Breaking

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΕΛΛΑΔΑ 2023: ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΑΤΤΙΚΗ – ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΛΕΥΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΕΠΕΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ – ΑΚΙΝΟΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

nipio

Tο 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε μετά τη σημερινή καταιγίδα – Στήθηκε επιχείρηση για απομάκρυνση των παιδιών
Αίθουσες αλλά και το προαύλιο του σχολείου μετατράπηκαν σε μικρές λίμνες μετά τη σφοδρή νεροποντή.

Τα νερά έχουν καλύψει το δάπεδο και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η απομάκρυνση των παιδιών με τη συνδρομή των δασκάλων.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία», έγραψε στο Facebook ένας γονέας παιδιού στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Μάλιστα ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες από το σχολικό συγκρότημα που φαίνονται οι αίθουσες και το προαύλιο να είναι πλημμυρισμένα.

Επίσης, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται κομμάτι της επιχείρησης απεγκλωβισμού των παιδιών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο.

Από θαύμα δεν είχαμε θύματα στην πολυσύχναστη οδό Ερμού, όταν μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική, ένα έπεσε ένα μπαλκόνι 2ου ορόφου.

Το μικρό μπαλκόνι του νεοκλασικού κτηρίου, στην είσοδο του οποίου στεγάζεται επιχείρηση με κοσμήματα αποκολλήθηκε και έπεσε στον πεζόδρομο, χωρίς ευτυχώς εκείνη την ώρα να διασχίζει τον δρόμο κάποιος περαστικός.

Με προβλήματα ο ηλεκτρικός

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του μετρό, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα υπήρξε ολιγόλεπτη προσωρινή παραμονή των συρμών στους σταθμούς της Γραμμής 1 λόγω διακοπής ρεύματος στο ΚΕΛ της Ειρήνης με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών.

40 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και 11 για απεγκλωβισμό – Έπεσαν δέντρα

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει περίπου 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Αττική και δύο για κοπές δέντρων.

Επίσης, έχει λάβει 11 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων, ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Σύσκεψη στην Πολιτική προστασία για την πορεία της κακοκαιρίας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία. Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας όπως υπογράμμισε ο υπουργός, Χρ. Στυλιανίδης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα παραμένει η ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων. Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε, η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ έχουν ήδη ενημερώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καθώς και όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας ώστε να παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα. Βρίσκονται, δε, σε διαρκή με επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτών για τα όποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ακόμη, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει την ισχυρή σύσταση στους πολίτες (πέραν των οδηγιών του 112) να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο επιτελάρχης του Σώματος, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο προϊστάμενος κλάδου Τάξης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, Δημήτριος Αλεξανδρής, καθώς επίσης και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή (27-01-2023).

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σήμερα όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία στην Αττική

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Πειραιώς και λεωφόρο Βουλιαγμένης

 

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 και στους κατοίκους της Εύβοιας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Επικαιροποιήθηκε το δελτίο καιρού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου