Breaking

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2024; ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2027;

Share

Τσα! Σαν τα χιόνια! Μπορεί να χάνομαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αφού πλέον είμαι γιαγιά εις διπλούν και λόγω γήρατος και ασχολιών ούτε ο εγκέφαλος λειτουργεί καλά ούτε χρόνος υπάρχει αλλά ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος και οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, οπότε νά ‘μαι και πάλι εδώ…

Και βέβαια μου λείψατε αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφάσισα, να ξαναγράψω αλλά μια πληροφορία που μου ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά άτομα, που δε γνωρίζονται μεταξύ τους και την οποία θεωρώ αρκετά σημαντική, ώστε να τη μοιραστώ μαζί σας.

Που λέτε λοιπόν, παίδες, τόσο η αφεντιά μου, όσο και άλλοι εντός ή εκτός Τρικλοποδιάς, έχουμε εκφράσει αρκετές φορές την εικασία, ότι ενδέχεται τα αναμενόμενα από τις προφητείες γεγονότα, μεταξύ των οποίων και ο ελληνοτουρκικός πόλεμος, να συμβούν κάπου μεταξύ 2023 – 2024.

Και βέβαια αυτός ο ισχυρισμός δεν ήταν αυθαίρετος αλλά βασιζόταν σε λόγια που αποδίδονταν σε σύγχρονους γέροντες, μεταξύ αυτών και ο παπα-Γιάννης Καλαϊδης που ανέφερε, ότι “την Πόλη θα την πάρουμε τη χρονιά που το Πάσχα θα πέσει 5 Μαϊου”. ΄Η τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται κάποιος που τον γνώρισε από κοντά.

Παρόλα αυτά, βλέπουμε, ότι τα γεγονότα* που θα προηγηθούν του ελληνοτουρκικού και του παγκοσμίου πολέμου δεν τρέχουν τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε, για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, επομένως θεωρώ, ότι καλά θα είναι, να έχουμε στο μυαλό μας και την εναλλακτική εκδοχή που μου εξέφρασαν οι δύο αυτοί άνθρωποι.

Πρόκειται για τους:

α) Αναγνώστη από Ηγουμενίτσα, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι στην Κέρκυρα και είχαμε μια σύντομη συνάντηση και ο οποίος βασίζει τη δική του εκδοχή στο λεγόμενο “Βιβλίο των Προφητειών”. Ισχυρίζεται λοιπόν, ότι του πολέμου θα προηγηθεί η ένωση των εκκλησιών, η οποία είναι κανονισμένη για το 2025 και μάλιστα, ότι πάλι σύμφωνα με το εν λόγω βιβλίο ο ελληνοτουρκικός πόλεμος τοποθετείται στο 2027.

β) Τον πνευματικό μου, με τον οποίο είχα μια σύντομη συζήτηση περί προφητειών μετά την εξομολόγηση και χωρίς να αναφερθώ καθόλου σε χρονολογίες ή στη συζήτηση που είχα με τον αναγνώστη, μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα: ότι πρώτα θα γίνει η ένωση / υποταγή στον Πάπα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο πόλεμος.

Σχετικά με το “Βιβλίο των Προφητειών” να πω, ότι προσωπικά δεν το είχα υπόψιν αλλά ο αναγνώστης ισχυρίζεται, ότι το έχει γράψει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο συγγραφέας της Αποκάλυψης, επομένως είναι εκατό τοις εκατό αξιόπιστο και μάλιστα δίνει και πληροφορίες σχετικά με το χρόνο εκπλήρωσης των προφητειών. Δυστυχώς και ο αναγνώστης το ψάχνει εναγωνίως αλλά δεν μπορεί, να το βρει, οπότε καλώ όποιον το έχει στην κατοχή του, να έρθει σε επαφή μαζί μου, ώστε να το κάνουμε ευρύτερα γνωστό.

Σχετικά με τον πνευματικό μου, εκείνος μελετά κυρίως τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και μου είπε επίσης τα εξής:

Α) Ότι όταν ο Πατροκοσμάς έλεγε για τις δυο Πασχαλιές μαζί, εννοούσε, όταν οι Ορθόδοξοι συνεορτάσουν το Πάσχα με τους Παπικούς και ότι κάπου εκεί τοποθετείται χρονικά και ο αναμενόμενος μεγάλος σεισμός.
(«Το Ποθούμενο θα έρθει όταν έρθουν δυο Πασχαλιές μαζί.»

Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι αυτή η προφητεία εκπληρώθηκε το 1912 με την απελευθέρωση της Μακεδονίας αλλά υπάρχει και η εκδοχή ότι αφορά στην παράδοση της Πόλης στους ΄Ελληνες και την πανηγυρική θεία λειτουργία στην Αγια-Σοφιά.)

Β) Ότι η «βούλα του σατανά» που επίσης προείπε ο άγιος Κοσμάς είναι το εμβόλιο.
(«Θα’ρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά. Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρουν»)

Μετά από αυτές τις συζητήσεις που είχα, ήρθαν στο μυαλό μου οι «Προφητείες της θείας Μαρίας»
https://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%89-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89/#google_vignette
και συγκεκριμένα το εξής σημείο:

«Οι παπάδες θα φαγώνονται μεταξύ τους και θα δημιουργηθεί σχίσμα στην Ορθόδοξη εκκλησία. Μάρτιο μήνα θα ξεκινήσουν επεισόδια στην Αθήνα με μεγάλα συλλαλητήρια και θα πέσει η κυβέρνηση, θα προσπαθήσουν να κάνουν οικουμενική, όμως δε θα κρατήσει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να οδηγηθεί στην ακυβερνησία…»

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα σχίσμα στην Εκκλησία, παρόλα τα στραβά και ανάποδα των ιεραρχών, που τους καμαρώσαμε ελέω «πανδημίας» ως ντήλερς εμβoλίων και ως άλλους στυγνούς δικτάτορες που αποφάσιζαν και εκβίαζαν για εμβολιασμούς ιερέων.
Μετά όμως από μια σειρά προδοσιών της Ορθοδοξίας για χάρη του Πάπα και του Οικουμενισμού, που άρχισαν με την πραξικοπηματική αλλαγή του ημερολογίου το 1924…
https://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84/#
και συνεχίστηκαν με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου το 2016…
https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b1-sos-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf/
τώρα πλέον φτάνουμε στο σημείο μηδέν, όπου η ένωση έχει μπει στην τελική ευθεία και σε δύο χρονάκια από τώρα οι εναγκαλισμοί του Μπαρτόλομιου με τον «καταραμένο» –κατά ΄Αγιο Κοσμά- Πάπα θα περάσουν σε άλλο επίπεδο.

Ουσιαστικά το 2025 θα γίνει και επισήμως πλέον η υποταγή της Ορθοδοξίας στον Πάπα αλλά με τρόπο ύπουλο, ώστε να μη γίνει αντιληπτό από τους «χλιαρούς» Χριστιανούς, οι οποίοι και πάλι θα μας θεωρούν υπερβολικούς, όπως και στο θέμα του εμβολίου.
Τι εννοώ ύπουλο;

Σύμφωνα με το παραπάνω βίντεο των Αγιορειτών Πατέρων η Ορθοδοξία θα αποδεχτεί όλα τα αιρετικά των Λατίνων αλλά θα διατηρήσει το ανατολικό τυπικό ενώ οι Παπικοί το δικό τους τυπικό και έτσι θα δημιουργηθεί κάποιου είδους Ουνία.
Θα υπάρξει λοιπόν ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ αλλά ως εξής:
Οι Ορθόδοξοι θα κοινωνούν με τον ορθόδοξο τρόπο αλλά θα μπορούν, εάν βρεθούν σε Καθολική χώρα να κοινωνήσουν και με όστια.
Ομοίως οι Παπικοί θα κοινωνούν με όστια αλλά θα μπορούν να κοινωνήσουν και σε «ορθόδοξο» ναό με τον ορθόδοξο τρόπο.
(Αν δεν έχετε δει το παραπάνω βίντεο, δείτε το οπωσδήποτε, επειδή εξηγεί επακριβώς την παγίδα που στήνεται για εμάς τους Ορθοδόξους.)

Φαντάζομαι λοιπόν, ότι όταν προχωρήσουμε στην πλήρη ένωση, είναι πιθανό να βρεθούν κάποιοι ιερείς (εύχομαι και ιεράρχες, αν και χλωμό έως εκρού του νεκρού το κόβω / αλήθεια, υπάρχει κανένας αμπόλιαστος;), οι οποίοι βλέποντας να ξεπερνιούνται και οι τελευταίες «κόκκινες γραμμές» ίσως αποφασίσουν, να αποκοπούν από την πoυλημένη ιεραρχία και δημιουργηθεί έτσι ένα νέο σχίσμα. ΄Ιδωμεν…
Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε δύο σενάρια στο μυαλό μας:

Α) Αυτό του 2024, το πιο βατό, αφού θα περάσουμε μεν δύσκολα αλλά ελπίζουμε η θεία επέμβαση, να δώσει τη λύση του δράματος…

Β) Αυτό του 2025+++ και βλέπουμε, που θα σημαίνει, ότι πολλά ακόμα από τα σχέδια των σ@τανιστών της Αλήτ και της Ατζέντα 2030 θα έρθουν εις πέρας.

Μεταξύ αυτών… Το ψηφιακό χρήμα; Η ψηφιακή ταυτότητα λίγο πριν τα γεγονότα; Η επόμενη πανδημία που ετοιμάζουν για το 2024; Οι πόλεις – φυλακές**; Και οπωσδήποτε η ένωση των εκκλησιών το 2025, που θα ανοίξει το δρόμο προς την Πανθρησκεία.

Και μέσα σε όλα αυτά εκείνο που διακυβεύεται για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι η Ορθοδοξία – η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο ως μόνη Αλήθεια- και κατά πόσον θα μείνουμε πιστοί σε αυτήν ή θα ακολουθήσουμε στην προδοσία τους μπολιασμένους ταγούς της «Εκκλησίας»…

Και επειδή ο καθένας την ψυχή την έχει μόνος του και κανείς δεν μπορεί, να τον παρασύρει είτε προς την αιώνια καταδίκη είτε προς τη σωτηρία, ας θυμόμαστε τα εξής:

Α) Τη ρήση του Πατροκοσμά: «Τον Πάπα να καταράσθε…»

Β) Τι έπαθαν οι ιερείς του Αγίου ΄Ορους, που συλλειτουργούσαν με καθολικούς, όταν Πατριάρχης Κων/πόλεως ήταν ο λατινόφρων Βέκκος, που πολύ μας τον θυμίζει ο νυν Μπαρτόλομιου:

Τελικά, όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο η δική μας εποχή, εποχή διωγμών και ομολογίας. Σε κάθε εποχή οι Χριστιανοί δοκιμάζονταν για την πίστη τους άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Και όσο περισσότερο δοκιμάζονταν, τόσο περισσότεροι άγιοι και μάρτυρες έβγαιναν. Ενώ στις «εύκολες και άνετες» εποχές η πλειοψηφία των Χριστιανών ήταν «χλιαροί», όπως αυτοί που μας λέει η Ιερά Αποκάλυψη, ότι ο Χριστός θα τους εμέσει:

«Οίδά σου τα έργα, ότι ούτε ψυχρός ει ούτε ζεστός• όφελον ψυχρός ης ή ζεστός. Ούτως ότι χλιαρός ει, και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου»(Αποκ. γ´ 15-16 ).

Σας στέλνω τα φιλιά μου, παίδες. Και δε θα μας ευχηθώ «καλή χρονιά» κατά τα ειωθότα αλλά «καλή μετάνοια», αφού μάλλον αυτό χρειαζόμαστε πάνω από όλα. Θεώρησα σωστό να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις πληροφορίες και όποιος θέλει τις λαμβάνει υπόψιν, όποιος δε θέλει, όχι.

Ενώ θα πω για πολλοστή φορά, ότι οι κοινοί θνητοί –λαϊκοί ή κληρικοί- ΔΕΝ είμαστε άγιοι και οπωσδήποτε ΔΕΝ είμαστε ικανοί να ερμηνεύσουμε τις προφητείες, πόσο μάλλον το χρόνο εκπλήρωσής τους. Είμαστε πολύ “μικροί”, για να τολμήσουμε κάτι τέτοιο αλλά δεν παύουμε να ενδιαφερόμαστε για αυτές και να κάνουμε τις εικασίες μας, που μπορεί να πέσουν ή μέσα ή έξω…

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού και μόνον και όχι Κλάους, Μπιλ, ζαβού, ιών κλπ., κλπ.

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%ba/#

https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%83-4/

** Μήπως σε κάτι τέτοιο αναφέρεται ο π. Σάββας Αχιλλέως, όταν λέει, ότι θα μαντρώσουν όλον τον κόσμο σε ένα κλουβί, ώστε να πάρει το χάραγμα του Αντιχρίστου;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου