Breaking

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Tην 9η Απριλίου διαρρέει το Μαξίμου ως την επικρατέστερη ημερομηνία των εθνικών εκλογών

 

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι τότε οι Έλληνες θα είναι λιγότερο εξοργισμένοι

Διεξαγωγή εκλογών με απλή αναλογική στις 9 Απριλίου διαρρέει ως την πιο πιθανή ημερομηνία το Μέγαρο Μαξίμου μέσω φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, με τις δεύτερες εκλογές να γίνονται στα μέσα και μέχρι το τέλος Μαΐου.

Αυτό αναφέρεται στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Καθημερινή γιατί κατά το Μαξίμου υπάρχουν πέντε λόγοι για τους οποίους θεωρεί αυτή η ημερομηνία ως την λιγότερο προβληματική.

Βασικά στην κυβέρνηση αναζητούν να πετύχουν μία ταυτόχρονη συγκυρία προϋποθέσεων κατά την οποία η ελληνική κοινωνία θα είναι λιγότερο… εξοργισμένη.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η διεξαγωγή των εκλογών μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα θα παρουσιαστεί ως εκπληρωση της υπόσχεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη να ολοκληρώσει τη θητεία του.

Βέβαια αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους Έλληνες καθώς αυτό που τους νοιάζει είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η χώρα θα αποφύγει μια δίμηνη, περαιτέρω πόλωση και αναταραχή εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτό όντως είναι μία λογική σκέψη.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τότε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει θα έχουν αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία καθώς από την αρχή του χρόνου καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης στο δημόσιο, αυξάνονται οι συντάξεις και από τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσει να δίνεται το… θρυλικό food pass, ενώ πριν από τις εκλογές θα ανακοινωθεί και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα αρχίσει να δίνεται από 1ης Μαΐου.

Τώρα πως ελπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι 25 ευρώ το μήνα που θα δοθούν ως επίδομα φαγητού στους Έλληνες θα κάνουν τον κόσμο να είναι λιγότερο εξοργισμένος είναι ένα ερώτημα.

Οι εκλογές την Άνοιξη σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ανάγκη για θέρμανση ενώ θα διευκολυνθεί η έξοδος των ετεροδημοτών που θα συνδυάσουν τις εκλογές με την εορταστική ανάπαυλα.

Η επιλογή της 9ης Απριλίου επιτρέπει να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού η δεύτερη κάλπη θα στηθεί πρίν από τις εξετάσεις των μαθητών.


Με λίγα λόγια στο Μαξίμου θεωρούν πως μερικά επικοινωνιακά τεχνάσματα θα τους αποδώσουν κάποια εκλογικά οφέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου