Breaking

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΣΟΚ με τα video! ΤΕΧΝΗΤΕΣ μήτρες: Θα μπορούσαν να τα κάνουν και στους ανθρώπους;;;

Share

Επιστήμονες μεγαλώνουν έμβρυο αρνιού μέσα σε τεχνητή μήτρα!
Ερευνητές στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας (CHOP) δημιούργησαν ήδη από το 2017 μια τεχνητή μήτρα. Μέσα στη μήτρα, τοποθέτησαν ένα πρόωρο έμβρυο αρνιού. Στη συνέχεια κράτησαν το έμβρυο στη μήτρα για τέσσερις εβδομάδες. Το μεγάλο ερώτημα ήταν: Θα επιζούσε το έμβρυο του αρνιού;

Το κανάλι Insider Tech γράφει τα εξής επί του θέματος:

«Αποδεικνύεται ότι όχι απλώς επέζησε, αλλά ευδοκίμησε. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων του στην τεχνητή μήτρα, το αρνί άρχισε να μεγαλώνει ένα μάλλινο τρίχωμα, κέρδισε βάρος και ακόμη και άνοιξε τα μάτια του. Οι ερευνητές εξέτασαν επιτυχώς οκτώ έμβρυα αρνιού με αυτόν τον τρόπο. Αλλά η ανάπτυξη εμβρύων αρνιού είναι μόνο η αρχή.

Τελικά, οι ερευνητές εργάζονται για τη δημιουργία μιας τεχνητής μήτρας που θα μπορούσε να διατηρήσει πρόωρα ανθρώπινα μωρά. Τα πρόωρα ζώα δεν είχαν χρόνο να αναπτυχθούν πλήρως στη μήτρα και, ως εκ τούτου, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας σε όλη τους τη ζωή.

Εάν οι γιατροί μπορούσαν να τοποθετήσουν ένα προεμμηνορροϊκό κύημα μέσα σε μια τεχνητή μήτρα, όπου θα μπορούσε να περάσει τις υπόλοιπες εβδομάδες του στην πλήρη ανάπτυξη, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τη ζωή αυτού του μωρού.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι μελλοντικές τεχνητές μήτρες για τον άνθρωπο θα μπορούσαν να συντηρήσουν μόνο μωρά που γεννιούνται μετά από 23 εβδομάδες στη μήτρα».

Δείτε τι βγάζουν στη φόρα εδώ και χρόνια με βίντεο του 2017:

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου