Breaking

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που πρόσκειται στη Μόσχα

Share

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που πρόσκειται στη Μόσχα. Αναστολή θρησκευτικών ελευθεριών, ελευθερίας θρησκευτικής συνείδησης κι έκφρασης της πλειοψηφίας του λαού. Διωγμοί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με βίντεο- η ομιλούσα εικόνα- το απόγευμα της Πέμπτης, ο Volodymyr Zelensky εκτόξευσε έναν πολιτικοθρηκσευτικό πύραυλο πρώτης τάξεως στη Ρωσία.

Ανακοινώνοντας ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να περιορίσει τις δραστηριότητες στο έδαφός του των θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη Ρωσία, ο ουκρανός Πρόεδρος δεν υπαινίσσεται τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το κλείσιμο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που εξαρτάται από το Πατριαρχείο Μόσχας. Η θρησκευτική καταπίεση μοντέλο ολοκληρωτισμού…

Η Ουκρανία επιδιώκει να απαγορεύσει την Εκκλησία που συνδέεται με τη Μόσχα. Απροσχημάτιστα κι απροκάλυπτα πλέον το καθεστώς του Κιέβου αναστέλλει με τον πιο βίαιο τρόπο θρησκευτικές ελευθερίες, καρατομεί τη θρησκευτική συνείδηση, την ελευθερία της έκφρασης που σχετίζεται με το θρησκεύειν, αναστέλλει την επιλογή του ανήκειν..και μάλιστα κατά της πλειοψηφούσας Εκκλησίας της Ουκρανίας εναντίον της μεγάλης πλειονότητας του λαού.

Περίπου το 60% των περίπου 41 εκατομμυρίων Ουκρανών ασπάζονταιτον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Ανήκουν, ωστόσο, σε δύο διαφορετικές Εκκλησίες: την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας (προκαθήμενος της οποίας είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος) και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ανεξάρτητης Ουκρανίας (Αυτοκέφαλη – της οποίας προκαθήμενος είναι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος Ντουμένκο), που ιδρύθηκε στα τέλη του 2018 κι αναγνώρισε το Οικουμενικό. Η πιστή Εκκλησία στη Μόσχα έχει σίγουρα πολύ περισσότερες ενορίες στην Ουκρανία από οποιοδήποτε άλλο δόγμα.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας πρότεινε την απαγόρευση των θρησκευτικών ομάδων που συνδέονται με τη Ρωσία, δήλωσε Volodymyr Zelensky την 1η Δεκεμβρίου 2022. Ο κύριος θεσμός που στοχεύει είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο, που συνδέεται με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας έδωσε εντολή στο υπουργικό συμβούλιο να συντάξει νομοσχέδιο για την απαγόρευση, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από την Verkhovna Rada, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, αναφέρει η εφημερίδα KyivIndependent. «Θα διασφαλίσουμε την πλήρη ανεξαρτησία του κράτους μας.

Ειδικότερα, την πνευματική ανεξαρτησία», είπε ο Πρόεδρος Ζελένσκι κατά το διάγγελμα του. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να χτίσει μια αυτοκρατορία μέσα στην ουκρανική ψυχή», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία θα επιβάλει κυρώσεις σε ιερείς που συνεργάζονται με τη Ρωσία και θα δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους.«Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες στις οποίες οποιαδήποτε στοιχεία εξαρτώνται από τη χώρα επιτιθέμενη δεν θα μπορούν να χειραγωγήσουν τους Ουκρανούς και να αποδυναμώσουν την Ουκρανία εκ των έσω» τόνισε.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν πρόσφατα πολλαπλές έρευνες στους χώρους της Ουκρανικής Εκκλησίας, προέβησαν σε συλλήψεις. Είπαν ότι βρήκαν ρωσική προπαγάνδα..

Η Εκκλησία που πρόσκειται στο Μόσχας είχε ωστόσο ανακηρύξει τον Μάιο του 2022 την «απόλυτη ανεξαρτησία» της έναντι της Μόσχας. Είχε επίσης ταχθεί κατά του πολέμου, φροντίζοντας να μην προσυπογράψει τη θέση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου Α’.

Οι σκεπτικιστές, ωστόσο, διατείνονται ότι ήταν απλώς ένα τέχνασμα-ελιγμός για να κατευνάσει τους επικριτές και να αποφύγει την απαγόρευση. Σημείωσαν ειδικότερα ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία που είναι παρούσα στην Ουκρανία δεν είχε δηλώσει «Αυτοκεφαλία» (ορθόδοξος όρος που δηλώνει πλήρη ανεξαρτησία), με αποτέλεσμα να μην αποκόψει εντελώς τους δεσμούς με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τους ορθόδοξους κανόνες, μπορεί να υπάρχει μόνο μία ανεξάρτητη Εκκλησία – ή «αυτοκέφαλη» – σε μια δεδομένη χώρα. Η πλήρης ανεξαρτησία της Ουκρανικής Εκκλησίας (που συνδέεται με τη Μόσχα) θα συνεπαγόταν έτσι τη συγχώνευσή της με την Ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αλλά η πρώτη αντιτάχθηκε σε μια τέτοια κίνηση.

Μετά τη ρωσική επίθεση αλλά κι από το 2014-2022, όλο και περισσότερες ορθόδοξες ενορίες μετακινήθηκαν από τη Μόσχα στο Κίεβο σε καθεστώς τρόμου διώξεων και δολοφονιών, κατάσχεσης ναών (βίαιη υπαγωγή).

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει καταγγείλει τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία ως «πράξη εκφοβισμού» κατά των πιστών.

Πριν την εκδήλωση ενός εκκλησιαστικού Σχίσματος προηγείται ένα πολιτικό σχίσμα διάσπαση.

Αυτό συνέβη και με το Μέγα Σχίσμα 1054 μεταξύ Α και Δ αφού προηγήθηκε η στέψη του Καρλομάγνου (768-814) ως αυτοκράτορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον πάπα Λέοντα Γ’ (795-816). Ο εμφύλιος στην ουκρανική εκκλησία ακολούθησε τον ίδιο οδικό χάρτη. Η Ουκρανία βιαίως με ανατροπή του νόμιμου εκλεγέντος προέδρου της Γιαννούκοβιτς από την έγχρωμη επανάσταση της Μαιντάν σύρθηκε στη σφαίρα δυτικής επιρροής με προοπτική ενσωμάτωσης σε ΕΕ ΝΑΤΟ.

Αυτή ήταν η θρυαλλίδα που πυροδότησε αποσχίσεις του ρωσόφωνου στοιχείου στην Α Ουκρανία που κατεπνίγησαν αιματηρά 2014-2022 με 15.000 νεκρούς και 1.000.000 πρόσφυγες. Το Οικουμενικό επέδωσε Τόμο Αυτοκεφαλίας σε ένα μόρφωμα αντικανονικών σχισματικών που νομιμοποίησε υποσχόμενο την ειρήνη. Αποτέλεσμα ο πόλεμος του 2022 και το Σχίσμα με Ρώσικο Πατριαρχείο αλλά και οι οι εκατέρωθεν αλληλοπεριχωρήσεις και διεισδύσεις σ΄ένα ευρύ φάσμα Εκκλησιών από το Παρίσι… ως την Αλεξάνδρεια που επιτείνουν τη σύγχιση και τον κατακερματισμό της Ορθοδοξίας..

Βίαιη υπαγωγή της περιώνυμης Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην Aυτοκέφαλη Εκκλησία OCU! Eκτροπή Κατάληψη με τη δύναμη της SBU. Κοσσυφοπέδιο το Κίεβο!!!

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου