Breaking

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Επιτέλους δικαιοσύνη για τις ψευδές γνωματεύσεις της παιδοψυχιάτρου

Share

Περισσότερες από 20 υποθέσεις ψευδών γνωματεύσεων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εντός του 2022. Συγκεκριμένα, μια παιδοψυχίατρος από την Αθήνα, εξέδιδε ψευδείς γνωματεύσεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εις βάρος των πατεράδων τους, με σκοπό… να χάσουν την συνεπιμέλεια! Η εν λόγω παιδοψυχίατρος φαίνεται να “μοσχοπουλούσε” τις ψευδείς γνωματεύσεις στις χωρισμένες μητέρες που επιθυμούσαν, με εκδικητικό τρόπο, να αποξενώσουν τους πατέρες από τα παιδιά τους, ακόμη κι αν κατέφευγαν σε αυτή την εγκληματική πράξη.

Ωστόσο, η “επιχειρησούλα” της παιδοψυχιάτρου αποκαλύφθηκε και όλες οι υποθέσεις πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Με πρόσφατη απόφαση Δικαστηρίου, πατέρας από την Πάτρα κέρδισε την πλήρη επιμέλεια της 4χρονης κόρης του, καθώς αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που του πρόσαψε η πρώην σύζυγός του, καθώς και η ψευδής γνωμάτευση της εν λόγω παιδοψυχιάτρου… δεν ήταν παρά μια σκευωρία η οποία κατασκευάστηκε εις βάρος του προκειμένου να χάσει τη συνεπιμέλεια.

Το Δικαστήριο έκρινε όλες τις κατηγορίες της μητέρας αβάσιμες και ψευδείς. Σε συνέχεια της απόφασης, της αφαίρεσε πλήρως την επιμέλεια του 4χρονου κοριτσιού, καθώς θεώρησε ότι το περιβάλλον στο οποίο θα μεγάλωνε, κοντά στη μητέρα της, ήταν εντελώς ακατάλληλο.

Ο κ. Αμπατζής Αθανάσιος, δικηγόρος του πατέρα, δήλωσε:

“Εδώ και 1 χρόνο, η μητέρα της ανήλικης, τριών ετών τότε, για λόγους ανεξήγητους, που πιθανόν να οφείλονται στο ότι ο σύζυγός της την απέρριψε και την χώρισε, τον κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε ενοχλήσει σεξουαλικά τη μικρή κόρη τους. Λόγω του πολύ ευαίσθητου θέματος, ο Εισαγγελέας, διέταξε αμέσως να γίνει από αρμόδιο παιδοψυχίατρο του Καραμανδανείου μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα η μητέρα σταμάτησε να επιτρέπει την επικοινωνία του πατέρα με το παιδί. Η πρώτη εκτίμηση της εν λόγω παιδοψυχιάτρου έλεγε ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, επειδή το παιδί υποστήριζε ότι ο πατέρας του το φιλούσε και ότι έκανε μαζί του γυμνός μπάνιο. Ζητούσε μάλιστα η ίδια η πραγματογνώμονας να της ανατεθεί το σπουδαίο αυτό έργο. ”

Ο Εισαγγελέας ανέθεσε στη συνέχεια την επανεξέταση του 4χρονου κοριτσιού στην πολύπειρη επιστήμονα Διευθύντρια του Καραμανδανείου, η οποία διήρκησε περισσότερο από 6 μήνες. Το πόρισμα ήταν ότι  η σχέση του πατέρα με την ανήλικη είναι άψογη και ευεργετική για το παιδί καθώς ότι δεν υπήρξε καν υπόνοια για σεξουαλική παρενόχληση του πατέρα στην ανήλικη, ότι όσα αναφέρει η ανήλικη της υποβάλλονται από την μητέρα της, όπως πχ ότι τη φιλάει ο πατέρας στο στόμα και ότι σχέδια ύποπτου περιεχομένου δήθεν εκπονηθέντα από την ανήλικη τα κατασκεύαζε η γιαγιά του παιδιού από τη μητρική πλευρά, προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πατέρα. Πρόκειται, κατά την πλευρά του πατέρα, για μια ψυχιατρική έκθεση καταπέλτη με βάση την οποία ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Πατρών χορήγησε στον πατέρα ελεύθερη επικοινωνία με το παιδί του για ικανούς χρόνους, συμπεριλαμβανομένων και διανυκτερεύσεων.

Με την αρχική γνωμάτευση να καταρρίπτεται, με τις ψευδείς κατηγορίες της μητέρας να καταρρέουν, ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού δικαιώθηκε και κέρδισε την επιμέλεια του παιδιού του, παρά τον αδιανόητο διασυρμό του.

Πηγή: enternow.gr ψευδεις γνωματευσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου