Breaking

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ειλικρινά: πρέπει να ενωθούμε ή να διασκορπιστούμε;….

 

Ειλικρινά: πρέπει να ενωθούμε ή να διασκορπιστούμε;….

Οι νεκροί δεν μιλάνε για τον θάνατο. Ερμήνευσε το με οποιαδήποτε ερμηνεία παραχωρείται ή και με όλες.

Είναι οι ζωντανοί που μιλάνε για θάνατο που φοβούνται τον θάνατο και τον φόβο για τον θάνατο, της αξιοπρέπειας.

Ειλικρινά, πρέπει να ενωθούμε ή να διασκορπιστούμε;

Διότι η ένωση στο σύνστημα ευνοεί το σύνστημα. Και η διασπορά στο σύνστημα ευνοεί το σύνστημα. Η ένωση είναι διασπορά έξω από το σύνστημα και διασπορά έξω από το σύνστημα είναι ένωση έξω από το σύνστημα.

Όταν το θηρίον επιτίθεται ενώνεσαι ή εφαρμόζεις διασπορά; Δες το με τα δεδομένα της μάχης στον κλασικό πόλεμο.

Το κάνω λιανά για να το αντιληφθεί και ο πιο ακραίος κυνικός αλλά δεν εύχομαι να το καταλάβει όποιος είναι ενωμένος με το θηρίον ή κοπαδός του θηρίου.

Η έννοια έθνος διαλύεται μέσα στην παγκοσμιοποίηση άδικων θεσμών και αλλοεθνών που εμποδίζουν να είσαι και να παραμένεις έθνος και εθνοτικός.

Πού ενώνεσαι με τι και ποίους ενώνεσαι;

Το έθνος πολεμάει το έθνος διότι έχει πάψει να είναι έθνος.

Ο εθνοτικός είναι άμισθος. Όταν στην Κύπρο πολεμούσαν οι ενωτικοί εθνικόφρονες με την Ελλάδα ήσαν άμισθοι, ανάμεσα τους διείσδυσαν πεπληρωμένοι προδότες. Βλέποντας ο διεθνής θηριώδης παράγοντας ότι η Αγγλία ρεζιλευόταν και ότι το να καταστρέψουν εμφανέστατα με κλασικό πόλεμο μία μικρή ομάδα ανθρώπων μέσω χρήσης υπερανώτερης ωμής δύναμης, παρέδωσαν ψευδοανεξαρτησία με πρόεδρο Ελληνοκύπριο και αντιπρόεδρο μωαμεθανοκύπριο που είχαν την ίδια εξουσία και έπρεπε να είναι σύμφωνοι διά πάσα απόφαση, ήτοι παραχώρησαν ή και επέβαλαν ή και με δόλον υπέβαλαν Σύνταγμα Τέλματος. Γιατί σου αναφέρω αυτόν το «αναχρονιστικό» που είναι διαχρονικό.

Διότι φάνηκε στα επακόλουθα η παγκοσμιοποίηση που επανέρχεται ξανά και ξανά με εκατομμύρια διαμορφώσεις.

Αντί να πολεμάει τον άμισθον αντάρτη, τον μετάβαλε μέσω του κράτους σε μισθωτό υπάλληλο και του είπε χωρίς οπωσδήποτε να του το ομολογήσει: ξέρεις την δουλειά σου!

Η δουλειά του καθενός είναι να καταστρέφει τον άλλο από την θέση του ως υπηρέτης της κυβερνητικής και ιδιωτικής θέσης του ή και εργασία τους. Αυτόν ισχύει κατά 85% και επαυξάνεται μέχρι να πληρωθεί 100% εντός του κράτους.

Πεινάς και φωνάζεις για εργασία και ψωμί και σου προσφέρεται εργασία και ψωμί για να πονείς τους άλλους και ο καθένας να πονεί τον άλλο και κάποιοι να ευνοούνται περισσότερο και κάποιοι να ευνοούνται απόλυτα!

Αυτό είναι το σύνστημα, αυτός είναι ο λόγος που δεν νικάται ούτε με την ένωση ούτε με την διασπορά.

Ήδη πρέπει να έχεις αντιληφθεί, θα αντιληφθείς περαιτέρω με το άρθρον που τεκμηριώνει ότι η δημοκρατία αναιρεί την δημοκρατία!

Εν κατακλείδι όμως θα σε ερωτήσω το αναπάντητο προαπαντημένο διαχρονικώς ερώτημα: ποία η έννοια του έθνους όταν οι εθνοτικοί δεν είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, αλληλοκαταστρέφονται, άλλοι προσποιούνται μόνον τους εθνοτικούς και άλλοι συνάμα στο σύνολον ενός συνστήματος ή κράτους δηλώνουν μη εθνοτικοί ευθαρσώς όχι επειδή απηύδισαν διά της αδικίας αλλά επειδή αξιώνουν την αδικία και την δύναμη της ως δικαίωμα. Πρόσεξε τι θα απαντήσεις και υπερπρόσεξε να μην το προσπεράσεις μαλακά και ελαφρά!

Έθνος σημαίνει συμμετοχή στον ίδιο πόνο, τον προσωπικό πόνο, συμμετοχή στον προσωπικό πόνο σημαίνει συμπόνοια ή και συμπόνος, πού το βλέπετε εσείς αυτόν ή και σε πόσους το βλέπετε να το δηλώνουν και σε πόσους να το εφαρμόζουν;

Εν τέλει, φθάνουμε αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι έθνος είναι η αγάπη για τον πτωχό και η προσυνταυτόχρονη απέχθεια και μίσος προς το άδικο και αυτός είναι ο ορισμός μίας καλύτερης δημοκρατίας της συμπονοκρατίας ή και Συμπονοπολιτείας ή και Προσυμπονοπολιτείας.

Αντιλαμβάνεστε ότι ίσως δεν μπορώ να τους νικήσω με τα όπλα τους και τα όπλα σας αλλά τους νικάω με τον Λόγον και την Ελληνική Εθνική Γλώσσα ή και την Μαθηματική Δικαιοκρατία !

Όταν και όσον αδυνατίζεις βλέπεις περισσότερους φίλους από ποτέ να μεταποιούνται σε εχθρούς και αιμοβόρους σαρκοβόρους περιστασιακούς, ωφελήθηκαν από την φιλία σου, τα ωραία ατμόσφαιρα σου και όταν πια πέφτεις και από την εκμετάλλευση και κακομεταχείρηση και κακοποίηση σου ψυχικώς ή σωματικώς ή αμφότερα.

Όταν είσαι δυνατός είσαι φίλος τους.

Όταν είσαι αδύνατος είσαι περιττός, αδιάφορος, βαρετός και εάν λάχει ευκαιρία εκμετάλλευση μερίδας του λέοντος….

Η δημοκρατία, το έθνος, η φιλία, η αγάπη, η αξιοπρέπεια, η εκτίμηση, η μόρφωση, η παιδεία, το ενδιαφέρον, όπως είναι πλασαρισμένα, είναι ψευδαισθήσεις. Ο άνθρωπος από την στιγμή που ένοιωσε θεός έγινε απάνθρωπος και ουδέποτε στα κράτη του αξίωσε ότι υπάρχει άλλος ανώτερος θεός στα συνστήματα και τα δικαιώματα του.

Ο απάνθρωπος γεννήθηκε πριν τον άνθρωπο και το στοίχημα είναι εάν μέσα από αυτήν την εμπειρία θα εξελιχθεί ο απάνθρωπος σε ευάνθρωπο ήτοι καθαρόν γνήσιον άνθρωπον ή σε μετάνθρωπο. Ένας γνήσιος άνθρωπος δεν γίνεται να είναι μετάνθρωπος. Ένας μετάνθρωπος είναι μόνον η μετεξέλιξη του απάνθρωπου….

Ο απάνθρωπος προσυγχώρησε όλα τα αμαρτήματα του, αυτό σημαίνει ότι αυταξιώθηκε και αυταπαιτήθηκε θεός ! εις και μόνος θεός !

Στους υπερχαλεπούς καιρούς δεν υπάρχει άλλη ζύμωση ελπίδας για σωτηρία, παρά μόνον η Φιλοσοφία. Η Φιλοσοφία δεν είναι φιλοσοφία εάν δεν είναι Ηθική και η Ηθική είναι η υπέρτατη προαξίωση της έννοιας και ζωντάνιας Δικαίου είτε Ζη Θεός είτε δεν ζη θεός….

Η Φιλοσοφία είναι η σκάλα της δίκαιας λογικής για την αλήθεια.

Παναγιώτης Δίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου