Breaking

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Πρόβλεψη Ιάπωνα σεισμολόγου για πολύ μεγάλο σεισμό στην Τουρκία στο Μαρμαρά, στην Πόλη

Share

Ένας μεγάλος σεισμός αναμένεται στην Τουρκία, ειδικά στην περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με τον Ιάπωνα ειδικό σε θέματα σεισμών Yoshinori Moriwaki. Η εκπλήρωση προρρήσεων; Πλήθος προρρήσεων σύγχρονων γερόντων κάνουν αναφορά σε ένα τέτοιο γεγονός. Μιλώντας στο σεμινάριο «Ζώντας με έναν σεισμό» που πραγματοποιήθηκε στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ενός επερχόμενου μεγάλου σεισμού…

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων: «Ένας μεγάλος σεισμός αναμένεται στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρμαρά. Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν επίσης αρχίσει να σπάνε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου πριν από το σεμινάριο, ο Moriwaki δήλωσε ότι η Τουρκία, όπως και η Ιαπωνία, είναι μια χώρα σεισμογενής, κάνοντας αναφορά στο ρήγμα του Αιγαίου. Σημειώνοντας την ανάγκη προετοιμασίας εξ αρχής για τον σεισμό, ο Moriwaki τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι σημαντική. «Η Τουρκία είναι μια χώρα με σεισμούς όπως και η Ιαπωνία. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν σεισμό. Όλα τα ιδρύματα και οι άνθρωποι πρέπει να είναι έτοιμοι. Ένας μεγάλος σεισμός αναμένεται στην Τουρκία, ειδικά στην περιοχή του Μαρμαρά. Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν επίσης αρχίσει να σπάνε» δήλωσε.

«Το 60% των κτιρίων στην Τουρκία είναι παράνομα»

Σε άλλο σημείο ο Moriwaki είπε: «Η Ιαπωνία έχει βιώσει πολύ μεγάλους σεισμούς. Ο λαός της Ιαπωνίας είναι πλήρως προετοιμασμένος επειδή τους βιώνει. Το 60% των κτιρίων στην Τουρκία είναι παράνομα.»

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η εκτίμησή του για τον σεισμό της Κωνσταντινούπολης, ο Moriwaki προειδοποίησε: «Εάν υπάρξει σεισμός, είναι απαραίτητο να είμαστε έτοιμοι όπου κι αν γίνει. Δυστυχώς είναι απαραίτητο να επισκευαστεί το 50 % των παράνομων κτιρίων. Είναι απαραίτητο να το κάνουμε πιο γρήγορα»

Ο Τούρκος γεωλόγος Νάτσι Γκρούρ στο Twitter: «Αναφέρω ότι ο αναμενόμενος σεισμός θα πραγματοποιηθεί σε αυτήν την ενότητα και θα έχει μέγεθος τουλάχιστον 7,2 ρίχτερ». Επίσης, ο Οργανισμός Σχεδιασμού της Κωνσταντινούπολης (IPA), εκτιμά ότι τουλάχιστον 48.000 κτίρια θα υποστούν σοβαρές ζημιές σε σεισμό 7,5 μεγέθους, ενώ άλλα 194.000 θα καταγράψουν τουλάχιστον ζημίες μεσαίας σοβαρότητας. Προσέτι, ο καθηγητής Σουκρού Έρσοϊ του Πολυτεχνείου Γιλντίζ τόνισε: «Αναμένουμε σεισμούς μεγαλύτερους από 7 στην περιοχή του Μαρμαρά. 28 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην περιοχή του Μαρμαρά. Υπάρχουν περίπου 6.000.000 σπίτια».

Στην Τουρκία περιμένουν Μεγάλο Καταστροφικό σεισμό στην Πόλη!Σχέδιο εκκένωσης της Κων/πολης προς Ανατολία στην περίπτωση μεγάλου σεισμού.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΦΘΑΝΕΙ : παρατηρήθηκε ανωμαλία στο υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Θάλασσας του Μαρμαρά. Γίνεται λόγος για ρήγμα και επικείμενο καταστροφικό σεισμό μαμούθ στην Κων/πολη με ως και 500.000 νεκρούς!!ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ;;;

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου