Breaking

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Τραγωδία: Νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης του Phantom F-4 που έπεσε στα ανοιχτά της Ανδραβίδας (upd4)

 

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη

(Ανανέωση, αρχικό κείμενο, 11:57) Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος συγκυβερνήτης του Phantom F-4, Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, που κατέπεσε στην θάλασσα νότια της Ανδραβίδας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Oι δύο χειριστές δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος ενώ λίγες ώρες νωρίτερα βρέθηκαν συντρίμμια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πιλότοι εκτελούσαν «χαμηλή ναυτιλία», πτήση, δηλαδή, με κατώτατο όριο τα 300 πόδια.

Το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.

Το διθέσιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση συνοδεία ενός άλλου Phantom και κατά πληροφορίες ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ανδραβίδας ξεκίνησαν άμεσα.

Το protinews.com.gr δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου