Breaking

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ένα σημάδι στον ουρανό που αναγγέλλει την εμφάνιση του Μεγάλου Προφήτη;

Share

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spaceweather.com, ο κομήτης ZTF (C/2022 E3), που για πολύ καιρό υστερούσε στις φυλλάδες, προσέγγισε τον Ήλιο πλησιέστερα στις 12 Ιανουαρίου, φθάνοντας στο περιήλιό του. Ο κομήτης θα κατευθυνθεί τώρα προς τη Γη. Την 1η Φεβρουαρίου, θα μας πλησιάσει σε απόσταση 0,28 AU. Αυτό θα κάνει τον κομήτη φωτεινότερο και το μέγιστο μέγεθός του θα είναι +5, που σημαίνει ότι θα είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Επιπλέον. Επειδή ο κομήτης δεν έχει βρεθεί τόσο κοντά στον Ήλιο εδώ και 50.000 χρόνια, υπάρχει πιθανότητα να θερμανθεί και να αρχίσει να διαλύεται, καθιστώντας τον τον πιο φωτεινό κομήτη του αιώνα, αν όχι της χιλιετίας.

Κάτι παρόμοιο είχαν προβλέψει οι αστρονόμοι για τον κομήτη C/2012 S1 (ISON) το 2013, μετά από το οποίο δεν συνέβη τίποτα και ο κομήτης ξεχάστηκε.

Εν τω μεταξύ, ο διάσημος Αμερικανός εσχατολόγος STEVE FLETCHER 222 θυμήθηκε για τον κομήτη του 2013 επειδή ήταν φωτεινός, ανοιχτοπράσινος και έμοιαζε έντονα με το βιβλικό κείμενο για το ανοιχτόχρωμο και πρασινωπό άλογο της Αποκάλυψης. Αυτή η ανάμνηση ώθησε τον Steve να υπολογίσει τη χρονική απόσταση μεταξύ των κομητών, η οποία προς μεγάλη του έκπληξη ήταν 3333 ημέρες, ο χρόνος που χώριζε τα περιήλια των δύο κομητών ZTF (C/2022 E3 και C/2012 S1 (ISON)).

Δεδομένου ότι δεν είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν κανένα τέτοιο αστρονομικό θαύμα, αυτό οδήγησε τον Steve να σκεφτεί ότι ο αριθμός 3333 ήταν μια αναφορά στο Ιεζεκιήλ 33:33, το οποίο στη Βίβλο του Βασιλιά Ιακώβου ακούγεται ως εξής

33 Και όταν αυτό συμβεί (και ιδού, θα συμβεί), τότε θα γνωρίσουν ότι υπήρξε ανάμεσά τους προφήτης.

Δεν υπάρχει η λέξη COMETH στα κοινά αγγλικά. Υπάρχει η λέξη COMET, δηλαδή κομήτης. Στη συνέχεια, υπάρχει η λέξη COME με ένα απίστευτα ευρύ φάσμα σημασιών και τεχνικά θα μπορούσε κανείς να πει, φυσικά, ότι το COMETH σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με κάποια ενορία. Ωστόσο, η Βίβλος είναι ένα βιβλίο για τον λαό, και οι άνθρωποι στις μάζες της δεν γνωρίζουν πάντα πολλές λέξεις της γλώσσας τους, ειδικά οι άνθρωποι στην εποχή του βασιλιά Ιάκωβου, οπότε είναι απίθανο οι μοναχοί να χρησιμοποίησαν μια ακατανόητη για τους χωρικούς διαχρονική μορφή. Ως εκ τούτου, ερμηνεύοντας μια ασαφή λέξη με οποιονδήποτε τρόπο το εδάφιο δεν μεταφράστηκε:

Όταν έρθει – και θα έρθει! – τότε θα μάθουν ότι υπήρξε προφήτης ανάμεσά τους”.

Αλλά όταν τους συμβούν όλα αυτά τα τρομερά πράγματα – και σίγουρα θα συμβούν – τότε θα γνωρίζουν ότι υπήρχε ένας προφήτης ανάμεσά τους”.

Αλλά όταν όλα αυτά τα πράγματα συμβούν – και θα συμβούν! – θα γνωρίζουν ότι υπήρχε ένας προφήτης ανάμεσά τους.

Και όταν έρθει – και σίγουρα θα έρθει – τότε θα ξέρουν ότι υπήρχε ένας προφήτης ανάμεσά τους”.

Η συνοδική μετάφραση το θέτει ως εξής:

Αλλά όταν αυτό γίνει πραγματικότητα – και ιδού, ήδη γίνεται πραγματικότητα – τότε θα ξέρουν ότι υπήρχε ένας προφήτης ανάμεσά τους.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς γράφτηκε στην πρωτότυπη γλώσσα, όπως το είπε ο μεταφραστής που έζησε πριν από 1500 χρόνια και συνόδευσε τον Ιεζεκιήλ στη βαβυλωνιακή αιχμαλωσία, αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει το πρωτότυπο αντίγραφο του βιβλίου του Ιεζεκιήλ. Και όμως.

Μια τόσο παράξενη χρονική απόσταση μεταξύ των περιηλιοσίων των κομητών υποδηλώνει ότι οι κομήτες είναι κάτι ιδιαίτερο, σαν ένα ρολόι που μετράει το χρόνο μέχρι το γεγονός που αναφέρεται στο εδάφιο 33:33. Είναι μάλιστα πιθανό ότι οι συγγραφείς της Βίβλου του Βασιλέως Ιακώβου είχαν κάποια αρχαία κειμενική πηγή στην οποία συναντούσαν επίσης μια σκοτεινή λέξη για τον κομήτη, την οποία απλώς μετέγραψαν σε COMETH. Σε αυτή την περίπτωση, η αναφορά του εδαφίου 33:33 στην εποχή μας είναι αναμφισβήτητη.

Αλλά ακόμα και αν το COMETH δεν αναφέρεται σε κάποιον κομήτη, υπάρχει ακόμα μια ισχυρή πιθανότητα να έχουμε εισέλθει στην εποχή του στίχου. Σε αυτή την περίπτωση, πριν ο κομήτης ZTF (C/2022 E3) εξασθενίσει ή εξαφανιστεί από τον ορίζοντα, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι κάποιος Μεγάλος Προφήτης ζει ανάμεσά τους, η εμφάνιση του οποίου σηματοδοτείται ακόμη και από τους κομήτες, γι’ αυτό προσέξτε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου