Breaking

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Ρεσιτάλ πρόκλησης από τον «κ. Γαλάζια Πατρίδα» – «Γείτονες μας κατασκοπεύουν»

Share

Την ώρα που ο τουρκικός Τύπος και οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξυμνούν τους Έλληνες διασώστες, ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας και πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, Τζιχάτ Γιαϊτζί… έφθασε στο σημείο να επιτεθεί στους άνδρες της ΕΜΑΚ, τους εθελοντές και όλες τις ομάδες που έσπευσαν και δίνουν ηρωική μάχη με το χρόνο και το ψύχος στη γειτονική χώρα.

Και μάλιστα αναφέρεται και στο 1999, στον τότε σεισμό, λέγοντας ότι και τότε κάποιοι… γείτονες έστειλαν βοήθεια κι αυτοί ήταν κατάσκοποι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σήμερα.

«Θα πρέπει να αξιολογήσουμε και να αναλύσουμε τους στρατιωτικούς και κοινωνικούς κινδύνους αυτού του σεισμού, ο οποίος χτύπησε επαρχίες όπως το Χατάι, το Καχραμάνμαράς, τη Μαλάτια, το Γκαζιαντέπ, το Κιλίς και το Ντιγιάρμπακιρ στις 6 Φεβρουαρίου 2022. Ειδικά στις επαρχίες μας όπως η Γκαζιαντέπ, η Χατάι και το Κιλίς, υπάρχουν προσφυγικοί καταυλισμοί καθώς και προσφυγικές γειτονιές.

Τόσο η κοινωνική ψυχολογική δομή όσο και οι διαστάσεις ασφάλειας αυτής της κατάστασης πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αμερικανική βάση στην περιοχή. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τέτοια περιβάλλοντα μπορεί να προσφέρουν ευκαιρίες στους εχθρούς της Τουρκίας να εφαρμόσουν αυτά τα σενάρια. Οι λύκοι αγαπούν τον ομιχλώδη καιρό. Υπάρχουν διακοπές στις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και παροχής βοήθειας στην Τουρκία κ.λπ.

Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πουν και να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο λαός μας και η πολιτεία μας να είναι σε εγρήγορση και να μην επιτρέπουν καμία αναταραχή, σύγχυση και χάος στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Σε τέτοιες καταστροφές μεγάλης κλίμακας, είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε τους δεσμούς γύρω από το κράτος μας, χωρίς τη διάκριση εξουσίας-αντιπολίτευσης.

Δεν είναι η ώρα να εκμεταλλευτούμε πολιτικά αυτήν την καταστροφή! Η Πολιτεία και το Έθνος ανήκουν σε όλους μας!»λέει ο Γιαιτζί στο νέο του παραλήρημα και προσθέτει ότι: «Αποδείχθηκε ότι όπως το 1999, κάποιοι ‘γείτονες’ με τη δικαιολογία της βοήθειας έστειλαν ομάδες που κατασκόπευαν».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου