Breaking

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Fox News: «Ο Τ.Σόρος έχει δώσει 32 δισ. δολάρια για να επιβάλει τις απόψεις του»! – «Έχει στο pay roll όλα τα ΜΜΕ»

 

«Ελέγχει το CNN, το NBC, το CBS, το Bloomberg, το NPR και την Washington Post»

O γνωστός και ως «βιτρίνα» των εξτρεμιστικών διεθνιστικών κύκλων που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία παγκόσμια διακυβέρνηση, δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έχει στο pray roll, δημοσιογράφους από το CNN, το NBC, το CBS, το Bloomberg, το NPR και την Washington Post, όπως αναφέρει έκθεση του MRC Business και την οποία επικαλείται το FoxNews.

Φυσικά, πρόκειται για ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι και πιο «επιρρεπείς» στο αμερικανικό «βαθύ» κράτος.

 «Τα πάνω από 32 δισεκατομμύρια δολάρια (!) που ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος διοχέτευσε στις οργανώσεις του για να διαδώσει τη ριζοσπαστική ατζέντα του για την «ανοιχτή κοινωνία» σχετικά με τις αμβλώσεις, τη μαρξιστική οικονομία, τον αντιαμερικανισμό, την αποδέσμευση της αστυνομίας, τον περιβαλλοντικό εξτρεμισμό και τον φανατισμό των LGBT σε όλο τον κόσμο έχουν αποδώσει καρπούς», γράφουν οι αναλυτές της MRC Business Joseph Vazquez και Daniel Schneider.

«Στην πραγματικότητα, η χρηματοδότησή του τον βοήθησε να δημιουργήσει δεσμούς με μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, οι οποίες συμβάλλουν στην καθημερινή κατήχηση εκατομμυρίων ανθρώπων με τις απόψεις του.

Η MRC Business βρήκε τουλάχιστον 54 εξέχουσες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης … που συνδέονται με τον Σόρος μέσω των δεσμών τους με οργανώσεις που χρηματοδοτεί», προσθέτουν οι Vazquez και Schneider.

 «Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται προσωπικότητες όπως ο παρουσιαστής του ‘NBC Nightly News’ Lester Holt και η εκτελεστική συντάκτρια της Washington Post Sally Buzbee».

Το MRC Business, τμήμα του συντηρητικού Media Research Center, παρουσίασε την τελική έκθεση μιας σειράς τριών τμημάτων που διερευνά την έκταση της επιρροής του Σόρος στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η μελέτη αποκάλυψε προηγουμένως ότι ο Σόρος διέθεσε τουλάχιστον 131 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2016 και 2020 για να επηρεάσει 253 ομάδες μέσων ενημέρωσης.

«Αυτό το δίκτυο δεσμών με τα μέσα ενημέρωσης επιτρέπει στον Σόρος να έχει σημαντική επιρροή στις ιστορίες που καλύπτουν τα μέσα ενημέρωσης, στον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν αυτές τις ιστορίες και στις ιστορίες που δεν καλύπτουν», έγραψαν οι Vazquez και Schneider.

Η μελέτη διαπίστωσε τουλάχιστον 54 πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τα χρήματα του Σόρος, με τον συνιδρυτή του Bloomberg News, Matthew Winkler και την Christiane Amanpour του CNN να συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ αυτών.

«Οι υπόλοιποι περιλαμβάνουν δημοσιογράφους, παρουσιαστές, αρθρογράφους, συντάκτες, στελέχη ειδήσεων και δημοσιογράφους που συνδέονται με οργανισμούς όπως το ABC, το CBS, το NPR, το Bloomberg News, το Reuters, οι New York Times και πλήθος επιπλέον μέσων», έγραψαν οι Vazquez και Schneider.

Πολλά από τα πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης συνδέονται με τον Σόρος μέσω της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία έλαβε 2,7 εκατομμύρια από ομάδες που υποστηρίζονται από τον Σόρος.

Οι Winkler Holt, Buzbee και Amanpour είναι μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της CPJ.

Η MRC βρήκε παραδείγματα αρκετών μελών του διοικητικού συμβουλίου της CPJ που υπερασπίζονται τον Σόρος στην ειδησεογραφική τους κάλυψη, τόσο διακριτικά όσο και επιθετικά.

Δεν είναι όλα τα βαριά ονόματα των μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με το χρήμα του Σόρος μπροστά στην κάμερα.

Ο πρόεδρος του NBCUniversal News Group, Cesar Conde, ο οποίος διευθύνει τα NBC News, MSNBC και CNBC, συνδέεται επίσης με τα χρήματα του Σόρος μέσω του Ινστιτούτου Aspen, το οποίο απένειμε στον επικεφαλής του NBC την υποτροφία Henry Crown Fellowship.

Οι ομάδες του Σόρος έδωσαν περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια δολάρια στο Ινστιτούτο Aspen μεταξύ 2016 και 2020, σύμφωνα με τη μελέτη.

Δημοσιογράφοι και στελέχη της ειδησεογραφικής βιομηχανίας με ρόλους στο The Marshall Project και την ProPublica συνδέονται επίσης με τις βαθιές τσέπες του Σόρος, καθώς και οι δύο ομάδες έλαβαν περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια από τον δισεκατομμυριούχο από το 2016 έως το 2020.


 Το National Public Radio και το PolitiFact χρηματοδοτούνται επίσης τουλάχιστον εν μέρει από ομάδες που υποστηρίζονται από τον Σόρος, σύμφωνα με τη μελέτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου