Breaking

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ελληνικό – Ρομανί λεξικό από το σχολείο Ζευγολατιού – Εκδόθηκε από τη Βουλή

Ελληνικό – Ρομανί λεξικό, το οποίο επιμελήθηκαν μαθητές και δάσκαλοι από το 2ο Δημοτικό σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού, εκδόθηκε με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, παρέδωσε τον τελευταίο και ολοκληρωμένο τόμο στο Δημοτικό Σχολείο και στο 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού.

Όπως σημειώνει ο υφυπουργός, σε ανάρτηση του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μαθητές και δάσκαλοι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού, έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία τα τελευταία χρόνια με σπουδαίο κοινωνικό αποτύπωμα.

Χθες, παραδώσαμε τον τελευταίο και ολοκληρωμένο τόμο που εμπεριέχει Ελληνικό – Ρομανί λεξικό, αλλά και εικονογραφημένο υλικό, τα οποία επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καλύτερη γνώση/χρήση της ελληνικής γλώσσας που συνεπάγεται με αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση, βαθύτερη μάθηση και ουσιαστικότερη επικοινωνία.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για την δραστηριότητα τους και για την κοινωνική τους ευαισθησία, στους γονείς τους που τους υποστηρίζουν και σε όλους όσους έχουν συμβάλλει και συμμετέχουν στην δράση.

Τα νέα βιβλία είναι μια ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο, κ. Τασούλα, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου