
«Η ανώτερη τιμή στην οποία θα φτάσει η παραδοσιακή λαγάνα είναι τα 3,5 ευρώ, στην πλειονότητα των αρτοποιείων της χώρας, όταν πέρσι η ”οροφή” ήταν στα 3,20 ευρώ» επισημαίνει ο κ. Μούσιος.
Η τιμή του παραδοσιακού εδέσματος της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες καθώς, με δεδομένη την άνοδο του ενεργειακού κόστους και των τιμών των πρώτων υλών, ορισμένοι αρτοποιοί, όπως o πρόεδρος της Συντεχνίας Aρτοποιών Aθηνών, έκαναν λόγο και για ακόμη υψηλότερες τιμές πώλησης, δηλαδή 4 – 4,5 ακόμη και 5 ευρώ.
Βεβαίως ο κάθε φούρνος διαμορφώνει την τιμή στην οποία θα πουλήσει, η οποία επίσης εξαρτάται από τις πρώτες ύλες που επιλέγει – για παράδειγμα αν πρόκειται για λαγάνα με αλεύρι ολικής άλεσης- καθώς και εάν περιέχει έξτρα υλικά όπως π.χ ελιές, ντομάτα κ.α.
«Το 85-90% των καταναλωτών προτιμά την παραδοσιακή απλή λαγάνα και ένα μικρό ποσοστό επιλέγει εκείνη με τη γέμιση» εξηγεί ο κ. Μούσιος προσθέτοντας ότι σε επικοινωνία του με τους φούρνους της χώρας, οι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους, δηλώνουν πως δεν προτίθενται να ξεπεράσουν την τιμή των 3,50 ευρώ φέτος.
cnn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου