Breaking

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Πατρινό καρναβάλι: Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης

Το Πατρινό Καρναβάλι ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ του Σαββάτου (21.01.2023) με εκατοντάδες κατοίκους της πόλης να βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου για την Τελετή Έναρξης και να το γιορτάζουν παρά την κακοκαιρία που προηγήθηκε.

Η τελετή έγινε με φαντασμαγορικό τρόπο «μετά από τρία χρόνια πανδημίας και αποκλεισμού των εκδηλώσεων» όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο κ. Πελετίδης κηρύσσοντας την έναρξη του “Πατρινού Καρναβαλιού” ανέφερε ότι «μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, χρειαζόμαστε ανάταση και δύναμη», τονίζοντας παράλληλα ότι «το “Πατρινό Καρναβάλι” έρχεται να μας συνδράμει, γιατί είναι μια αυθεντική λαϊκή γιορτή, που χαρακτηρίζεται από τη μαζική συμμετοχή, τη δημιουργικότητα, τη σαρκαστική και αυτοσαρκαστική διάθεση. Μας δίνει την ώθηση να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τη συμβολή της νεολαίας της πόλης «που χάρη στην έμπνευση, τη φαντασία, τη ζωντάνια, το κέφι, την ευρηματικότητα, το σατιρικό και ανατρεπτικό πνεύμα, τη συμμετοχή, εμπλουτίζει και ανανεώνει συνεχώς τις εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά και δημιουργικά» και προσέθεσε ότι «αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά και σφραγίζουν ανεξίτηλα το “Καρναβάλι της Πάτρας”».

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι σοκαλοτορίχτες τήρησαν το έθιμο του καρναβαλιού και έριξαν σοκολάτες προς τον κόσμο που παρακολουθούσε την τελετή. Κατόπιν, ξεκίνησε η υπαίθρια γιορτή δίνοντας το χαρακτηριστικό καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του πατρινού καρναβαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου