Breaking

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ-Σχέδιο ”ακρωτηριασμού”-Το κόμμα DEB έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ! – Μιλάει για ”τουρκική μειονότητα” – ”Θα βγούμε στους δρόμους”

Share

Επιβεβαιώνεται πλήρως το Directus.gr, καθώς πριν λίγα 24ωρα αναφέραμε πως το κόμμα DEB ετοιμάζει κρίση στη Θράκη!

Δείτε το βίντεο:

Η νέα εξέλιξη

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου και το κόμμα της DEB έστειλε επιστολή στον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για τις μειονότητες, με την οποία ισχυρίζεται ότι στη Θράκη καταπατούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως συντασσόμενη πλήρως με την επίσημη τουρκική θέση «Τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι τα πιο προφανή: Παρέμβαση στο αυτόνομο εκπαιδευτικό σύστημα της μειοψηφίας, διορισμός εκπαιδευτικών, παρέμβαση στο πρόγραμμα σπουδών, μείωση της ποιότητας και εμφάνιση προβλημάτων υποδομής.

Ομοίως, κάποια μειονοτικά δημοτικά σχολεία κλείνουν κάθε χρόνο χωρίς να συμβουλευτεί το σχολικό συμβούλιο με πρόσχημα την έλλειψη μαθητών. Περισσότερα από 100 μειονοτικά δημοτικά σχολεία έχουν κλείσει τα τελευταία 20 χρόνια. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται στις μειονότητες να ιδρύσουν νηπιαγωγείο, που θα παρέχει δίγλωσση τουρκική και ελληνική εκπαίδευση», σύμφωνα με το τουρκικό Αναντολού!

Σχετικά με τα θρησκευτικά δικαιώματα, «σύμφωνα με τους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς, η ‘τουρκική’ μειονότητα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον δικό της θρησκευτικό ηγέτη. Η Ελλάδα, το 1990, στέρησε επισήμως το δικαίωμα εκλογής θρησκευτικών ηγετών της μειοψηφίας με την υιοθέτηση του νόμου αριθ. 1920/1991 σε αντίθεση με τις διατάξεις των διεθνών και διμερών συμφωνιών…

Οι μουφτήδες, που γίνονται αποδεκτοί και σεβαστοί από τη μειονότητα, συχνά εξευτελίζονται και προσβάλλονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης και αρχές στη Δυτική Θράκη. Ομοίως, από την εποχή της χούντας του 1967, η ΄τουρκική’ μειονότητα έχει καταστεί ανίκανη να διαχειριστεί ελεύθερα τα Μουσουλμανικά Ιδρύματα. Ετσι, μέσω των αξιωματούχων, που διορίστηκαν σε θέσεις κλειδιά στις τουρκομουσουλμανικές διοικήσεις, πολλά πολύτιμα αγαθά και εισοδήματα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και μισό αιώνα».

Στην επιστολή, που υπογράφει η Τσιγδέμ Ασάφογλου γίνεται αναφορά στον αποκλεισμό, όπως χαρακτηριστικά λέει, της μειονότητας από τη λέξη, «τουρκική», εδώ και 50 χρόνια. Προσθέτει δε, πως η ίδια «ως πρόεδρος του κόμματος DEB, όταν εξέφρασα ανοιχτά την τουρκική μου ταυτότητα σε τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη νίκη μας στην περιοχή στις ευρωεκλογές του 2019, έγινα αμέσως στόχος των ελληνικών ΜΜΕ…Θεωρούμε αξιοσημείωτη την αδράνεια του δικαστικού συστήματος σχετικά με τις επιθέσεις και τα εγκλήματα, που διαπράττονται κατά της ‘τουρκικής’ μειονότητας από τα τοπικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τις ελληνικές αρχές, που ποινικοποιούν συνεχώς το έργο μας».

Kαι νέες απειλές

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη! Αν χρειαστεί, θα βγούμε ξανά στους δρόμους!».

“Η πραγματική ισότητα θα επιτευχθεί με το να επιστρέψει το κράτος την εκπαιδευτική και θρησκευτική μας αυτονομία, ως ένας από τους δύο λαούς που ζουν στην περιοχή! Αν χρειαστεί, θα βγούμε στους δρόμους για να επιστρέψουμε την εκπαιδευτική και θρησκευτική μας αυτονομία!”

Ο πρόεδρος της ABTTF (”Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης”) Χαλίτ Χαμπίπογλου αξιολόγησε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Θράκη.

Ο Πρόεδρος Habipoğlu είπε: «Καλούμε τον Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της χώρας μας: Η πραγματική ισότητα θα επιτευχθεί με το κράτος να επιστρέψει την εκπαιδευτική και θρησκευτική μας αυτονομία ως ένας από τους δύο λαούς που ζουν στην περιοχή! Όπως πήραμε τα δικαιώματα του πολίτη μας στις 29 Ιανουαρίου 1988, ως αποτέλεσμα της υπομονής μας απέναντι στην αδικία και την καταπίεση στο παρελθόν, σήμερα θα βγούμε ξανά στους δρόμους αν χρειαστεί για την επιστροφή της εκπαίδευσης και της θρησκευτικής μας αυτονομίας! ”

«Η τουρκική κοινωνία αγνοήθηκε ξανά κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στη Δυτική Θράκη!»

directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου