Breaking

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με drag-queen που διάβασε «παραμύθι» σε παιδιά – Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

 

Σε παιδικό σταθμό στην Θεσσαλονίκη

Γονείς με τα παιδιά τους, αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων, παρακολούθησαν την «εκδήλωση»  που διοργανώθηκε από μια οργάνωση που αποκαλείται «Θεσσαλονικιώτικη περηφάνια» , τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με drag queen, δηλαδή άνδρας ντυμένος ως γυναίκα, να διαβάζει «παραμύθι» σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 13 ετών, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση, αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει σε χώρο ιδιωτικού παιδικού σταθμού στην Καλαμαριά. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής(!) (σε drag queens άραγε;)  αλλά και αντιδράσεων, οι διοργανωτές άλλαξαν τον χώρο διεξαγωγής.

Το παραμύθι «η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» διάβασε στα παιδιά η drag queen RawBee Candles, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε  ότι «η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί την ελευθερία που μπορεί να έχει ο καθένας να διοργανώνει εκδηλώσεις, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα να σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει κίνδυνος απαγόρευσης ή αντίμετρα οποιουδήποτε δεν πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου».

Η Βάσια Μαντέση, αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε εξαιρετική την εκδήλωση και τόνισε ότι στο «κόμμα είμαστε συμπεριληπτικοί, προσπαθούμε όλες οι οικογένειες, όλων των χρωμάτων».

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Κωνσταντίνος Μαραγκός,  ο οποίος έγραψε το παραμύθι που διαβάστηκε στα παιδιά, εξήγησε ότι πραγματεύεται τα δώρα που παίρνουν τα παιδιά, όπως αυτοκίνητα τα αγόρια και κούκλες τα κορίτσια δίνοντας έτσι έτοιμους ρόλους.

«Σήμερα θα προσπαθήσουμε να πούμε στα παιδιά ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να αναφέρει στο ποιες δραστηριότητες να είναι ο εαυτός τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη  «εκδήλωση»  η Αφροδίτη Λατινοπούλου, ξεσπά μέσω Instagram και τονίζει: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

«Είναι αδιανόητο drag queens να διαβάζουν παραμύθια σε μωρά και παιδιά 3 έως 12 ετων.

Δεν είναι ειδικοί, δεν είναι πρότυπα, δεν μπορούν να απευθύνονται σε μωρά παιδιά.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε.


Μεγάλη ντροπή στο δήμο Καλαμαριάς που έδωσε τη σχετική άδεια και ακόμα μεγαλύτερη στους γονείς που θα θελήσουν να τα παιδιά τους σε αυτό το “event”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου