Breaking

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Η Γαλλία ετοιμάζεται για πιθανές ώρες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα!

Share

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, έως και έξι εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να επηρεαστούν ταυτόχρονα. Το μπλακ άουτ θα μπορούσε να επεκταθεί σε σχολεία, τρένα και κρίσιμες υποδομές.

Μια ομάδα κρίσης από διάφορα υπουργεία επεξεργάζεται σχέδια προετοιμασίας. Πιστεύεται ότι θα υπάρξουν έξι έως δέκα διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αναφέρει η Bild.

Σύντομα θα κληθούν εγγράφως οι νομαρχίες να καταρτίσουν σενάρια μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος στο 38% της μέσης κατανάλωσης. Τα νοσοκομεία, οι ασθενείς που βασίζονται σε ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι, οι πυροσβεστικοί σταθμοί, η αστυνομία και διάφορες βιομηχανικές εγκαταστάσεις δεν θα επηρεαστούν από τις διακοπές ρεύματος – εφόσον διαρκούν το πολύ δύο ώρες.

Σε περίπτωση κρίσης, το ρεύμα δεν διακόπτεται σε ολόκληρο το τμήμα που επηρεάζεται (διοικητική περιφέρεια), αλλά μόνο σε μικρότερες, προκαθορισμένες περιοχές. Ο πληθυσμός πρέπει να ενημερωθεί το αργότερο στις 5 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. Οι διακοπές ρεύματος θα επηρεάσουν τις περιόδους αιχμής χρήσης μεταξύ 8:00 π.μ. και 13:00 μ.μ. και μεταξύ 6:00 μ.μ. και 20:00 μ.μ.

Το κλείσιμο των σχολείων λαμβάνονται υπόψη

Ως αποτέλεσμα, τα σχολεία μπορεί να μην μπορούν να ανοίξουν το πρωί επειδή δεν μπορούν να ανάψουν τα φώτα, την θέρμανση ή το συναγερμό. Μέχρι στιγμής είναι μόνο μια προετοιμασία για μια κατάσταση κρίσης.

«Κλείνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα μόνο εάν κάνει πολύ κρύο, εάν υπάρχει πρόβλημα με την παραγωγή ή τη σύνδεση με γειτονικές χώρες και εάν η κατανάλωση δεν μειωθεί επαρκώς», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Η γαλλική κυβέρνηση κάλεσε τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά δέκα τοις εκατό. Μέχρι στιγμής αυτό έχει γίνει αισθητό κυρίως στον κλάδο, δήλωσε εκπρόσωπος του παρόχου δικτύου RTE στο τηλεοπτικό δίκτυο FranceInfo την Πέμπτη.

Τα περιθώρια είναι ακόμη μεγαλύτερα στον τομέα των υπηρεσιών, για παράδειγμα στη θέρμανση και φωτισμό κτιρίων γραφείων. Τα νοικοκυριά και οι εταιρείες πρέπει να θερμαίνουν το εσωτερικό τους στους 19 βαθμούς κατ’ ανώτατο όριο. Στο Παρίσι, οι φωτεινές πινακίδες πρέπει να απενεργοποιούνται από την Πέμπτη μεταξύ 23:45 και 6 π.μ. Ως εκ τούτου, η πρωτεύουσα αναμένει μια ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ σε εθνικό επίπεδο τον Ιούνιο του 2023.

Η Γαλλία ανταποκρίνεται στην ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και στα προβλήματα που έχει προκαλέσει με το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών. Πρόσφατα, 23 από τους 56 αντιδραστήρες έκλεισαν, εν μέρει λόγω καθυστερημένης συντήρησης, εν μέρει λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με καύση λιγνίτη στο Saint-Avold στην ανατολική Γαλλία, ο οποίος είχε κλείσει την άνοιξη, επανεκκινήθηκε. Περίπου 500.000 τόνοι άνθρακα πρέπει να καούν εκεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

KORAKAS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου