Breaking

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Προσωρινά νεκροτομεία ανοίγουν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των θανάτων

Share

Τα πτώματα αποθηκεύονται σε αυτοσχέδια νεκροτομεία για να αντιμετωπιστεί η συσσώρευση θανάτων κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου πασχίζει να αντεπεξέλθει και τα νοσοκομεία φτάνουν σε πλήρη χωρητικότητα. Προσωρινά νεκροταφεία ανοίγουν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση μετά τη θανατηφόρα περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ορισμένοι χώροι που είχαν ανεγερθεί για να αντισταθμίσουν τον αριθμό των θανάτων του Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανοίγουν τώρα και πάλι τις πόρτες τους. Άλλοι που εγκαταστάθηκαν περιλαμβάνουν ένα σε ένα δημοτικό αμαξοστάσιο στο Salisbury, Wiltshire, και ένα άλλο σε έναν πρώην χώρο υγειονομικής ταφής κοντά σε ένα φυσικό καταφύγιο στο Wollaston, Northamptonshire.
Εκτιμάται ότι περίπου 4.000 Βρετανοί πέθαναν περισσότερο από το κανονικό προς το τέλος του έτους – με έναν συνδυασμό γρίπης, Covid και καθυστερήσεων στα νοσοκομεία και τα ασθενοφόρα να ευθύνονται για όλα. Ως αποτέλεσμα, οι ψυκτικές μονάδες – ορισμένες από τις οποίες μοιάζουν με κοντέινερς – χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα ποσοστά θανάτων το χειμώνα.

Στο Northamptonshire, το νεκροτομείο Wollaston, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, “επανενεργοποιήθηκε” στο πλαίσιο του “σχεδίου ενεργοποίησης διαχείρισης θανάτων” της κομητείας. Ονομάστηκε The Leys και αποτελείται από δύο μεγάλους ψυκτικούς θαλάμους με ράφια σε επίπεδο νεκροτομείου, ένα γραφείο και έναν στεγασμένο χώρο υποδοχής για διακριτική μεταφορά από και προς το χώρο.

Χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη των Γενικών Νοσοκομείων Northampton και Kettering με χωρητικότητα νεκροτομείου κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του Covid και έκτοτε επαναλειτούργησε λόγω εποχικής ζήτησης. Το νεκροτομείο, το οποίο παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο, ανήκει και διαχειρίζεται από τα δύο συμβούλια West και North Northamptonshire.

Ο υπεύθυνος του χώρου του νεκροτομείου Wollaston, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ο χώρος άνοιξε ξανά φέτος το χειμώνα για να αντιμετωπίσει τους θανάτους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο ίδιος δήλωσε: “Το νεκροταφείο είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα: “Ανοίξαμε εκ νέου τις πόρτες μας για να αντιμετωπίσουμε την εορταστική περίοδο, τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια. Το νεκροτομείο εδώ μπορεί να χωρέσει έως και 200 πτώματα και θα παραμείνουμε ανοιχτοί για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, το οποίο πιθανότατα θα είναι περίπου άλλες έξι εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα, θα είμαστε σε επαφή με τα δύο νοσοκομεία, ώστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και για πόσο καιρό θα χρειαστεί να παραμείνουμε ανοιχτοί”.

Η Sadie Nightingale, επικεφαλής των ιατροδικαστών και της υπηρεσίας καταχώρισης και της υπηρεσίας υπερβολικών θανάτων του West and North Northamptonshire, δήλωσε ότι οι εορταστικές αργίες επηρέασαν το ωράριο λειτουργίας των γραφείων τελετών.

Η ίδια δήλωσε: “Ο χρόνος λειτουργίας των καταστημάτων είναι πολύ περιορισμένος: “Υπήρξε μια τετραήμερη τραπεζική αργία που ακολουθήθηκε από μια τριήμερη τραπεζική αργία. Οι ώρες λειτουργίας των γραφείων κηδειών ήταν δύσκολες.

“Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων χειμώνων, οι εγκαταστάσεις The Leys στο Wollaston άνοιξαν για να υποστηρίξουν τα δύο Γενικά Νοσοκομεία Northampton και Kettering με χωρητικότητα νεκροτομείου κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας του κοροναϊού. Ο χειμώνας είναι μια περίοδος κατά την οποία αυξάνονται οι αναπνευστικές ασθένειες και φέτος έχει προβλεφθεί ότι θα κυκλοφορήσει μεγαλύτερος αριθμός ασθενειών.

“Ως εκ τούτου, το The Leys επαναλειτούργησε την περασμένη εβδομάδα για να υποστηρίξει το σύστημα υγείας της κομητείας. Αυτό επιτρέπει τη διαχείριση της χωρητικότητας και τη φροντίδα των αποθανόντων στις περιοχές του Βόρειου και Δυτικού Northamptonshire με συμπόνια και σεβασμό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους κατοίκους του Wollaston για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στο άνοιγμα του χώρου τα προηγούμενα χρόνια και για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους”.

Τα ποσοστά θανάτων είναι φυσικά υψηλότερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με πρόσθετες πιέσεις από τη γρίπη καθώς και το Covid. Το The Leys άνοιξε αρχικά τον Απρίλιο του 2020 σε έναν χώρο που στέγαζε μια πρώην χωματερή που ανήκε στο πρώην Νορθάμπτονσαϊρ Κόμητειακό Συμβούλιο.

Από το άνοιγμα, ο χώρος έχει ενεργοποιηθεί αρκετές φορές για περιόδους οκτώ εβδομάδων και η εγκατάσταση έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από τις γειτονικές πόλεις Bedfordshire και Milton Keynes. Επί του παρόντος, το νεκροτομείο του Northampton General Hospital διαθέτει χώρο για 146 σορούς και το Kettering General Hospital έχει χώρο για 103 μετά την εγκατάσταση πρόσθετων ραφιών για την αύξηση της χωρητικότητας.

Η προσωρινή αποθήκη σωμάτων Leys θα αυξήσει τη χωρητικότητα της κομητείας κατά σχεδόν 200 καθώς θα επαναλειτουργήσει με 184 ψυχόμενους χώρους και 12 θέσεις κατεψυγμένων. Οι προσωρινές μονάδες νεκροτομείου συνήθως τοποθετούνται σε ένα εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδών και μπορούν να χωρέσουν έως και 35 πτώματα το καθένα.

Κοντά στο Salisbury, Wiltshire, οι σοροί αποθηκεύονται σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο σε μια αυλή του δημοτικού συμβουλίου για τη διάστρωση του γκριλ, καθώς το επιτόπιο νεκροτομείο του Salisbury District Hospital έχει φτάσει σε πλήρη χωρητικότητα. Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι ένα επιπλέον νεκροτομείο έχει εγκατασταθεί 15 μίλια μακριά από αυτό, σε μια δημοτική αυλή για τη διάστρωση του γρασιδιού.

Η ψυκτική μονάδα του νεκροτομείου έχει εγκατασταθεί στο πίσω μέρος μιας αποθήκης αμμοχάλικου για την αποθήκευση των νεκρών σωμάτων και επί του παρόντος βρίσκεται υπό 24ωρη επιτήρηση. Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι ο πρόσθετος χώρος θα παραμείνει ανοιχτός όσο χρειάζεται.

Εκπρόσωπος του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Salisbury δήλωσε: “Το Νοσοκομείο του Salisbury είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε ανοίξει πρόσθετη χωρητικότητα νεκροτομείου για να καλύψουμε την αύξηση των αναγκών σε ολόκληρη την τοπική κοινότητα. Η υπηρεσία νεκροτομείου μας λειτουργεί σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα αντιμετωπίζοντας τους νεκρούς και τους αγαπημένους τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Όλη η πρόσθετη χωρητικότητά μας παρέχει προστασία της ιδιωτικής ζωής και διαθέτει ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο”.

Το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ δήλωσε ότι έχει ανοίξει δύο προσωρινά συστήματα.

Εκπρόσωπος του Liverpool University Hospitals NHS Foundation Trust δήλωσε: “Είναι κοινή πρακτική για τα νεκροτομεία να διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα προσωρινά συστήματα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι ασθενείς συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, σε εγκαταστάσεις που είναι ισοδύναμες με ένα μόνιμο νεκροτομείο, σε περιόδους αυξημένης ζήτησης. Δύο από αυτά τα συστήματα, τα οποία πληρούν τα πρότυπα που ορίζει η Αρχή Ανθρώπινων Ιστών, έχουν αναπτυχθεί στο Βασιλικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ”.

Αυτό που λένε οι “αξιωματούχοι”, ωστόσο, ΔΕΝ ταιριάζει με αυτό που σκέφτεται το ευρύ κοινό. Μακράν, το ευρύ κοινό είναι της γνώμης ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας των εμβολίων COVID-19! Καθώς το mRNA μέσα σε αυτά τα λεγόμενα “εμβόλια” συνεχίζει να αναπτύσσεται και να λειτουργεί μέσα στους ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο, αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν νεκροί. Το κοινό κρίνει σιωπηλά ότι τα εμβόλια είναι αυτό που προκαλεί τόσους πολλούς θανάτους.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου