Breaking

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Νότια Κορέα: Ετοιμάζει δίκτυο 6G που «θα ενώσει τον εικονικό με τον πραγματικό κόσμο»

Θα χρησιμοποιήσει μια νέα τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης και προηγμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς

Η Νότια Κορέα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το δικό της 6G δίκτυο, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης και προηγμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα δώσει κίνητρα σε τοπικές εταιρείες να παράγουν υλικά, εξαρτήματα και εξοπλισμό για την ανάπτυξη του δικτύου 6G.

Σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει την αλυσίδα εφοδιασμού της για την υποστήριξη του εν λόγω δικτύου. Μια μελέτη που ερευνά την βασική τεχνολογία 6G βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ η αξία του έργου ανέρχεται σε 625,3 δισεκατομμύρια γουόν (περίπου 482,1 εκατομμύρια δολάρια).

Η Νότια Κορέα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και το 2022 αντιπροσώπευε το 25,9% των πατεντών 5G σε σχέση με την Κίνα που αντιπροσώπευε το 26,8%.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ελπίζει ότι μπορεί να ξεπεράσει το 30% σε διάφορες πατέντες του 6G σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

«Το 6G θα ενώσει τον εικονικό με τον πραγματικό κόσμο», σύμφωνα με τον Zhang Yongtao, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του τμήματος τεχνολογίας της Ericsson στην Κίνα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το 6G θα φέρει την ολογραφική επικοινωνία από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου