Breaking

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο, γέμισε ξανά, μετά από δύο χρόνια αποχής εξαιτίας της λοιμικής πανδημίας,από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο,εκδηλώσεως για τα παιδιά των Ιερέων μας και των λαϊκών συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως μας.

Εχθές Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, από το πρωί, που ξεκίνησε η προσέλευση, επεκράτησε εορταστικό κλίμα και ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςκαι ο Πρωτοσύγκελλος, Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος καλωσόρισανμε πατρική αγάπη, στοργή και ουσιαστικό ενδιαφέρον τα παιδιά, τα οποία εισέπραξαν αφειδώς τα συναισθήματα αυτά καιτα ανταπόδωσαν με την χαρά και την «ζεστασιά» της παιδικής ψυχούλας τους αλλά και ψάλλοντας τα κάλαντα.

Ο Ποιμενάρχης μας στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι η σημερινή σύναξη είναι εόρτιος και χαρμόσυνη και ότι τελείται στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Οποίος,αφού έγινε άνθρωπος, προσέφερε στον άνθρωπο ό, τι πολυτιμότερο μπορούσε να του προσφέρει, την Πίστη, την Ελπίδα και την Αγάπη. Χωρίς την Πίστη δεν μπορεί κανείς να βαδίσει ορθά στην ζωή του. Η απομάκρυνση και η άρνηση του Θεού απ’ τους ανθρώπους εισήγαγε την αμαρτία και τον θάνατο στην ζωή τους γι’ αυτό και μετά την Πίστη στον αληθινό Θεό έρχεται η Ελπίδα ότι «ὁ πιστεύωνεἰςἐμέ, κἂνἀποθάνῃ, ζήσεται» (Ιωάν. ια΄, 26). Η Ελπίδα ότι ο άνθρωπος θα ξεπεράσει τον θάνατο είναι το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα στον κόσμο! Ωστόσο, μια ζωή που έχει μόνο Πίστη και Ελπίδα δεν μπορεί να δώσει το αληθινό νόημα στον άνθρωπο. Χωρίς την Αγάπη δεν μπορούμε να κληρονομήσουμε την Βασιλεία του Θεού. Όσους κανόνες και να βάλουμε επομένως στην ζωή μας αν δεν ζήσουμε με Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, δεν μπορέσουμε ποτένα την βιώσουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καθώς η αρετή της Αγάπης είναι αυτή που μας διακρίνει ως Ορθοδόξους.

Στις μέρες μας οι παντοειδείς κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη και πολλοί «όψιμοι σωτήρες» επιχειρούν να σώσουν την ανθρωπότητα με όλων των ειδών τους τρόπους, χωρίς όμως Χριστό.Ξεχνούν ή θέλουν ή οδηγούνται να ξεχάσουν ότι ο μόνος Σωτήρας και Λυτρωτής είναι ο Ιησούς Χριστός, γι’ αυτό εμείς οι Ιερείς,με πρότυπο την Ιερατική οικογένεια, οφείλουμε να εντείνουμετις προσπάθειες μας, ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στην πηγή της ζωής και της αθανασίας, δηλαδή, στην Εκκλησία και τα Ι. Μυστήριά Της.

Εν συνεχείακάλεσε τον Θεοφιλέστατο άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο να ευλογήσει την Βασιλόπιττα, από την οποία προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους πέντε (5) «τυχερούς» που «έτυχαν το φλουρί».Ακολούθως,μαζί με τον Θεοφιλέστατο μοίρασαντα δώρα σ’ όλα τα παιδιά, τα οποίαμε πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τους πνευματικούς τους πατέρες δέχθηκανευχαριστώντας τους θερμά.Αμέσως μετάμεταφέρθηκαν όλοι μαζί στον 2ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου,όπου ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα, πλαισιωμένο από διασκεδαστή-παιδαγωγό για τους μικρούς και από παραδοσιακή Ελληνική Μουσική για τους μεγάλους. Η Εκδήλωση, που με αγωνία περιμένουν κάθε χρόνο τα παιδιά των Ιερέων της Κορινθίας, έλαβε τέλος με τις ευχαριστίες και τις ευχές όλων προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της τόσο χαρούμενης, εορταστικής και συνάμα εποικοδομητικής και ενοποιού συνάξεως με την δέσμευση από του χρόνου να διευρυνθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου