Breaking

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Σημαντικές επενδύσεις στην Κορινθία

Γράφει ο Παπαδάς Παναγιώτης*

Μετά από αρκετά χρόνια, στην Κορινθία γίνονται για πρώτη φορά σημαντικές επενδύσεις. Το εμφιαλωτήριο Pepsico-HBH στο Λουτράκι (εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες), η μονάδα επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης Ticun στην Κυρά Βρύση -τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες- η νέα μονάδα της Landis (λειτουργεί ήδη), η τεράστια επένδυση της Theracell για την δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στο Λέχαιο (επένδυση πιο πρόσφατη που βρίσκεται σε εξέλιξη), το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Πελοποννήσου της εταιρείας REnergy1 στο Στεφάνι (λειτουργεί ήδη εδώ και περίπου ένα χρόνο) και τα ξενοδοχεία Brown στους Αγίους Θεοδώρους είναι μόνο μερικές από τις πολύ μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στην Κορινθία.

Σε αυτές μπορούμε να προσθέσουμε το εργοστάσιο ζυθοποιίας της μπύρας «Νήσος» που θα δημιουργηθεί στο Καίσαρι -επένδυση που ‘’κλείδωσε’’ πρόσφατα- αλλά και επενδύσεις Κορίνθιων επιχειρηματιών, που επένδυσαν ακόμα και μέσα στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, όπως ο Γιάννης Παπαργυρίου, που δημιούργησε ένα εξαιρετικό επισκέψιμο οινοποιείο-εστιατόριο στο Λαλιώτι.

Σε αρκετές από αυτές τις επενδύσεις, και κυρίως στις πιο μεγάλες, αξίζει να σημειωθεί η ουσιαστική συμβολή του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτή Κορινθίας, Χρίστου Δήμα, που κάνει, ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να πραγματοποιούνται στο Νομό μας, όσο περισσότερες επενδύσεις γίνεται, οι οποίες θα έχουν ως συνεπακόλουθο και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Γεγονός, το οποίο με αφορμή τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του εμφιαλωτηρίου της Pepsico-HBH στο Λουτράκι είχε εξάρει και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης σε τότε δημοσίευση στο Instagram, συγχαίροντάς τον για την όλη προσπάθειά του.

Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη -παρά τις αντίξοες διεθνείς συνθήκες (κορωνοϊός, πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας κ.α.)- ακολούθησε μια πολιτική φιλική προς τους επενδυτές και κατόρθωσε να προσελκύσει στην χώρα μας πολλές νέες επενδύσεις, με αυτές στην Κορινθία να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα.

*Ο Παπαδάς Παναγιώτης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου