Breaking

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Τα “κοντέινερ με τα 500ευρα” από το Κατάρ, το Μαρόκο και την Μαυριτανία στην ποδιά της Καϊλή! Τα λέει όλα ο π. ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι στις καταθέσεις του και την στέλνει πιο βαθιά στην φυλακή. “Πήραμε 2,6 εκατομμύρια από τον Μαέστρο Τζόρτζι. 250.000 πήρε η Καϊλή για τον προεκλογικό της αγώνα.”

edolio5 team

Τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ έλαβαν Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι από Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία υποστηρίζει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής στις βελγικές αρχές με τις οποίες συνεργάζεται για την υπόθεση Qatargate, αναφέρουν σε νέα εκτενέστατα δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες “Le Soir”, “LaRepubblica” και το περιοδικό “Knack”. Ο Παντσέρι αποκάλυψε μάλιστα ότι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την προεκλογική της καμπάνια το 2019, ενώ ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε τον κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα ο οποίος και «ήταν πεινασμένος για χρήματα».

Υπενθυμίζεται πως η Καϊλή συνελήφθη το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου 2022 στο διαμέρισμά της στην οδό Wirtz στην καρδιά των Βρυξελλών και, μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, οδηγήθηκε στις φυλακές του Χάρεν, όπου παραμένει προφυλακισμένη μέχρι σήμερα. Σε μία από τις πρόσφατες μεταγωγές της ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου για το θέμα της παράτασης ή μη της προφυλάκισής της, οι Βέλγοι δικαστές έδωσαν στους συνηγόρους της ένα 16σέλιδο έγγραφο της Διεύθυνσης Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος. Σε αυτό παρατίθενται σε πλάγιο λόγο οι τηλεφωνικές συνομιλίες της με την αδελφή και τον πατέρα της, το διάστημα από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.

«Πήραμε 2,6 εκατομμύρια με τον μαέστρο Τζόρτζι»Ειδικότερα το άρθρο της “Le Soir”, σημειώνει ότι «στις πρόσφατες ανακρίσεις, ο κ. Παντσέρι παραδέχεται ότι έλαβε – με αυτόν που φαίνεται να είναι το δεξί του χέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι– τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ από τα τρία ξένα κράτη που αναφέρονται. Η συντριπτική πλειοψηφία σε μετρητά. Μέρος αυτών των ποσών αναδιανεμήθηκε, σύμφωνα με τον μετανοημένο, σε ευρωβουλευτές και βοηθούς βουλευτών μεταξύ 2018 και 2022. Το Κατάρ θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος “πελάτης” της οργάνωσης της οποίας παραδέχεται ότι ηγήθηκε. Το Μαρόκο είχε πληρώσει τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε μετρητά (πέρα από τα δώρα και τα ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ μόνο στους δύο “συνεργάτες” Παντσέρι και Τζόρτζι».

H εφημερίδα προσθέτει ότι «ο πρώην ευρωβουλευτής εξαπολύει βαριές κατηγορίες σε βάρος του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλλα–τον οποίο είχε ήδη “κατηγορήσει” από την πρώτη του ανάκριση μετά τη σύλληψή του– αλλά και κατά των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο, Εύας Καϊλή και Λάρα Κόμι. Το όνομα της Ιταλίδας ευρωβουλευτή από το Forza Italia (συντηρητική δεξιά, από την ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), που δεν εξελέγη το 2019 αλλά αντικατέστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον Νοέμβριο του 2022, εμφανίζεται συγκεκριμένα για πρώτη φορά σε αυτόν τον φάκελο».

«Ο Αντόνιο Παντσέρι δηλώνει ότι έχει δώσει δώρα ή χρήματα σε δύο βοηθούς και πολιτικούς συμβούλους της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D)» συμπληρώνει η “Soir”.

Επίσης, επισημαίνεται ότι «ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει ένα πράγμα μεταξύ των δύο ανακρίσεων που μπόρεσε να συμβουλευτεί η “Soir”: τον κεντρικό ρόλο –λέει– του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Για τον κοινοβουλευτικό του βοηθό όταν ήταν ευρωβουλευτής, ο Παντσέρι λέει ότι ήταν άπληστος για χρήματα, μετρητά, αν ήταν δυνατόν, ότι ήταν σε όλες τις συναντήσεις (ή σχεδόν), σε όλα τα ταξίδια. Ο νεαρός Ιταλός, σύντροφος της Εύας Καϊλή, είχε παραδεχτεί στον ανακριτή λίγο μετά τη σύλληψή του ότι ήταν ο “διαχειριστής του ταμείου” της εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που επιβεβαιώνει πολύ συχνά ο Παντζέρι».Η εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι σύμφωνα με τον Παντσέρι, μετά το 2019 και την αποχώρησή του από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Τζόρτζι είχε λάβει το ρόλο του “μαέστρου”. «Το καθήκον του Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν να κάνει την εσωτερική διαχείριση και να βοηθήσει τους βουλευτές και τους μη κοινοβουλευτικούς να παρέμβουν. Όσο για μένα, ήταν μια εξωτερική ενέργεια γιατί δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω στις συναντήσεις» φέρεται να έχει πει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει η αγωνία της Καϊλή για την έκβαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενη, ενώ αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για τη μίσθωση ακινήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες. «Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα», αναφέρεται στο έγγραφο για συνομιλία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου. Εύα και Μανταλένα Καϊλή μιλούν ακόμη για την ανάγκη να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων τους: «Θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας Madegroup σε Hard, θα αλλάξουν επίσης και έδρα», σημειώνουν οι Βέλγοι αστυνομικοί. Υπό συζήτηση τελεί και το ενδεχόμενο να κλείσουν την εταιρεία Real Estate με επωνυμία “Aria” που είχαν προσφάτως συστήσει από κοινού στο κέντρο της Αθήνας οι Καϊλή και Τζόρτζι. Σε συνομιλία με τον πατέρα της το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, ο τελευταίος «δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα», ενώ κάνουν χιούμορ λέγοντας ότι είναι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Φυσικά, δεν λείπουν οι αναφορές στην κόρη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, αλλά και στον “ανώριμο” όπως τον χαρακτηρίζουν σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, για τον οποίο αναφέρουν ότι έχει «λυγίσει από τον φόβο» καθώς και ότι «έπαιζε με τη φωτιά». Κάποιες συνομιλίες γεννούν ερωτήματα και υποψίες, δίχως πάντως να είναι σαφές εάν έχουν ή όχι ποινικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, Εύα και Μανταλένα μιλούν για το πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του “Στέργιου”, δίχως να αποσαφηνίζεται περί τίνος πρόκειται, ενώ το πρωί της 8ης Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή ακούγεται να δίνει στην αδελφή της οδηγίες προκειμένου να εντοπίσει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης» μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB τα οποία χαρακτηρίζει «σημαντικά».Προεκλογική εκστρατεία με χρηματοδότηση από το Κατάρ

Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή είχε συμφωνήσει να μείνει το 2017 ή το 2018 για μία εβδομάδα σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου “Mamounia”, στο Μαρακές, μαζί με τον σύντροφό της, με τα έξοδα του ταξιδιού τους να καλύπτονται από τον Αμπντεραχίμ Ατμούν, ενώ ο Αλ Μάρι αποφάσισε, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Ντόχα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία της Εύας Καϊλή για την Ευρωβουλή, δίνοντάς της 250.000 ευρώ, με σκοπό η Ελληνίδα ευρωβουλευτής να ανταποδώσει τη… χάρη αργότερα από τη θέση της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι, κατά τη διάρκεια της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ευρωβουλευτής ζητούσε από τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να μιλήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό σχέδιο για την απαλλαγή της βίζας όσον αφορά στην είσοδο πολιτών του Κατάρ στη Ζώνη Σένγκεν, κάτι το οποίο «δεν ξέρω αν το έκανε», λέει ο Αντόνιο Παντσέρι.

Ο ρόλος του Τζόρτζι

Ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο – όπως λέει – του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Για τον κοινοβουλευτικό του βοηθό όταν εκείνος ήταν βουλευτής, ο Αντόνιο Παντσέρι λέει ότι ήταν πεινασμένος για χρήματα και κυρίως μετρητά και ότι ήταν σε όλες τις συνεδριάσεις και σχεδόν σε όλα τα ταξίδια. Ο νεαρός Ιταλός είχε παραδεχτεί στους ανακριτές λίγο μετά τη σύλληψή του ότι ήταν ο «διαχειριστής μετρητών» για την εγκληματική οργάνωση, κάτι που ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει πολύ συχνά στις καταθέσεις του.Μάλιστα, ο Αντόνιο Παντσέρι υπονοεί έντονα ότι μετά το 2019 και την – καθ’ όλα σχετική – αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα έπαιρνε εν ολίγοις τη θέση του ως «μαέστρος» των μικρών επιχειρήσεων.

«Το καθήκον του Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν να κάνει την εσωτερική διαχείριση και να βοηθά τους βουλευτές και τους εξωκοινοβουλευτικούς να παρεμβαίνουν. Όσον αφορά σ’ εμένα, επρόκειτο για μια εξωτερική δράση, διότι δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω στις συνεδριάσεις». Ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζόρτζι σημειώνει ότι «οι διαρροές στον Τύπο στοιχείων που καλύπτονται από το απόρρητο της εντολής συνεχίζονται, θα καταλάβετε ότι δεν μπορώ να συνδεθώ με τέτοιες πρακτικές»

edolio5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου