίριο είναι σήμερα υψηλότερη από ποτέ «από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις το 1967» …
Η NOAA και το Πανεπιστήμιο Rutgers δημοσίευσαν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη στο βόρειο ημισφαίριο έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις το 1967 και επί του παρόντος είναι πάνω από τον μέσο όρο των 56 ετών.

«Οι εκτεταμένες ποσότητες χιονιού στις αρχές της σεζόν είναι ένας δείκτης επίμονου κρύου καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα», ανέφερε το ιστολόγιο μετεωρολογίας Severe Weather Europe.

Με άλλα λόγια, δεν έχουμε δει ποτέ τόσο πολύ χιόνι στο βόρειο ημισφαίριο αυτή την εποχή.
Φυσικά, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην αρχή του χειμώνα.

Μάλιστα, η επίσημη έναρξη του χειμώνα απέχει ακόμη περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Αν έχει ήδη τόσο κρύο και τόσο χιόνι, πώς θα είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος;

Οι « ειδικοί » μας διαβεβαιώνουν όλους ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά.
Αλλά οι « ειδικοί » έκαναν λάθος ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια.

Απλώς δεν καταλαβαίνουν ότι οι μεγάλες αλλαγές αρχίζουν στη Γη, και αυτές οι αλλαγές θα ενταθούν μόνο τα επόμενα χρόνια.

πηγή 8-12-22

hellenicrevenge.blogspot.com

corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου