Breaking

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Βρέθηκε το γονίδιο, που είναι υπεύθυνο για την ανικανότητα – τώρα μπορεί να θεραπευθεί

Share

Η γενετική και οι μοριακοί βιολόγοι έχουν εντοπίσει για πρώτη φορά μια περιοχή του γονιδιώματος, η μετάλλαξη του οποίου αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της ανικανότητας στην ηλικία των 30-70 ετών. Αυτή τη ανακάλυψη επέτρεψε να δημιουργηθεί ένα φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία – αναφέρει τα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το τμήμα του DNA, που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της στυτικής δυσλειτουργίας, ανακαλύφτηκε κοντά στο γονίδιο SIM1, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ουρογεννητικό σύστημα. “Είναι αξιόπιστη απόδειξη αυτουνού, ότι η ασθένεια έχει γενετικό συστατικό, αυτό ανοίγει την πόρτα για τη δημιουργία γενετικών τρόπων θεραπείας”, – λέει ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ο Δόκτωρ Έρικ Ιόργενσον.

Αυτή τη στιγμή, περίπου κάθε δεύτερος άντρας ηλικίας από 30 έως 70 ετών πάσχει από διαταραχές σεξουαλικού χαρακτήρα. Η στυτική δυσλειτουργία νωρίτερα έχουν συνδεθεί με ψυχοκοινωνικούς, νευρολογικούς, ορμονικούς και αγγειακούς παράγοντες. Αλλά η παγκόσμια έρευνα στον τομέα του DNA, στην οποία έχουν λάβει συμμετοχή 36 χιλιάδες Αμερικανούς, 400 χιλιάδες Ευρωπαίους, και 19 χιλιάδες Ασιάτες, απέδειξε ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης της ανικανότητας αυξήθηκε περίπου κατά 25-35 % μεταξύ των ανδρών της ευρωπαϊκής και αμερικανικής καταγωγής.

Η γενετικοί, επιλέγοντας έναν αλγόριθμο με μια μετάλλαξη, μπορέσανε να αυξήσουν τη δραστηριότητα της SIM1. Αυτή η ανακάλυψη επέτρεψε στους επιστήμονες να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη θεραπεία για την ανικανότητα – ALFAZONE.

Όλα τα προηγουμένως γνωστά σκευάσματα τύπου Βιάγκρα, ενεργούσανε με καταστολή των μορίων του ενζύμου PDE5, των οποίων η περίσσεια παρεμποδίζει την ανάπτυξη μιας στύσης. Αυτό το αποτέλεσμα είχε βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Το ALFAZONE, όταν εισέρχεται στον οργανισμό του άνδρα, αυξάνει τη δραστηριότητα της SIM1. Το σκεύασμα αρχίζει να δρα εντός μιας ώρας και έχει συσσωρευτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή το ALFAZONE αυξάνει τη δραστικότητα της ενδοθηλιακής NO-συνθάσης, αποκαθιστά την παραγωγή από ενδοθήλιο του μονοξειδίου του αζώτου (NO) στην σεξουαλική διέγερση, αυξάνει την περιεκτικότητα σε λείων μυών της γουανοσίνης- μονοφωσφορικής (cGMP) και συμβάλλει στη χαλάρωσή τους, το οποίο οδηγεί σε αύξηση της παροχής αίματος στα σπηλαιώδη σώματα και παρέχει μια στύση επαρκής αντοχής και διάρκειας.

Επίσης, οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τον ψυχολογικό παράγοντα, προσθέτοντας τη ρίζα Eurycoma στην σύνθεση του, η οποία αυξάνει τη λίμπιντο και την ικανοποίηση από τη σεξουαλική επαφή.

Οι αναλύσεις της ερευνάς έδειξαν, ότι για 30 ημέρες λήψης του ALFAZONE, το 98% των υποκειμένων από την ελεγχόμενη ομάδα, αύξησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους στο αίμα και βελτίωσαν την ποιότητα των σπερματοζωαρίων.

«Εμείς γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης της στυτικής δυσλειτουργίας – το κάπνισμα, την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Και οι άνδρες, που αποφεύγουν αυτούς τους παράγοντες, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας. Δεδομένου, ότι η περιοχή του γονιδιώματος που βρήκαμε, επηρεάζει αυτόν τον κίνδυνο, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες, το ALFAZONE θα μπορεί να βοηθήσει εκείνους, για τους οποίους η συνηθισμένη θεραπεία ήταν άχρηστη. Ειδικά, επειδή το σκεύασμα είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή με την ενεργή προσφορά του. Πότε το ALFAZONE προχωρεί στην πώληση λιανικής στα δίκτυα φαρμακείων και ιατρικά ιδρύματα – είναι άγνωστο», – λέει ο Ιόργενσον.

Οι λεπτομέρειες για τη δράση του σκευάσματος, μπορείτε να μάθετε στην επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου