Breaking

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ UGLEDAR – Η ΠΟΛΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΠΕΣΕ!

russian-army-ukraine-1-1140x570

Οι Ρώσοι με μια κεραυνοβόλα επίθεση παίρνουν το Ugledar – Η πόλη φρούριο έπεσε!

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί με TOS-1 – Δείτε χάρτες

Ο ρωσικός Στρατός με μια κεραυνοβόλα γενική επίθεση κατάφερε να μπει στην πόλη φρούριο των Ουκρανών Ugledar (ή Βουλεντάρ) από δύο άξονες και να σαρώσει τις ουκρανικές άμυνες. Οι Ουκρανοί έχουν ουσιαστικά χάσει την πόλη.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το παλιό αστυνομικό τμήμα του Ugledar, το παλιό υδραγωγείο της πόλης ενώ έθεσαν υπό έλεγχο και τον οδικό άξονα 00532. Ο οδικός άξονας Pokrovsk – Vuhledar διακόπηκε με συνέπεια οι Ουκρανοί να χάσουν την δυνατότητα ανεφοδιασμού από Pokrovsky και Velikaya Novoselka.

 Η μόνη διαθέσιμη οδός ανεφοδιασμού παραμένει ο δρόμος από το Kurakhovo. Αλλά τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Maryinka από όπου μπορούν επίσης να ασκήσουν έλεγχο πυρός στο τμήμα του δρόμου Kurakhovo-Ugledar.

Μάχες διεξάγονται στις νότιες και ανατολικές συνοικίες. Οι Ρώσοι πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού, επιτίθενται από την κατεύθυνση της Pavlovka προς τα δυτικά προάστια του Ugledar, προσπαθώντας να εισέλθουν στο πλευρό της αμυνόμενης ουκρανικής ομάδας.

Να σημειωθεί ότι το Ugledar έχει εκτεταμένη υπόγεια υποδομή, “μυρμηγκοφωλιές” με αλλεπάλληλες γραμμές άμυνας.

Η γενική επίθεση των Ρώσων ξεκίνησε στις 24 του μήνα.

 Είναι φανερό πως οι ουκρανικές δυνάμεις καταρρέουν με ταχύτητα φωτός σε όλα τα μέτωπα του Ντονμπάς. Δεύτερη ταχύτατη κατάρρευση μετά το Soledar για τον ουκρανικό Στρατό.

Στην πόλη μάχονται οι Ρώσοι Πεζοναύτες της 155ης Ταξιαρχίας του Στόλου Ειρηνικού, δυνάμεις των Αλεξιπτωτιστών VDV καθώς και δυνάμεις του Τάγματος “Somalia” του Ντονέτσκ. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Ρώσοι συγκέντρωσαν την ελίτ των δυνάμεων τους γι αυτή την επίθεση.

Η 72η και 79η Ταξιαρχία των Ουκρανών έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η εξέλιξη είναι κομβικής σημασίας για τις μάχες στο Ντονμπάς. Με την κατάληψη της πόλης:

  • Oι Ρώσοι απομακρύνουν το μέτωπο και τον κίνδυνο από την Κριμαία.
  • Το Ugledar είναι ένα βαριά ενισχυμένο φρούριο και ένα βασικό οχυρό στην περιοχή που προστατεύει τα πλευρά της ουκρανικής γραμμής στην γραμμή Maryinka-Kurakhovo από το νότο. Γι’ αυτό έχει τεράστιες συνέπειες και η πτώση του αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην πτώση της Maryinka και του Kurakhovo

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στο Ugledar!

“Τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στο Ugledar. Οι πρώτες δυνάμεις πεζοναυτών και αλεξιπτωτιστών πολεμούν πλέον μέσα στην πόλη σε μία μάχη η οποία είναι καθοριστική για την έκβαση του πολέμου στο νότο”.

Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής Butusov παραδεχόμενος την ήττα των ουκρανικών δυνάμεων.

«Η μάχη για το Ugledar θα καθορίσει ολόκληρη την πορεία του περαιτέρω πολέμου στη νότια Ουκρανία το 2023», έγραψε.

Ο Butusov σημείωσε ότι το Ugledar είναι καίριας σημασίας για τη Ρωσία, «είναι ένα στρατηγικά σημαντικό σημείο επικοινωνίας στα νότια του Nτονμπάς, ένα σύνορο για την ανάπτυξη μιας μελλοντικής ουκρανικής επίθεσης κατά του διαδρόμου της Κριμαίας».

«Η κατάληψη του Ugledar θα βελτιώσει σημαντικά τη στρατηγική θέση του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς και θα εμβαθύνει την άμυνα του.

Ο στόχος της ρωσικής διοίκησης στην εκστρατεία του 2023 είναι να καταλάβει ολόκληρο το Ντονμπάς και να απομακρύνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τον διάδρομο της Κριμαίας. Για να καταλάβουν το Ugledar, οι Ρώσοι συγκέντρωσαν τα καλύτερα στρατεύματά τους – τη ταξιαρχία Πεζοναυτών και τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα, μαζί με αποθέματα πυρομαχικών», τόνισε.

Βομβαρδισμός ουκρανικών θέσεων με TOS-1A στο Ugledar

 Η κατάληψη του Ugledar θα αλλάξει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στο μέτωπο!

Οι μονάδες του ρωσικού στρατού κατάφεραν να θέσουν με επιτυχία την πόλη σε λαβίδες από τις νοτιοδυτικές και νοτιοανατολικές κατευθύνσεις.

Η επίθεση στο Ugledar διεξάγεται από δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας τον κατακερματισμό των ουκρανικών δυνάμεων ώστε η πόλη να καταληφθεί γρήγορα από τα ρωσικά στρατεύματα. Στο μέλλον, αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία προώθησης του ρωσικού στρατού στο έδαφος της περιοχής του Ντονέτσκ.

Κατά τη διάρκεια των ισχυρών επιθετικών ενεργειών του ρωσικού στρατού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις αμυντικές γραμμές που προστάτευαν την πόλη.

“Η κατάληψη του Ugledar μπορεί να αλλάξει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στο μέτωπο” δήλωσε στο RIA Novosti ο Denis Pushilin, επικεφαλής του Ντονέτσκ.

«Περιμένουμε καλά νέα από την Ugledar. Η περικύκλωση και η μετέπειτα απελευθέρωση αυτής της πόλης λύνει πολλά προβλήματα. Ο έλεγχος αυτού του οικισμού θα παράσχει στα στρατεύματά μας πρόσβαση προς τις κατευθύνσεις του “Κόκκινου Στρατού” και του Kurakhovo», εξήγησε.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ντονέτσκ πρόσθεσε ότι σύντομα η Ugledar «μπορεί να γίνει μια νέα, πολύ σημαντική επιτυχία για εμάς».

Την Πέμπτη, ο σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού του Ντονέτσκ, Ιγκόρ Κιμακόφσκι, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη και οχυρώθηκαν στα περίχωρά της.

Ρωσικό πυροβολικό εν δράση στην περιοχή Bogoyavlenka βόρεια του Ugledar

Οι μάχες μέσα στην πόλη – Μεταφέρουν εφεδρείες οι Ουκρανοί

Τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν στα περίχωρα του Ugledar ενώ ομάδες επίθεσης μάχονται εντός της πόλης, προσπαθώντας να εκτοπίσουν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από αυτόν τον αμυντικό κόμβο.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού, δυνάμεις των OBTF «Kaskad» και «BARS» επιτίθενται προς αυτή την κατεύθυνση. Η επίθεση στην πόλη γίνεται  από δύο κατευθύνσεις.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για μεταφορά εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου δυνάμεων του πυροβολικού. Το καθήκον των εφεδρικών ουκρανικών δυνάμεων είναι να απωθήσουν τις προωθημένες μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην πόλη σημειώνονται μάχες και τα πρώτα σπίτια έχουν ήδη τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

“Το πυροβολικό μας λειτουργεί πολύ δυναμικά, εμποδίζοντας τους Ουκρανούς να χτυπήσουν τις μονάδες εφόδου μας, καθώς και να σπάσουν τις αμυντικές δομές. Η πτώση αυτού του κόμβου άμυνας θα ανοίξει την ευκαιρία στα στρατεύματά μας να επιτεθούν σε διάφορες κατευθύνσεις” ανέφεραν Ρώσοι ανταποκριτές.

Εικόνα από τις μάχες μέσα στην πόλη του Ugledar από τα Ουκρανικά χαρακώματα έξω από την πόλη.

Δείτε χάρτες – Η διακοπή του οδικού άξονα 00532

Η επίθεση των Ρώσων από δύο άξονες

Η πρόοδος των Ρώσων μέσα στην πόλη

Η επόμενη κατάρρευση των Ουκρανών: Ο άξονας Maryinka-Kurakhovo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου