Breaking

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει για πολλά παρά πολλά χρόνια»!

 

Η Δύση προετοιμάζεται για πολυετή σύγκρουση με την Ρωσία

Το «σύνθημα» για την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία για απεριόριστο χρονικό διάστημα, έδωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. ότι η «συμμαχία πρέπει να προετοιμάζεται για μια μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία, καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δείχνει καμία επιθυμία για ειρήνη».

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα, μπορεί να διαρκέσει για πολλά, πολλά χρόνια», προειδοποίησε.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θέλει μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη όπου αυτός μπορεί να ελέγχει τους γείτονές του, όπου αυτός μπορεί να αποφασίζει τι μπορούν να κάνουν οι χώρες», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, μια εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής επέμβασης  στην Ουκρανία.

Έπειτα από ένα χρόνο μαχών με δεκάδες χιλιάδες θύματα και στις δύο πλευρές, η Βορειοατλαντική Συμμαχία εκφράζει «φόβους» για μια νέα ρωσική επίθεση, την ώρα που εξοπλίζει την Ουκρανία προκειμένου να εξαπολύσει η ίδια την επίθεσή της,

«Τα 30 κράτη μέλη της Συμμαχίας παραμένουν πιο αποφασισμένα από ποτέ να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα βγει στο τέλος νικήτρια», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, μάλλον αδιαφορώντας εάν αυτός ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει για χρόνια ολόκληρα με εκατομμύρια θύματα.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και για να της παράσχουμε όπλα, πυρομαχικά και την υποστήριξη που χρειάζεται», συμπλήρωσε,

«Αν ο πρόεδρος Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι μια τραγωδία για τους Ουκρανούς. Αλλά θα είναι επίσης επικίνδυνο για όλους εμάς, επειδή αυτός και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες θα πειστούν ότι όταν χρησιμοποιούν στρατιωτική δύναμη, μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου