Breaking

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Φάρσα για βόμβα σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία: Ένας ο αποστολέας με αναφορές στο Ισλάμ

Share

Έρευνες για τον εντοπισμό του αποστολέα των επτά απειλητικών email για βόμβες στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία της Αττικής διεξάγει η αστυνομία μετά τη λήξη συναγερμού από τις έρευνες που προηγήθηκαν και από τις οποίες πρόεκυψε ότι πρόκειται για φάρσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αποστολέας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο αεροδρόμιο των Σπάτων και τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Τζάνειο, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Παίδων και Γ. Γεννηματάς ήταν κοινός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα email είχαν εξτρεμιστικό περιεχόμενο με αναφορές στο Ισλάμ και τον αποστολέα τους να χρησιμοποιεί φράσεις όπως «θα ανατινάξουμε τα πάντα» και «θα χυθεί αίμα».

Η απειλή κρίθηκε από την ΕΛΑΣ ως «κίτρινη», όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, και γι’ αυτό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με αστυνομικούς, άνδρες των ΤΕΕΜ και ειδικά εκπαιδευμένους στον εντοπισμό εκρηκτικών σκύλους να συμμετέχουν στις έρευνες και στα επτά κτήρια.

Το πρώτο email εστάλη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα τα παρόμοιου περιεχομένου ηλεκτρονικά μηνύματα στα έξι νοσοκομεία.

Η εκτίμηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τον κοινό αποστολέα των email που αναστάτωσαν τόσο το αεροδρόμιο όσο και τα νοσοκομεία όπου ασθενείς χρειάστηκε να βγουν από τα δωμάτιά τους προκειμένου να διεξαχθούν οι έρευνες της ΕΛΑΣ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου