Breaking

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Σε δίκη ο Γιάννης Ρουμπάτης για σεξουαλική παρενόχληση πράκτορα της ΕΥΠ!

Share

Τι περιγράφει στη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η 42χρονη αξιωματούχος της ΕΥΠ
Στο σκαμνί του κατηγορούμενου θα καθίσει, στις 17 Φεβρουαρίου 2023, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας – αξιωματούχου, που υπηρετούσε ως διοικήτρια σε κομβικό κλιμάκιο της χώρας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.

Στη μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του, η 42χρονη αξιωματούχος της ΕΥΠ περιγράφει με γαργαλιστικές λεπτομέρειες τις έκνομες συμπεριφορές του τότε επικεφαλής της υπηρεσίας.
Αναφέρει χαρακτηριστικά η παθούσα:

«Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!!

Και σε άλλο σημείο της μήνυσης αναφέρει ότι:

«… Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη. Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια, ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την (…) και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο “για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα”. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ. Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Η μηνύτρια, αφού αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Γ. Ρουμπάτη, καταλήγει στη μήνυσή της:

«… Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ…».
Την κατήγγειλε ως… συνωμότρια!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η άρνηση της 42χρονης να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του τότε διοικητή της ΕΥΠ είχε σαν αποτέλεσμα να την μεταθέσει εκδικητικά από το κλιμάκιο της Βόρειας Ελλάδας όπου υπηρετούσε στην Αθήνα, να την τοποθετήσει σε θέση “ψυγείο” και να κινήσει εναντίον της πειθαρχική έρευνα με σκοπό την ηθική και ψυχολογική της καταρράκωση.

Και όχι μόνον αυτό… Τον Μάιο του 2018, ο Γ. Ρουμπάτης ανακοίνωσε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, από τους οποίους ζήτησε να μην αναφέρουν το όνομά του, ότι η μηνύτρια συμμετέχει δήθεν σε ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας κατά της ΕΥΠ και μάλιστα «με πιθανή την εμπλοκή τρίτων μη φιλικών προς την Ελλάδα χωρών»!!!

Στις 17 Φεβρουαρίου όμως ο Γ. Ρουμπάτης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη φράση «ανώτατος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» ή τον κωδικό “Γιόχαν”. Θα πρέπει να εμφανιστεί ο ίδιος στο Δικαστήριο και να απολογηθεί για όσα του καταμαρτυρεί η 42χρονη πράκτορας…

primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου