Breaking

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ρωσία: Νόμος απαγορεύει τα λατινικά γράμματα σε διαφημίσεις- Εξαιρούνται το Ζ και το V του ρωσικού στρατού

Share

«Είναι καιρός η Ρωσία να «υπερασπιστεί» το δικό της αλφάβητο και να το σεβαστεί, ειδικά επειδή εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν διαφημιστικές πινακίδες βασισμένες σε «ξένα» αλφάβητα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις ξένες λέξεις «ήπια δύναμη» που καταστρέφουν τη ρωσική ταυτότητα».

Αυτό δήλωσε ο γερουσιαστής από την Κριμαία, Σεργκέι Τσέκοφ, κατά την υποβολή στην Κρατική Δούμα το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση μη κυριλλικού αλφαβήτου στη διαφήμιση.

Ωστόσο, τα σύμβολα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, που αναγράφονται στα στρατιωτικά οχήματα, όπως το Z και το V δεν έρχονται σε αντίθεση με το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση του λατινικού αλφαβήτου στη διαφήμιση, είπε η γερουσιαστής Όλγα Κοβιτίδη, συν-συγγραφέας της πρωτοβουλίας, μέλος της Επιτροπής Νομοθεσίας και Κρατικής οικοδόμησης του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την Lenta.ru.

Η Κοβιτίδη δήλωσε ότι το ίδιο το νομοσχέδιο έχει σχεδιαστεί για να λύσει το πρόβλημα των διαφημιστικών κειμένων στον εμπορικό τομέα, ενώ τα σύμβολα της ειδικής επιχείρησης δεν είναι στοιχεία διαφήμισης.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου