Breaking

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Τα 7 «υπερ-όπλα» της Ελλάδας που τρέμουν οι Τούρκοι

fregates

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις αδιανόητες προκλήσεις τους στα ελληνοτουρκικά, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει μέχρι και τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να συνεχίσει τα επικοινωνιακά του παιχνίδια όπως και ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που συνέχισε την κλάψα για τις ΗΠΑ.

Αμφότεροι όμως γνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει πάρει το πάνω χέρι στα ελληνοτουρκικά, ενισχύεται και αλλάζει τις ισορροπίες.

Το πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει αποκτήσει πλέον ισχυρή δύναμη και υπάρχουν 7 «υπερ-όπλα» τα οποία τρέμουν οι Τούρκοι.

Πιο συγκεκριμένα, το πολεμικό Ναυτικό κινείται για την απόκτηση νέων καταδρομικών σκαφών και επιταχύνει την υλοποίηση των ήδη συμφωνημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Έτσι, ετοιμάζεται να προσθέσει στο δυναμικό του, τα θηριώδη αμερικανικά καταδρομικά Ticonderoga, υποβρύχια TYPE-214, ελικόπτερα MH 60R ή Romeo που αποτελούν τους φονιάδες των υποβρυχίων, τορπίλες βαρέως τύπου, τις πασίγνωστες πλέον φρεγάτες Belharra αλλά και τις MEKO ενώ στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και η απόκτηση κορβετών με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου