Breaking

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Πάει και η 23χρονη Amy Segdwick, απο άγνωστη νευρολογική πάθηση! «ΞΑΦΝΙΚΑ» έσκασε στον ύπνο της μετά από δύο δόσεις του εμβολίου Covid

Πάει και η 23χρονη, απο άγνωστη νευρολογική πάθηση! «ΞΑΦΝΙΚΑ» έσκασε στον ύπνο της μετά από δύο δόσεις του εμβολίου Covid

Νεαρή γυναίκα πέθανε μετά από μια «καταστροφική αντίδραση» στο εμβόλιο Covid, σύμφωνα με έρευνα!!!

Την Παρασκευή, η μόνιμη Επιτροπή Υγείας, Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αθλητισμού άκουσε τους Αυστραλούς που αισθάνθηκαν παραμελημένοι ή απολυμένοι αφού ζήτησαν βοήθεια για πολύ καιρό Covid ή τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων Covid.

Στην έρευνα ανακοινώθηκε ότι η Amy Segdwick πέθανε «ξαφνικά και απροσδόκητα» στον ύπνο της τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αφού εμφάνισε αρνητικές παρενέργειες από το εμβόλιο Pfizer.

Οι γονείς της Sophie και Bruce εξήγησαν ότι η κόρη τους είχε προτεραιότητα για το εμβόλιο όταν ξέσπασε ο Covid, αφού προσβλήθηκε από μια άγνωστη νευρολογική πάθηση το 2019.

Η 23χρονη ζήτησε συμβουλές για το καλύτερο εμβόλιο για την κατάστασή της και της είπαν με ελάχιστη συζήτηση ότι έπρεπε να επιλέξει την Pfizer, όπως ακούστηκε από την έρευνα.

Η απόφαση πυροδότησε μια «καταστροφική» αλυσίδα γεγονότων, είπε η μητέρα της.

«Έπεσε από γκρεμό αφού έκανε τα εμβόλια Pfizer», είπε η κυρία Segdwick στην έρευνα.

Η Amy παρατήρησε ότι είχε μούδιασμα στα πόδια της και έγινε ανισορροπία κατά τη διάρκεια του μήνα μεταξύ των εμβολιασμών.

Μετά το δεύτερο τρύπημα, το μούδιασμα απλώθηκε στα πόδια της και τα άκρα της πονούσαν. Η κυρία Sedgwick είπε ότι η Amy είχε πρόβλημα να σταθεί και να περπατήσει όταν έκλεισαν ένα επείγοντα ραντεβού με γιατρό.

Ο γιατρός είπε ότι η επιδείνωση της υγείας της Έιμι δεν μπορούσε να αποδοθεί στο εμβόλιο.

«Όταν αμφισβητήσαμε το συμπέρασμα, μας είπαν κατηγορηματικά ότι έπρεπε να ξεχάσουμε τη θεωρία του εμβολίου», είπε η κυρία Sedgwick.

«Ήμασταν άρρωστοι από ανησυχία».

Είπε στην έρευνα ότι η κατάσταση της κόρης της επιδεινώθηκε γρήγορα, σε σημείο που δεν μπορούσε να σταθεί, να περπατήσει, να γράψει ή να κόψει μόνη της το φαγητό της.

Η «δυνατή, γενναία, ανθεκτική κόρη» της κυρίας Segdwick έπρεπε να σηκωθεί στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια «της εξαιρετικά τραυματικής περιόδου».

Πέθανε τα ξημερώματα της 2ας Απριλίου, επτά μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου.

«Ξέρω ότι η Έιμι θα ήταν εδώ σήμερα να ζήσει την υπέροχη ζωή της, αλλά για τη λήψη αυτού του εμβολίου», είπε η κυρία Σέντγκγουικ στην έρευνα.

«Οι αρχικές μας ανησυχίες για την ανεπιθύμητη αντίδραση δεν θα έπρεπε να είχαν απορριφθεί τόσο χονδροειδώς».

Η απόλυση από ιατρικούς εμπειρογνώμονες ήταν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας την Παρασκευή, καθώς η επιτροπή άκουσε από άτομα που ζουν με μακρά Covid.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Κλινικής Ιατρικής του UNSW, Nada Hamad, είπε στην επιτροπή ότι αντιμετώπισε εξαιρετική δυσκολία στην αναγνώριση και τη θεραπεία παρά την ιατρική της πείρα.

«Επανειλημμένα δεν με άκουσαν ούτε με απέλυσαν», είπε.

«Οι άνθρωποι με κοιτούσαν και έλεγαν: «Πρέπει να το επινοείς αυτό».

Η καθηγητής Χαμάντ είπε στην επιτροπή ότι υπήρχε «απροθυμία να αναγνωρίσει τι της συνέβαινε», παρόλο που μπορούσε να εκφράσει τα συμπτώματά της με ιατρικούς όρους.

Μέρος του προβλήματος, εξήγησε, ήταν ότι οι γιατροί δεν εκπαιδεύτηκαν σωστά για τον μακροχρόνιο Covid ή δεν δόθηκαν τα κατάλληλα διαγνωστικά εργαλεία.

«Έχουμε εισαγάγει μια χρόνια ασθένεια στο σύστημα που δεν θέλουμε να αναγνωρίσουμε», είπε η καθηγητής Hamad.

«Δεν χρειαζόμαστε το αυτοκίνητο να τρέχει με ταχύτητα στην αντίθετη κυκλοφορία για να τρακάρει (πριν εμείς) κάνουμε κάτι. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα».

Απέρριψε την αναφορά του Υπουργείου Υγείας και Φροντίδας Ηλικιωμένων ότι πρέπει να δοθεί ελπίδα στους ανθρώπους.

«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για ελπίδα», είπε ο Αναπληρωτής Καθηγητής.

«Νομίζω ότι είναι γνώση, είναι ενδυνάμωση, είναι προστασία… Θέλω να μπορώ να συνεχίσω να ζω παρά τις αναπηρίες που έχω συσσωρεύσει».

Η έλλειψη αναγνώρισης και κατανόησης γύρω από την ασθένεια έχει οδηγήσει πολλούς να αισθάνονται απελπισμένοι και απογοητευμένοι, σύμφωνα με μέλη της Ομάδας Facebook της κοινότητας Australia Long Covid

«Η έλλειψη βεβαιότητας, η έλλειψη διάγνωσης είναι αυτό που προκαλεί τα προβλήματα ψυχικής υγείας», είπε ο κ. Robin Austin.

«Η ελπίδα βρίσκεται στο κενό. Είναι άχρηστο.”

Οι διαχειριστές της ομάδας είπαν στην επιτροπή ότι πολλά μέλη ένιωθαν «παραμελημένα ή ξεχασμένα» λόγω της «πολύ σοβαρής κατάστασής τους που αλλάζει τη ζωή».

Η έρευνα έδειξε ότι η συλλογή δεδομένων ήταν ένα επίμονο πρόβλημα για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις του μακροχρόνιου Covid.

news.com.au

korakas-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου