Breaking

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

H WSJ αποκαλύπτει ότι η J&J όχι μόνο εγκαταλείπει τη παραγωγή εμβολίου COVID-19 αλλά βρίσκεται στα δικαστήρια με την Merck!

Share

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

First they ignore you, then they laugh at you, then they FIGHT you, then you win

Η WSJ με αποκλειστικό της ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι η J&J τα βρόντηξε και σταματάει τη παραγωγή του εμβολίου COVID-19. Kαι όχι μόνο αυτό αλλά θα συναντηθεί στα δικαστήρια με εταιρίες όπως η Merck με τις οποίες έως τώρα συνεργάζονταν για την ανάπτυξη του εμβολίου!

Το σχετικό ρεπορτάζ υπογράφουν οι Jared S. Hopkins και Peter Loftus.

Η φαρμακοβιομηχανία J&J τερματίζει τις συμβάσεις παραγωγής και βρίσκεται σε διαιτησία με τη Merck.

Η συνεργασία της J&J με τη Merck για να βοηθήσει στην παραγωγή εμβολίων Covid-19 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.
Αφού κινητοποιήθηκε για την ταχεία ανάπτυξη και κατασκευή ενός εμβολίου Covid-19, η Johnson & Johnson έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειές της για την παραγωγή των εμβoλίων καθώς αντιμετωπίζει την πτώση της ζήτησης.

Η φαρμακευτική εταιρεία του New Brunswick τερμάτισε τους τελευταίους μήνες τις συμφωνίες παραγωγής με εταιρείες που βοήθησαν στην παραγωγή του εμβολίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως η Catalent Inc. και η Sanofi SA.

Εν τω μεταξύ, μια συνεργασία με την ανταγωνίστρια Merck & Co. για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των βολών, που δημιουργήθηκε μετά από παρότρυνση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Οι εταιρείες πλέον επιδίδονται σε διαιτησία.

Η Merck, από το Rahway παρήγαγε εμβόλια J&J μόνο σε ένα από τα εργοστάσιά της, ενώ δεν παρήγαγε εμπορικές δόσεις σε άλλο εργοστάσιο που περιλάμβανε ένα πιο περίπλοκο μέρος της διαδικασίας παραγωγής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

«Προσπαθούσαν να το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση, αλλά όλα αυτά τα σχέδια κατέρρευσαν», είπε ο Prashant Yadav, ειδικός στην εφοδιαστική αλυσίδα και ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Παγκόσμιας Ανάπτυξης, μια δεξαμενή σκέψης που επικεντρώνεται στη μείωση της φτώχειας.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν το εμβόλιο J&J για χρήση τον Φεβρουάριο του 2021, με μεγάλες ελπίδες από τις υγειονομικές αρχές, επειδή ήταν ένα εμβόλιο μίας δόσης και έφερε λιγότερες απαιτήσεις αποθήκευσης σε ψυχρή αλυσίδα από άλλα εμβόλια. Η αρχική προσφορά της J&J ήταν μικρή, αφήνοντας την εταιρεία και τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να αυξήσουν τις δόσεις. Τουλάχιστον εννέα εταιρείες συμφώνησαν να βοηθήσουν στην κατασκευή του εμβολίου J&J σύμφωνα με την J&J και τις εταιρείες.

Ωστόσο, το εμβόλιο της J&J δεν έχει χρησιμοποιηθεί τόσο ευρέως όσο τα εμβόλια Moderna Inc. ή Pfizer Inc. και BioNTech SE.

Τα ζητήματα κατασκευής περιόρισαν τη διαθεσιμότητα του εμβολίου και ο κίνδυνος μιας σπάνιας αλλά σοβαρής παρενέργειας πήξης του αίματος απέτρεψε ορισμένους ανθρώπους από τη χρήση του.

Περίπου 400 εκατομμύρια δόσεις του αρχικού εμβολίου Pfizer-BioNTech και σχεδόν 250 εκατομμύρια δόσεις του αρχικού εμβολίου Moderna έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με περίπου 19 εκατομμύρια δόσεις J&J, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Για να αυξήσει την τότε περιορισμένη προσφορά εμβολίων J&J, η κυβέρνηση Βiden ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2021 ότι η Merck θα βοηθούσε στην παραγωγή πανδημικών εμβολίων J&J, χαιρετίζοντάς την ως «ιστορική κατασκευαστική συνεργασία».

Η Merck, οι προσπάθειες της οποίας να αναπτύξει το δικό της εμβόλιο για τον Covid-19 απέτυχαν, συμφώνησε να αναπτύξει σε δύο από τα εργοστάσια παραγωγής της στις ΗΠΑ τις δόσεις της J&J, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση για την αναβάθμισή τους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικαλέστηκε επίσης τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής για να δώσει στην Merck πρόσβαση κατά προτεραιότητα στις προμήθειες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Merck επρόκειτο να βοηθήσει την J&J σε δύο φάσεις παραγωγής του εμβολίου της. Σε μια εγκατάσταση του Durham, N.C., η Merck θα παρήγαγε τη λεγόμενη φαρμακευτική ουσία, τα πρώτα και πολύπλοκα στάδια της παρασκευής. Στο εργοστάσιό στο West Point, Pa., θα ολοκλήρωνε τα τελικά στάδια της παραγωγής του εμβολίου, μια συντομότερη διαδικασία γνωστή ως fill-and-finish.

Η Merck άρχισε να κυκλοφορεί τις πρώτες δόσεις J&J του εργοστασίου της στην Πενσυλβάνια στα τέλη του 2021, κυρίως για χρήση εκτός των ΗΠΑ. Η Merck αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Πενσυλβάνια συνεχίστηκε.

Παρά τις αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις του Durham, η Merck δεν έχει παράγει εμπορικές δόσεις σε αυτό το εργοστάσιο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η παραγωγή της Merck καθυστέρησε επειδή τα συστατικά του εμβολίου και τα κατασκευαστικά συστατικά έφτασαν αργότερα από το προγραμματισμένο και λόγω τεχνικών προβλημάτων στο εργοστάσιο, είπε ένας από τους ανθρώπους.

Τα εξαρτήματα καθυστέρησαν εν μέρει επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ σταμάτησε να δίνει προτεραιότητα στις παραγγελίες της J&J βάσει του Νόμου Άμυνας Παραγωγής, καθυστερώντας την άφιξη υλικών που ήταν δύσκολο να βρεθούν, είπε αυτό το άτομο.

Η Merck και η J&J εξακολουθούσαν να αναμένουν εμπορική παραγωγή στο Durham από τον Οκτώβριο του 2021, δήλωσαν οι εταιρείες εκείνη την εποχή. Η J&J περίμενε ότι το εργοστάσιο θα προστεθεί στην άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης της J&J με τις ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι οποίες θα καθιστούσαν δόσεις από το εργοστάσιο επιλέξιμες για διανομή, δήλωσε ο Remo Colarusso, επικεφαλής της φαρμακευτικής αλυσίδας εφοδιασμού της J&J, σε συνέντευξή του στο TIME.

Αυτό δεν έχει συμβεί, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Τον Οκτώβριο του 2022, η J&J κατέθεσε αίτημα για διαιτησία κατά της Merck, σε σχέση με την εταιρική σχέση εμβολίων των εταιρειών, σύμφωνα με τις καταθέσεις τίτλων από τις εταιρείες.

Η Merck, με τη σειρά της, υπέβαλε απάντηση στο αίτημα διαιτησίας της J&J με δικές της ανταγωγές, όπως δείχνουν τα αρχεία από τις εταιρείες.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν τη φύση της διαφοράς. Πολλές εταιρικές συμβάσεις απαιτούν διαιτησία για τυχόν διαφωνίες, για να αποφευχθούν δαπανηρές και δημόσιες δικαστικές διαφορές.

Οι εκπρόσωποι της J&J αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη διαιτησία.

Η Merck ανυπομονεί να παρουσιάσει τη θέση της στην επιτροπή διαιτησίας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η αγωγή κατά της Merck ήρθε καθώς η J&J έληξε τις συμβάσεις με άλλες εταιρείες. Η J&J τερμάτισε τη συμφωνία κατασκευής εμβολίων Covid-19 με τη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi λόγω μειωμένης ζήτησης, δήλωσε εκπρόσωπος της Sanofi.

Η Catalent, κατασκευαστής συμβάσεων με έδρα το Somerset, N.J., που έχει κάνει δόσεις εμβολίων Covid-19, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι συμφώνησε να τερματίσει πρόωρα τα συμβόλαια με την J&J για το γέμισμα και το φινίρισμα των φιαλιδίων του εμβολίου. Η Catalent είπε ότι έλαβε πληρωμές 54 εκατομμυρίων δολαρίων από την J&J για την επίλυση των συμβολαίων τον Οκτώβριο.

Η J&J δήλωσε τον Ιούνιο ότι σχεδίαζε να τερματίσει τη σύμβαση προμήθειας εμβολίων Covid-19 με τον κατασκευαστή Emergent BioSolutions Inc., και οι δύο εταιρείες κατηγόρησαν η μία την άλλη για παραβίαση της συμφωνίας. Οι εταιρείες διαφωνούν για το ποσό των χρημάτων που οφείλει η J&J στην Emergent, σύμφωνα με την κατάθεση αγωγής της Emergent.

Τα προβλήματα μόλυνσης στο εργοστάσιο της Emergent στη Βαλτιμόρη ανάγκασαν την καταστροφή δεκάδων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της J&J στις αρχές του 2021, αν και αργότερα εκκαθαρίστηκαν επιπλέον παρτίδες από τις ρυθμιστικές αρχές για διανομή.

Η Aspen Pharmacare Holdings Ltd. της Νότιας Αφρικής παρήγαγε 225 εκατομμύρια δόσεις του πυροβολισμού J&J μέσω μιας σύμβασης κατασκευής. Η εταιρεία έλαβε άδεια από την J&J για την παραγωγή του εμβολίου με την επωνυμία της Aspen, που ονομάζεται Aspenovax, τον Νοέμβριο του 2021, δήλωσε ο Stavros Nicolaou, ανώτερο στέλεχος στρατηγικού εμπορίου.

Μέχρι στιγμής η Aspen δεν έχει λάβει παραγγελίες, γεγονός που οφείλεται στη μείωση της ζήτησης και επειδή οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που αγόρασαν εμβόλια για την Αφρική και τις χώρες χαμηλού εισοδήματος είχαν ήδη προμηθευτεί άλλα εμβόλια από διαφορετικούς προμηθευτές, είπε ο κ. Nicolaou.

Η J&J είπε επίσης ότι είχε συμφωνίες παραγωγής με την Biological E. Limited της Ινδίας, την IDT Biologika GmbH της Γερμανίας και την ισπανική Laboratorio Reig Jofre SA. Η Biological E. και η IDT αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Reig Jofre ήταν μέρος του δικτύου παραγωγής της J&J το 2021 και το 2022, είπε η εταιρεία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Αντί να προσπαθήσει να παίξει σε μια υπερκορεσμένη αγορά εμβολίων Covid-19, ο Δρ Yadav είπε ότι η J&J θα μπορούσε να ανακατευθύνει τις προσπάθειές της σε άλλα προϊόντα. Είπε επίσης ότι η έλλειψη δισθενούς ή ανακατασκευασμένου εμβολίου για τη στόχευση νέων στελεχών, είναι μειονέκτημα για την J&J.

Η J&J αρχικά ανέμενε να κλείσει 3 έως 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων Covid-19 για ολόκληρο το έτος 2022, αλλά εγκατέλειψε αυτή την πρόβλεψη τον Απρίλιο, επικαλούμενη πλεόνασμα δόσεων και αβέβαιη ζήτηση.

Η εταιρεία ανέφερε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις του εμβολίου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, από 766 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου