Breaking

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

«Έκκληση Νοσοκομείου της Γερμανίας: Τα ληγμένα προϊόντα να σταλούν στους σεισμοπαθείς»- τούρκικο δημοσίευμα

7089708790

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ουλμ στη Βάδη-Βυρτεμβέρη, Γερμανία, ανακοινώθηκε γραπτώς «έκκληση για συλλογή ληγμένων προϊόντων που θα σταλούν σε σεισμογενείς ζώνες στην Τουρκία και τη Συρία», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις και μετά το σκάνδαλο, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι τα προϊόντα που έχουν λήξει αντί να πεταχτούν μπορούν να σταλούν στις σεισμογενείς ζώνες της Τουρκίας και της Συρίας.

Αντιδράσεις Τούρκων Γερμανίας

Ενώ η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων πολιτών, ήρθε ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στη γραπτή ανακοίνωση του νοσοκομείου, σημειώθηκε ότι η εκστρατεία βοήθειας δεν οργανώθηκε από το νοσοκομείο και ανέφερε:

«Η ανακοίνωση δεν είναι επίσημη επιστολή του πανεπιστημιακού μας νοσοκομείου. Το εν λόγω κείμενο ελήφθη από e-mail στην εσωτερική αλληλογραφία. Λυπούμαστε πολύ για την παρεξήγηση».

«Δεν δίνονται σε τρίτους»

Στη συνέχεια της δήλωσης δόθηκαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του νοσοκομείου για το θέμα.

«Τα ληγμένα, αλλά πλήρως λειτουργικά, υψηλής ποιότητας και αυθεντικά συσκευασμένα υλικά όπως επίδεσμοι, γαστρικοί σωλήνες ή καθετήρες συλλέγονται σε νοσοκομειακούς σταθμούς. Αυτά τα υλικά, τα οποία δηλώνεται ξεκάθαρα ότι δεν περιέχουν κανένα φάρμακο, παραδίδονται σε ορισμένες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη σε περιοχές που διέρχονται κρίση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μη ληγμένα υλικά και υλικά απαραίτητα για την περίθαλψη των ασθενών δεν μπορούν να δοθούν σε τρίτους από το νοσοκομείο.

1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου