Breaking

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

«Έφυγε» η Έμιλυ: «Μια παιδαγωγός με όλη τη σημασία, οι ζωγραφιές των παιδιών χθες είχαν καρδιές και το όνομά της»

Share

Αύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το τελευταίο «αντίο» στην 37χρονη Έμιλυ Σοφοκλέους, της οποίας ο θάνατος βύθισε στη θλίψη φίλους και συγγενείς.

Η Εξόδιος ακολουθία, θα τελεστή από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης στις 2μ.μ, αύριο την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Έμιλυ ήταν δασκάλα με πλούσια κοινωφελή προσφορά. Χαρακτηριστική είναι μία ανάρτηση εις μνήμη της, που δημοσιεύτηκε στην «Ομάδα Πρωτοβουλίας για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου».

Διαβάστε την αυτούσια:

«Είχε φορές που την κοιτούσα και έλεγα “Πώς αντέχει;”

Τις πιο δύσκολες τάξεις να είχε  δεν ύψωνε ποτέ τον τόνο της φωνής της… Ήταν τόσο γαλήνια μαζί τους! Έσκυβε τους μιλούσε τόσο ήρεμα, που απλά τη θαύμαζες για τον τρόπο, την ευγένεια, το χαμόγελο και την αγάπη της… Μια ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης… Απ’ τη μια στιγμή στην άλλη η υπέροχή μας εκπαιδευτικός και άνθρωπος Έμιλυ πέθανε… Όλες οι ζωγραφιές των παιδιών χτες είχαν χρώμα, καρδιές και το όνομά της… Έτσι ξεχωρίζουν οι εκπαιδευτικοί..

Απ’ της αγάπης τα χρώματα που αφήνουν στα παιδιά τους…

Τιμή στην Παιδεία μας που είχε τέτοια εκπαιδευτικό!

Το τελευταίο αντίο θα το πούμε αύριο κορίτσι μου…».

Θλίψη εκφράζει η ΠΟΕΔ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ Λεμεσού, «η είδηση του θανάτου της βυθίζει σε βαρύτατο πένθος την οικογένεια των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, η οποία αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη ένα δραστήριο, αξιοθαύμαστο και πολυαγαπημένο μέλος της.

Ο πρόωρος χαμός της, δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά της και τους οικείους της. Η θύμησή της φέρνει στον νου όσων τη γνώρισαν έναν ζεστό, τίμιο άνθρωπο με μεγάλη καρδιά, έτοιμη να προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη.

Το όνομά της θα ζωντανεύει στις μνήμες έναν μεγαλόψυχο άνθρωπο, με πολλά ενδιαφέροντα και πολύπλευρη εθελοντική δράση εντός και εκτός σχολικής μονάδας. Η Έμιλυ δεν έχανε ευκαιρία να προσφέρει στον συνάνθρωπό της και αυτό δεν περιοριζόταν στα στενά σύνορα της Κύπρου.

Με ταπεινότητα και αυταπάρνηση παρείχε εθελοντική εργασία σε αποστολές για στήριξη παιδιών στη Ζιμπάμπουε και συμμετείχε σε πολλές δράσεις αφιερώνοντας με δοτικότητα τον χρόνο και την ενέργειά της.

Είχε βαθειά πεποίθηση ότι ο κόσμος αλλάζει μόνο με την αλληλεγγύη και την αλληλοστήριξη και την πίστη αυτή τη μετουσίωνε σε πράξη με το παράδειγμά της. Όλοι και όλες μας θα θυμόμαστε την Έμιλυ με ένα μόνιμα ζωγραφισμένο εγκάρδιο χαμόγελο στο πρόσωπό  της.

Η ποιότητα του χαρακτήρα της, η πραότητά της, το ήθος της, η ενσυναίσθηση που επεδείκνυε με κάθε δυνατό τρόπο, η γλυκύτητα και η καλοσύνη της θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις καρδιές των συναδέλφων της, των παιδιών, των φίλων και της οικογένειάς της. Έμιλυ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει! Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή σου».

omegalive.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου