Breaking

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Mένει εκτός o νομός Κορινθίας για την χορήγηση deminimis αποζημίωσης στα Μήλα


Μετά την ανακοίνωση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης για την χορήγηση deminimis αποζημίωσης στα Μήλα ,μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε ότι η ενίσχυση αφορά  μόνο τον Νομό Λάρισσας .

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί ο υπουργός , είπε ότι εξετάζει να συμπεριλάβει και άλλους νομούς που καλλιεργουνται μήλα , όπως έπρεπε εξ αρχής να είχε γίνει , αλλά και πάλι η ΚΟΡΙΝΘΙΑ μένει ΕΚΤΟΣ των νομών που περιλαμβάνει η ανακοίνωση .
Γιατί συμβαίνει αυτό? Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Κορινθίας ? Γιατι δεν αφορά συνολικά πανελλαδικά το προιον ?
Η ανακοίνωση έγραφε
                        
                  Το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητήματα που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, οδήγησαν σε μια ζημιογόνο καλλιεργητική περίοδο.

Οι παραπάνω λόγοι δεν ισχύουν για όλη την επικράτεια , πως γινεται να επηρεάστηκαν μόνο οι συνάδελφοι απο την Λάρισσα και όχι οι άλλοι παραγωγοί σε όλη την χώρα?
Η καλλιέργεια σταφυλλιού γιατί δεν είναι μεταξύ του πακέτου στήριξης όταν αποδεδειγμένα και με τεκμηρίωση η τιμή του σταφυλιού φέτος ήταν  πολύ κάτω του κόστους παραγωγής .
Αναμενουμε απο τον υπουργό να αναθεωρήσει και να βάλει και τον Νομό Κορινθίας όπως και όλους παραγωγούς Μήλων στην χώρα στο πακέτο στήριξης.
Περιμένουμε και να μας πει τι θα πράξει με τα σταφυλια.

Τσιογκας Βλάσης
Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού  Πασιου-Κλημεντιου
Προεδρος Εθνικης Ενωσης Μικρών Αγροτικων Συνεταιρισμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου